Görüş Bildir
Haberler
İnce: "Bir Otobüs, Bir Telefon ve Gönüllülerle Yeneceğim"

etiket İnce: "Bir Otobüs, Bir Telefon ve Gönüllülerle Yeneceğim"

Emre Ordu
21.03.2023 - 23:25 Son Güncelleme: 22.03.2023 - 00:06

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 30 oy alıp ikinci tura kalacağını söyledi. İnce, 'Bir otobüs, bir telefon ve gönüllülerle yeneceğim bunları' dedi.  İnce, 2018 seçimlerindeki 'Adam kazandı' mesajı için de pişman olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu 'Teke Tek' programına konuk oldu. 

Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerde bulunan İnce, 'Erdoğan'ın gitmesinde hemfikiriz. Hayal görmeyin diyorum. 1,5 yılda adayı zor belirlediler. Masa devrildi, kalktı. Mesela Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Ali Dibo'dan Adalet Bakanı olur mu?' Sadullah Ergin'den bahsediyor. Sadullah Ergin şimdi nerede? DEVA Parti'den milletvekillerini belirleyecek komisyonunun temsilcisi. Sayın Kılıçdaroğlu, Ali Babacan'ı Yüce Divan'a gönderecekti, şimdi Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapıyor. Buradan nasıl bir umut çıkar, birisi anlatsın bana' dedi. 

CHP ve İYİ Parti'ye ittifak çağrısında bulunan İnce, 'İttifaklar olabilir mi, tabii ki olur. Mesela Türkiye'ye ittifak öneriyorum; CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi. Anayasa'nın ilk 4 maddesini tartışmaz, Türk bayrağını tartışmaz, tarikatları tartışmaz' ifadelerini kullandı.

"Çıkar ittifakı" eleştirisi

"Çıkar ittifakı" eleştirisi

Hem Cumhur İttifakı'nı hem de Millet İttifakı'nı 'çıkar ittifakı' ittifakı olarak tanımlayan İnce, 'Millet İttifakı da bir çıkar ittifakı. 59 yaşındayım. 21 sene önce milletvekili oldum. 1 Mart 2003 tezkeresinde oy kullandım. 15,5 milyon oy alıp, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2. oldum. Ağrı'ya 3 kez gittim. Hakkari-Şırnak arasını 3 kere geçtim. Artvin'den Edirne'ye Türkiye'nin dört bir yerini karış karış dolaşıyorum' diye konuştu. 

'Bu iktidarı göndermek için bu muhalefeti de göndermek lazım' diyen İnce, 'Türkiye bu hale muhalefet getirmedi, iktidar getirdi, buna itirazım yok. Olmayacak duaya amin demek istemiyorum. Ortada olmayacak bir dua görüyorum; siyasette algı yöntemiyle, siyasi mühendislikle bu işler yürümez. Salon adamları ile salon adamları. Ben sokak siyasetçisiyim' dedi.

"O geceki 'Adam kazandı' mesajı için pişmanım"

"O geceki 'Adam kazandı' mesajı için pişmanım"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnce, 2018 seçimlerinde gazeteci İsmail Küçükkaya'ya attığı 'Adam kazandı' mesajı için pişman olduğunu dile getirdi. 2018 seçimleri için CHP'yi eleştiren İnce, 'CHP görevini yapmamış. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım. 12 bin 843 sandığa gözlemci koymamış CHP. Bu 4 milyon oy demek. Beni satmışlar resmen satmışlar! Binim hatam partime güvenmekti' ifadelerini kullandı.

"Ben salon siyasetçisi değilim"

"Ben salon siyasetçisi değilim"

Seçimde olağanüstü oy olacağını söyleyen İnce, şunları kaydetti:

'CHP Cumhurbaşkanı adaylığımda arkamda değildi ki, belki de yüktü. Para harcamadılar. Afişlerimi asmadılar. Sıfır moralle çalıştırdılar. Kan kusturdular bana. Oy verdikleri şüpheli. Ben CHP'nin oylarına, AK Parti'ye oy verip bugün pişman olanların oylarına, MHP'nin, HDP'nin oylarına da talibim. İYİ Partililerin, sandığa gitmeyenlerin oylarına talibim. Emin olun, üyelerimiz içinde CHP'den istifa edip gelenlerin oranı yüzde 20. Oy bölünmesi olmaz. İnsanları korkutup oy almaya çalışıyorlar. Altyazıları okuyorum televizyonlarda 'Muharrem İnce çekil, yoksa hesap veremezsin' deniyor. Ben o riski görüyorum, sokağı da görüyorum. Ben salon siyasetçisi değilim.'

"Yüzde 30 alacağım, ikinci tura ben kalacağım"

"Yüzde 30 alacağım, ikinci tura ben kalacağım"

Partisine yapılan bağışlara değinen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Geçen gün Şaban Sevinç, gazeteci arkadaşımla ofisimizde oturuyoruz. Telefonumda partinin hesabını dakika dakika görebiliyorum. Bağışlara bakıyorum. Şahidim orada. 'Şaban partiye bağış yapıyor insanlar' diye gösterdim. 1-2 milyon para vardı. Bir 20 dakika geçti, bir daha girdim, hesaba, 8 bin lira artmış, 20 dakikada. 50 lira, 100 lira ile 8 bin lira olmuş. Bugün sabah kalktığımızda 5 bin üye daha gelmiş. Millet 50 lira, 100 lira yağdırıyor parayı. En fatla 2 bin lira gördük. Bir yanda Hazine parası ile koca hükümet, bir yanda belediyeleri ile muhalefet, bir otobüs bir telefonla yeneceğim bunları. Bir otobüs, bir telefon ve gönüllülerle yeneceğim bunları. Yüzde 30 alacağım, ikinci tura ben kalacağım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
323
185
99
50
28
10
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halit Demir

Şu Muharrem İnce kadar salak birini görmedim. Düşünsene ülke buna emanet ediliyor. Allah korusun. Dengesizin teki bu ya. Hergün farklı bişey ortaya atıyor, n... Devamını Gör

Uğur Orman

Öncelikle özgür ve demokratik bı ülkeden bahsedip bir kişiye hakaret etmek senin gibilerin işi olur. Bı ilim bilgi saygı dedikçe su yorumlara bakıp seninle b... Devamını Gör

derebeyi

La bi yürü git

Ö.Ş.Ş.

gerçekten tam bir malsın. Neyse gir seçime de bi silin artık şu siyasi sahneden temelli.