Görüş Bildir
Haberler
Impression Pi'den Yeni VR Gözlük

Impression Pi'den Yeni VR Gözlük

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanal gerçeklik cihazları için yeni bir dönem başlıyor. Impression Pi'nin yeni cihazı VR sayesinde sanal dünyanızı kendi ellerinizle kontrol edebilirsiniz.

Şu ana kadar birçok şirket, kendilerine ait sanal gerçeklik cihazlarını kullanıcıları ile buluşturmuştu. Bunlardan adını en çok duyduklarımız ise Oculus ve Gear VR'dı. Bu cihazları bir süredir inceleyen ve vizyonlarını çok farklı bir boyuta taşıyan Impression Pi firması, sanal gerçeklik cihazları için çok büyük bir adım attı.

Firmanın geliştirdiği VR cihazını kullanan herkes, sanal dünyasını elleriyle kontrol edebiliyor. Normalde evinizin salonunda olduğunuzu ama VR ile Kuzey Amerikadaki bir sarkıt mağarada dolaştığınızı düşünün. Çok değerli bir hazine arıyorsunuz ve birden önünüzde bir hazine sandığı belirdi, yanına gidip ellerinizle kapağını açıp, değerli mücevherlere dokunabilirsiniz.

Arkadaşınızla, mutfak masasında otursanız bile Hong Kong'da satranç oynayabilirsiniz, Üstelik vezirinizi gerçekten parmaklarınızın arasına alarak şah-mat yapma keyfini yaşayarak. Ayrıca bir toplantıda Tony Stark gibi sisteminizi odanıza yansıtarak şekillendirmelerinizi canlı olarak yapabilir, Avatarlar gibi yaşayabilirsiniz.

Bunların dışında, görüntülü görüşmelerinizi de VR ile gerçekleştirebilir, film izleyip, oyun oynayabilir ya da uzayda dolaşabilirsiniz.

Elbette böyle söylenildiğinde, eğlenceli bir teknoloji olarak gözükse de, geliştiricilerinin aklında yeni bir dünya yaratma fikrinin olduğunu söylemeliyim. Kuralları geliştiricilerin belirlediği, belki daima yazın yaşandığı bir dünya tasarlamayı planlıyorlar. Sonu gelmeyen bir boşluğu istedikleri gibi şekillendirebilecekleri mükemmel bir teknoljiye sahipler. Ancak şimdilik cihaz sadece eğlenceli kısmından ibaret.

İki farklı versiyonu bulunan VR'ı Ipression Pi ya da Kickstarter sitesinden 359 dolara satın alabilirsiniz. Cihaz ile ilgili daha fazla bilgi için videoyu izleyebilirsiniz.

ShiftDelete

Kaynak: http://shiftdelete.net/impression-pid...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0