Görüş Bildir
Haberler
İnceledik, Araştırdık ve iPhone X ile Galaxy Note 8'in Özelliklerini Karşılaştırdık!

etiket İnceledik, Araştırdık ve iPhone X ile Galaxy Note 8'in Özelliklerini Karşılaştırdık!

Rinascita
11.11.2017 - 00:28

Samsung ve Apple'ın yeni çıkardığı telefonlar birbiriyle yarışıyor. Kullanıcıların ise kafası karışmış durumda. Tom's Guide'dan derlediğimiz içeriğimizde, işinizi kolaylaştırmak için iPhone X ve Samsung Galaxy Note 8 özelliklerini karşılaştırdık.

Kaynak: https://www.tomsguide.com/us/pictures...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Büyük, yüksek çözünürlüklü ekran

1. Büyük, yüksek çözünürlüklü ekran

Galaxy Note 8, 6.3 inç ekrana ve 2960x1440 piksel çözünürlüğe sahip. Buna karşın iPhone X'in ekranı 5.8 inç ve piksel çözünürlüğü de 2436x1125. Samsung'un S8 model telefonunun da 5.8 inç ekranı olduğunu da göz önünde bulunduralım.

2. Kulaklık çıkışı

2. Kulaklık çıkışı

Galaxy Note 8, standart 3.5 mm ses çıkışına sahip. Dolayısıyla uzun zamandır kullandığınız eski kulaklıklarınızı veya yeni aldığınız kulaklıklarınızı tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. Ama iPhone X telefonlarda ya yeni bir kablosuz kulaklık almanız ya da lightning girişi olan kulaklıklardan almanız gerekecek. Bunun yanı sıra yanınızda adaptör taşımak da bir seçenek.

3. Daha fazla giriş seçeneği

3. Daha fazla giriş seçeneği

iPhone X, yüz tanıma özelliği sunan ilk Apple telefonu. Ama önceki serilerde bulunan parmak izi tanıma özelliği bu telefonda bulunmuyor. Note 8'de ise yüz tanıma, göz tarama ve parmak izi tanıma özellikleri bulunuyor.

4. Konuma göre kilit özelliği

4. Konuma göre kilit özelliği

İnsanların telefonu gün içinde kaç farklı yerde ve zamanda kullandığını düşününce, her seferinde telefonu kilitlemek çok da mantıklı olmuyor. Galaxy Note 8, diğer Android 7 özellikli aygıtlar gibi belli konumları akıllı kilit özelliğiyle 'Güvenilir' olarak tanımlamanıza izin verir.

5. Yazarken dokunmalı geri bildirim

5. Yazarken dokunmalı geri bildirim

Telefon ekranındaki klavyede yazmakla bilgisayardaki klavyede yazmak hiçbir zaman aynı değildir. Note 8'de bulunan haptic feedback yani dokunmalı geri bildirim özelliği ile, ekrandaki harflere her dokunuşunuzda küçük bir titreşim veriyor. Gerçek klavyelerde yaşadığınız hissi size birebir yaşatıyor. 

Birçok Android telefonlar gibi Galaxy Note 8 de bu özelliği size sunuyor. iPhone X'de ise yalnızca 3D Dokunma özelliğinde bu titreşimi yaşıyorsunuz. Yazarken herhangi bir şekilde böyle bir özellik devreye girmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Not alma ve bir şeyler çizmek için kullanabileceğiniz S Pen

6. Not alma ve bir şeyler çizmek için kullanabileceğiniz S Pen

Adından da anlaşılacağı gibi Galaxy Note 8, not almak için de kullanabileceğiniz bir cihaz. Ekran kapalı olsa bile bir şeyler yazabilir veya not alabilirsiniz. S Pen ayrıca çizimler için de kullanılıyor. Bunun yanı sıra seçeceğiniz herhangi bir yabancı dilde çeviri yapmak amacıyla da kullanabilirsiniz. iPhone X ise S Pen gibi bir özellik taşımıyor.

7. Arttırılabilir hafıza

7. Arttırılabilir hafıza

64 GB dahili hafıza özelliği olan bir iPhone X aldığınızda belli bir noktadan sonra fotoğraf çekemez, herhangi bir şey yükleyemezsiniz. Fakat Samsung Galaxy Note 8 256 GB'a kadar arttırılabilen hafıza özelliği ile geliyor. iPhone X'te bu hafızaya sahip olmak için daha fazla ücret ödemeniz gerekiyor.

8. Kavisli ekran ve kaydırmalı kenar

8. Kavisli ekran ve kaydırmalı kenar

Kavisli ekranı sayesinde özellikler arasında geçiş yapabilirsiniz. Ekranı sağdan kaydırdığınız zaman sevdiğiniz uygulamalara hızlı bir erişim sağlayabilirsiniz. Arama listenizdeki önemli kişilerle hızlı bir şekilde iletişim kurabilir ve ekran görüntüsü alabilirsiniz. İki uygulamayı aynı anda başlatabilirsiniz. iPhone X'de böyle bir yazılım bulunmuyor.

9. Kameraya kolay erişim (Güç tuşuna iki kez basmak)

9. Kameraya kolay erişim (Güç tuşuna iki kez basmak)

Çocuklar ve evcil hayvanlar o kadar hızlı hareket ederler ki, siz telefonunuzun kilidini açıp fotoğraf çekene kadar anı kaçırırsınız. Note 8'de kamerayı açmak için güç tuşuna iki kez basmanız yeterli olur. Uyku modunda olduğunda bile bu özelliği kullanabilirsiniz. iPhone X'te kamerayı bu şekilde hızlı kullanabileceğiniz bir özellik bulunmuyor.

10. Lightning ve USB-C Port

10. Lightning ve USB-C Port

iPhone'un eski serileri gibi, Apple'ın yeni telefonu da şarj etme ve veri transferi için lightning özelliğini kullanıyor. Ama lightning özelliği herhangi bir standarda uymadığı için her şartta kullanmanız zor olabilir. 

Galaxy Note 8'de bulunan USB-C port özelliği ise herhangi bir şarj cihazı veya power bank ile telefonunuzu kullanabilmenizi sağlar. Apple'ın son MacBook bilgisayarları da USB-C port ile çalışıyor. Dolayısıyla bu tarz bilgisayarlar için de Android işletimcisi olan bir telefona ihtiyacınız olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bölünmüş ekran

11. Bölünmüş ekran

Diyelim ki gördüğünüz herhangi bir haberi arkadaşınızla paylaşmak istiyorsunuz. Veya izlediğiniz herhangi bir videoyu sosyal medyada paylaşmak istediniz. Durum ne olursa olsun Note 8'de bulunan bölünmüş ekran özelliği, aynı anda iki uygulamanın sayfasını görebilmenizi sağlar. Bu özellik iPad ve Note 8'de bulunuyor ama iPhone X'te bulunmuyor.

12. Dosyalara kolay erişim

12. Dosyalara kolay erişim

Note 8'de bulunan özelliklerden biri de dosyalara kolay erişim. Telefonunuzu bilgisayara bağladığınız zaman herhangi bir dosyayı telefondan bilgisayara, bilgisayardan telefona rahatlıkla aktarabilirsiniz. Ama iPhone X'te bunu yapmak için iTunes kullanmanız veya dosyalarınızı Cloud ile senkronize etmelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
622
362
138
78
62
31
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Marmarisliiii

IOS’u yerden yere vurmuşunuz reklam yapcam diye kdkdkrdkrk note 8 i kutsasaydınız bide

Ali Akbaş

editore s8 veya note 8 hediye gelmis galiba 😂😂

Ernusa

Özellikler karşılaşmamış bence sadece note 8 i övmüşsünüz reklam için iyi para verdiler sanırım :/

asihancan

ıphone da samsungta olmayan bir özellik yoksa editör ne yapsın. söylermisin samsung tan artı özelliğini. ben sana söyliyim hiçbirşey . satış sonrası konusund... Devamını Gör