Görüş Bildir
Haberler
Infantino’nun Gözleri Açık Hapşırmaya Çalıştığı Gün

etiket Infantino’nun Gözleri Açık Hapşırmaya Çalıştığı Gün

Aysu Melis Bağlan
22.11.2022 - 10:54 Son Güncelleme: 22.11.2022 - 12:19

Bir kapı eşiğinde onuncu kez veda öpücüğü veren ergenler. El ele yürüyen eşcinsel bir çift. Bir mini etek. Bir yağmur birikintisi. Avrupa'da bu sahneler o kadar yaygın ki, farkına varmadan yapılan, kendiliğinden, öylesine olan hayat olayları gibi geçip gidiyorlar… 

Hapşırırken gözlerimizi kapatmak ya da yanımızda biri hapşırdığında “çok yaşa” demek gibi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katar'da, tüm bu günlük görüntüler din, gelenekler veya yazın 50 dereceye kadar çıkan sert iklim nedeniyle ortadan kayboldu.

Katar'da, tüm bu günlük görüntüler din, gelenekler veya yazın 50 dereceye kadar çıkan sert iklim nedeniyle ortadan kayboldu.

Büyük futbol festivalini Dünya Kupası'nı oraya getiren FIFA, bunların önemli olmadığını göstermeye çalışıyor. Geçen cumartesi, FIFA başkanı Gianni Infantino, bir maç saatini andıran ve doksan dakika süren basın toplantısında uzun bir çaba sarf etti. 12.300 akredite gazeteci, Infantino’yu futbol hakkında konuşmaya ikna etmeye çalışıyor gibi görünüyordu. 

Maç başladığında Infantino zaten gerideydi. Katar’da stadyum çevrelerinde alkol kullanımı kararını son anda değiştirerek zaten bir gol atmıştı. Turnuvayı '% 200' kontrol ettiğini açıklığa kavuşturmak, belki de daha az bir şey olduğunu göstermenin en anlamlı yoluydu.  Tribünlere yani tanıklara saldırarak kendini savunmaya karar verdi. 'Ne istiyorsun? Başka bir dünya savaşı mı?”, kendisine kadın ve insan haklarının durumunu soran bir İngiliz muhabire cevabı buydu. Haberciyi öldürmenin eski numarası değildi de neydi bu?

Cumartesi günü Infantino, ifadesiz bir ifadeyle kendisini 'Katarlı, göçmen bir işçi, gey ve engelli' gibi hissettiğine dair güvence verdi; örgütün insan haklarını “kendince” savunduğunu, “diğerlerinden daha fazla sonuç” elde ettiğini, Avrupa ve basının ikiyüzlü olduğunu söyledi.

FIFA başkanının cumartesi günkü basın toplantısında yaptığı 59 dakikalık bir monologdan sonra, Dünya Kupası'nı takip eden yetkili gazeteciler onun çelişkilerini ortaya çıkardı:

FIFA başkanının cumartesi günkü basın toplantısında yaptığı 59 dakikalık bir monologdan sonra, Dünya Kupası'nı takip eden yetkili gazeteciler onun çelişkilerini ortaya çıkardı:

—Ayrımcılık yapan ve insan haklarına saygı duymayan bir ülkede turnuvayı neden destekliyorsunuz?

—Sadece bu sorunların olmadığı ülkelerde oynamak zorunda kalsaydık, muhtemelen sadece sen ve ben futbol oynardık.

—Katar'daki insan hakları durumu nedeniyle bu Dünya Kupası'nı izlemeyeceklerini söyleyen dünya çapındaki taraftarlara ne söylersiniz?

-Peki, görmesinler ama ben gizliden gizliye yapacaklarından eminim.

Avrupa'ya kızgın görünüyor ve şimdi Katar'da yaşıyor. Burası bundan sonra senin evin mi olacak? Avrupa'ya yaptığı tüm eleştirilere rağmen Katar'da kalacak mı?

—Ben Avrupalıyım, İsviçreliyim, dünya vatandaşıyım…

—Birisi LGTBI bileziği takarsa ne olur?

“Bileziklerle ilgili net düzenlemelerimiz var. Herkesin katılabileceği nedenler bulmalıyız.

— Turnuvanın başlamasından 48 saat sonra alkol tüketimi konusundaki anlaşmayı bozduysa, Katar'ın LGTBI topluluğuna veya göçmen işçilerin haklarına saygı konusundaki sözüne neden güveneceğiz?

—Her karar ortaklaşa alınmıştır. Herkesin güvenliği garanti altındadır.

Kimse gözleri açıkken hapşıramaz. Tıpkı aynı anda üflemenin ve höpürdetmenin imkânsız olduğu gibi.

Haber kaynağı: elpais.com/deportes 

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın