Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'ndan Bakanlara Eleştiri: 'Bizimle Yan Yana Gelmeye Korkuyorlar'

İmamoğlu'ndan Bakanlara Eleştiri: 'Bizimle Yan Yana Gelmeye Korkuyorlar'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun kar yağışı sırasında yapılan çalışmalar ve İBB'ye yönelik eleştirilere yanıt veriyor. Burada yaptığı açıklamalarda bakanların kendilerine yönelik tavırlarını eleştiren İmamoğlu, 'Bizimle yan yana gelmeye korkuyorlar.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik tavrını eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Bizimle yan yana gelmeye korkuyorlar' dedi.

İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında, kent genelinde yaşanan yoğun kar yağışına ilişkin konuştu. İmamoğlu'nun öne çıkan ifadeleri şöyle:

'Bakan bey o da ne yazık ki bazı söylemlerin esiri olmuş 'bizi-sizi' sevenlerden sayın bakan, çok seviyor onu. İstanbul'dan dertlenmekten bahsediyor bana bunu en son anlatacak insanlardan biridir. Ne yapalım onlar da siyasetin esiri.

İstanbullu büyük oranda evine erişmiştir, öncekinden daha az sorun yaşandı. Hatamız olmaz olur mu? İnsanların hatası olur, eksiği olur. Sabah kalkıyorlar İmamoğlu, akşam İmamoğlu.'

'Yemeği ertelemek aklımdan geçti ama çok insani düşündüm'

'Yemeği ertelemek aklımdan geçti ama çok insani düşündüm'

'İBB başkanı olmak bir kere dünyanın ilgisini çeker. İstanbul demek zaten Türkiye demek. Hatta siyasi espriyi burada dile getirelim. Az önce birçok beyanatını dinlediğimiz cumhurbaşkanımızın da bir beyanatı var 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder.' İstanbul tarihinde bu kadar yabancı ülke misyon şefleriyle bu kadar kısa sürede görüşme yapmış başka başkan yoktur diye düşünüyorum. Görüşmediğimiz dünya ülkesi kalmadı. Böyle bir ortamda İngiltere Türkiye'nin en yoğun ticari ilişkileri olan ülkelerin başında geliyor. İngiltere büyükelçisi bizim makamımızda ziyarete geldi. Aralık başında. Orada böyle bir hafif de bir iyi ilişki teması üzerinden böyle bir görüşmeyi o gün konuştuk. Şöyle konusu geçti bir yemek yiyelim. İstanbul'da hatta balıkçıyı bile belirleyerek, bir Karadeniz vesaire üzerinden balıkçıyı bile belirleyerek böyle bir yemek konuştuk. Ve 25 gün öncesinden restoranda rezervasyon yapıldı. Ve biz rezervasyon yaptığımız restoranlara gidenler bilir camları açıktır, en açık yerinde , bunun girildiği yoktur ki. Kaldı ki yan masamızda oturan bir aile var.

Çirkin olan şey oradan bir fotoğraf çekilmesi. Oradaki bir vatandaş çekmiş, siyasi girintileriyle ilgili başka detaylar da var şimdi o konuya girmeyeceğim. İşlerimizi AKOM'da yola koyduktan sonra gidişi normal karşıladım. 8 civarı yemekten kalktık yolda karın daha da yoğunlaştığını gördük eşimle AKOM'a geçtik. Bizim trafiğimiz bu yani burada bunu bir kusur yerine koymak... Ha şu tartışıldı, bir fotoğraf çekildi, işin içerisinde başka kumpaslar var ama bu konuya girmiyorum. Siyasi tarafına da girmiyorum. Bir siyasetle ilintisi olan kişi tarafından çekilmesi, kime gönderildiği her detayı biliyorum. Ya ben umursamadım. İkincisi sayın büyükelçisi masada. Bir de karın arasına bu açıklamayı yapacağım! Ben AKOM'dan ayrılıp geçtim zaten yemeğe. Yemeği ertelemek aklımdan geçti ama çok insani düşündüm. Öyle zor durumdasınız ki, hatta biz bizden erken geldiği haberini aldık. '

'Bu kadar yoğun bir kar görmedi İstanbul son 20-25 yılda'

'Bu kadar yoğun bir kar görmedi İstanbul son 20-25 yılda'

'Elimize bir harita alıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz şunu yaptık. Şuralardan sorumluyuz ey siz bunu niye yapmadınız demedik. 20 Ocak Perşembe günü kar alarmı aldık ve biz oturduk kar sürecinde ne yapabiliriz diyerek bütün arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Ben yöneticilerimizle müdüründen daire başkanına biz bir eğitim toplantısı yaptık 650 kişi olarak her birisi bu ülkenin yetişmiş iyi eğitim almış insanları. Bir tek adam değil yani ben liderlik yapıyorum tabi ama dozerin üstünde ben, kar küreyen ben, makası kesen ben değil 600 yöneticisi 86 bin emekçisi var. Bir de bize destek olan başka kurumlar var. 39 belediyesi, karayolları gibi

20 Ocak günü bütün bunlara bakarak İstanbul’a nasıl bakmalıyız toplantısı yaptık biz AKOM’da. 21 Ocak’tan itibaren de tetikte bekledik. Biz bin 500’e yakın evsiz vatandaşımızı misafir ettik. Bir anda olan bir şey değil bu. 22,23,24,25,26 Ocak tüm bu tarihlere yönelik eylem planımızı hazırladık.

En yoğun günü yaşadığımız 24 Ocak günü İstanbul Valisi ile birlikte yardımcıları belirledik dedik ki Vali Yardımcısı ile bizim genel sekreter yardımcımızlar eşleşsinler. AKOM’da zaten emniyetten karayollarından herkesin temsilcisi orada vardır. Birlikte İstanbul’a hizmet ediyoruz. Tetikte müşterek çalışma siz biz kim yani burada aksama diye bir şey yok.

Bu karın bir özelliği var, 8 saatte bu kadar yoğun bir kar görmedi İstanbul son 20-25 yılda. Bir metrekareye 60 kilo suya bedel bir kar yağdı. Biz şimdi bütün bunları yaşamış birisi olarak özel hassasiyet gösteriyorum. Örneğin en kritik mesele o hatla ilgili İstanbul’un o hatla ilgili toplu taşımanın sürekli işlemesi lazım metrobüsü biz 2 gün 24 saat kesintisiz çalıştırdık. Ama bölgenin metrosu yok. Engellerseniz olmaz. Yapmazsanız olmaz. Şimdi de yatırım planına alınmadı. İmzalanmadı. Cumhurbaşkanı televizyon programında onu anlatıyor. Avam projeyle yatırım mı olur. ‘Avam’ proje ile 2001 yılında o zamanki İBB ‘avam’ proje ile başka bir hükümetten onay aldı.'

'Bu fotoğrafta İBB yok'

'Bu fotoğrafta İBB yok'

'Gece saat 3’te E5 akıyordu. Hiç kesintisiz metrobüsle vatandaşlarımızı gidecekleri yere taşıdık. İlçe belediye başkanlarımızı da aradık siz açık olan yollarınızdan vatandaşlarınızı evlerine götürdük. O belediyelerde orada harekete geçti. Özellikle Basın ekspres yolu ve TEM otoyolu tıkandı ve ertesi gün öğlene doğru ancak açılabildi. Ben bunu göstermeyecektim ama göstereceğim. Şimdi bu fotoğraf Allah aşkına bu ne, bu fotoğrafta başkan nerede. O sırada ben AKOM’dayım. Yani bu fotoğrafta İBB niye yok. Sayın Bakan dün kabul etti. TEM yolu üzerinde Mahmutbey gişelerinden sonra olan bölüm.

Kuzey Çevre yolu İstanbul’un ana arterlerini yüzde 20 arttırdı. Dolayısıyla o sorumlulukta anlaşma gereği karayollarının değil oradaki işleten firmanın Karayolları İBB ekipleri de oraya desteğe gitti. Bunun özeti şu biz birlikte çalıştık derdimiz ne? Efendim biz çok başarılıydık ama siz açmadınız demedik. Basın Ekspres yolu, TEM otoyolu Kuzey çevre yolu sıkışmalar oradaydı siz açmadınız demedik.

Bizim sorumluluğumuz altındaki yerlerde de ciddi sorunlar yaşandı. Büyük oranda İstanbullu evine erişmiştir. Daha önceki gibi büyük mağduriyetler yaşanmamıştır. Sorun nerede D100 karayolunda bizi ilgilendiren yerde. Burada vatandaş sorumluluğu da devreye girer kötü lastikle yola çıkmamalı uyarıları dikkate almalı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkay Küçük

Senin allahına kurban ya. Geçte olsa kendi yollarını açıp, o çirkef kişilere bile yardıma koştun, biz senciyiz senciii.