Görüş Bildir
Haberler
İnanılmasa da Hep Merak Edilen Parapsikoloji ve Yöntemleri Konusunu Masaya Yatırdık

İnanılmasa da Hep Merak Edilen Parapsikoloji ve Yöntemleri Konusunu Masaya Yatırdık

Parapsikoloji inanmayan kişiler tarafından bile merak edilen bir konu aslında. Biz de bu nedenle size parapsikoloji yöntemlerini derledik 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nedir bu parapsikoloji önce oradan başlayalım.

Parapsikoloji, paranormal olarak adlandırılan olayların gerçekleşme kollarının/dallarının bütününe verilen addır. Bu içerikte de zaten bu yöntemleri açıklamaya çalışacağız. O zaman başlayalım.

Telekinezi

Sadece düşünce gücüyle canlı veya cansız varlıkları etkileme yöntemidir. Kelime anlamı 'uzaktan hareket' manasına gelen telekinezi elektronik aletlerle denetlenerek kabul edilmiştir. Düşünce gücüyle ulaşılan varlığın hareket ettirebilmenin yanında şeklini değiştirebilme gibi durum da söz konusudur. Günlük hayatta çoğu insanın düşünce gücüyle fark etmeden canlılara etki ettiği düşünülmekte, örneğin oyun oynarken zarda istediğiniz sayının gelmesi düşünce gücünüzün etkisini göstermektedir. Bunun yanında Mevlana'nın kapıları telekinezi yöntemiyle açtığını, mumları düşünce gücüyle yakıp söndürdüğü de söylenmektedir.

Durugörü

Durugörü

Beş duyu organını kullanmadan bir olayın veya anın algılanması, görülmesi yöntemidir. Burada durugörü yapabilen insanlar, dünyanın bir ucunda olan bir olayı veya nesneyi görebilir, bilebilir. Hatta olacak olanları da önceden görebilirler. Sanki oradaymışçasına yaşanmışı, yaşananı ve yaşanacak olanı bilebilirler. Ayrıca bu kişiler durugörü özellikleri geliştikçe insanların aura renklerini de görebilirler. Haberci rüyaların sayısı da artmaktadır. Beş duyu organımızdan biri olan görme yetimizi sağlayan gözümün göremediği varlıkları da durugörü yetisi gelişmiş insanlar üçüncü göz olarak bilinen ve alın çakrası da diye adlandırılan çakra bu kişilerde gelişmiştir.

Duruişiti

Duruişiti

Duruişiti yetisi çok nadir görülmektedir. Kişi önce çınlamalar ardından uğultular duyar ve en sonunda net şekilde sesler duyulmaya başlanır. Kulak çakrasıyla bağlantılıdır. Duyulan ses rehberlik edebilir ki burada halüsinasyonda tanımlanan kötü, istenmeyen şeyler söyleyen sesten ayrılır.

Durubiliş

Durubiliş

Yine yaygın görülmemekle birlikte kişiye aniden gelen bilgidir. 'Nasıl bildiğimi ben de bilmiyorum ama biliyorum' cümlesiyle açıklanabilir bu yöntem de. Önemli eserlerin bu yetiyle yazıldığı düşünülmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Durusezi

'Hissediyorum bir şey olacak' olarak hayatta yer bulan bu parapsikoloji yöntemi, halk arasında kalp gözü olarak da adlandırılır. Ve diğerlerine göre en yaygın yetidir.

Telepati

Telepati

Konuşmadan anlaşma yetisine işaret eden bu yöntem, iki kişi arasında uyumlu frekansların sayesinde gerçekleşir. Annelerin çocukları ve ikizlerin birbirleri arasında bu bağa sıkça rastlanır. Bunun yanında çok yakın olunan kişilerle de telepati kurulabilir.

Levitasyon

Levitasyon

Yalnızca düşünce gücüyle varlıkları yerçekimine meydan okutma yeteneğidir. Havaya kaldırmak istenilen nesneyi ve yarattığı ağırlığı hayal edip gittikçe hafifleştiğini ve artık bir ağırlığa sahip olmadığını imajine ederek maddi olan varlığa müdahale edebilme yöntemidir.

Hipnoz

Yüksek düzeyde telkin etmeyle gerçekleşen bu yöntem de hipnoz edilen kişiyi bilinçli bir uykuya daldırır. Hipnoz eden kişi hipnoz edilen kişiye birtakım mesajlar iletmektedir ve hipnoz edilen kişinin duyu dışı algılarının son derece açıldığı gözlemlenmiştir.

Psikometri

Psikometri

Psikometri ise bir eşyaya dokunarak onun hafızasındaki olaylara tanık olma yöntemidir. Eşyaların da hafızası olduğu kabul edilir ve bulundukları ortamdaki olayları kaydederler hatta bu nedenle ikinci el kıyafet eşya kullanılması önerilmez, kullanılacaksa da adaçayı vb. tütsülerle kötü enerjiden arındırmak önerilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Astral seyahat

Ruhun bedenden ayrılıp astral düzlemde seyahat etme yöntemidir. Bu yöntem için belirli bir birikim ve süre gerekir kişinin hazır olması adına. Ruh bedenden ayrılırken kordon şeklinde gümüş ışık gözlemlenmiştir. Alemler arasında seyahat eden ruhun başka varlıklara tanık olduğu söylenmektedir. Ayrıca astral seyahate çıkan kişide o esnada göbek bölgesinde rahatsız edici his, kalp çarpıntısı gibi belirtiler de gözükebilir.

Işınlanma

Bedenin düşünce gücüyle bulunduğu yerden başka bir yere gidebilme yöntemidir. Bu dal en az incelenen parapsikoloji yöntemlerinden biridir. Çok üst düzey bir yeteneğe sahip olmayı gerektiren ışınlanma yönteminin ermişler tarafından yapıldığı söylenmektedir.

Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz, daha önce hiç bu yöntemlerden birini denediniz veya bu yöntemlere şahit oldunuz mu? Yorumlarda buluşalım.👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
8
8
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın