Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu Diyarbakır'da: 'Kayyum Atanması Gaflet ve Dalalettir'

etiket İmamoğlu Diyarbakır'da: 'Kayyum Atanması Gaflet ve Dalalettir'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevden alınan başkanlar Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk ile buluştu. Demokrasi, hukuk ve milli irade kavramlarına vurgu yapan İmamoğlu, 'Sandığa atılan bütün oylar kim tarafından kime verilirse verilsin eşit ölçüde geçerlidir ve muteberdir' dedi. Kayyum kararına tepki gösteren İmamoğlu, 'Yapılan gaflet ve dalalettir' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı (İBB) Başkanı İmamoğlu, Diyarbakır'a ulaşmasının ardından partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'na geçerek görevden alınan belediye başkanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 'Nefesimizin ne kadar daraldığını İstanbul'da hissettik' diyen İmamoğlu kayyum atamalarına tepki gösterdi.

"Devletimizi üzerine inşa ettiğimiz kavramların içini boşaltmak en büyük kötülüklerden biri"

"Devletimizi üzerine inşa ettiğimiz kavramların içini boşaltmak en büyük kötülüklerden biri"

İstanbul seçimlerine hatırlatmada bulunan İmamoğlu, 'Vatandaşımızın tamamının demokrasiye sahip çıkma duygusu ispat olunmuştur. Yani oy versin vermesin herkes demokrasi için mücadele etmiştir bence. Günün sonunda Türkiye'de demokrasi kazanmıştır. Onun için devletimizi, milli birliğimizi, siyasal sistemimizi, üzerine inşa ettiğimiz çok değerli kavramlar var, ve bunları hiçbir zaman unutmamalıyız. Cumhuriyet, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve milli irade. Bu kavramların içini boşaltmak, değersiz kılmak, geçersiz hale getirmek devletimize yapılabilecek en büyük kötülüklerden biridir. Bu kavramların ardında çok köklü bir tarih yatıyor' diye konuştu.

"Seçimle gelenin seçimle gitmediği yerde ne demokrasi olur ne hukuk"

"Seçimle gelenin seçimle gitmediği yerde ne demokrasi olur ne hukuk"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bizler bir kişinin, bir ailenin, bir grubun ya da bir kesimin değil milli iradesine uygun olarak yönetilme kararlılığını ortaya koymuş, bunun için bedeller ödemiş bir devletin vatandaşlarıyız.' diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

'Böyle bir ülkede kendi iradesini milletin iradesinden üstün görme gafletine düşenler bunun bedelini en ağır şekilde öderler. Seçilmiş belediye başkanlarının soyut ve hukukta karşılığı  bulunmayan, kamu vicdanını ikna etmekten uzak sebeplerle görevden alınarak yerine kayyum atanması da ne yazık ki gaflet ve dalalettir. Seçimle gelenin seçimle gitmediği yerde ne demokrasi olur ne de hukukun üstünlüğü kalır. Vatandaşın sandıktan çıkan iradesi bir takım makam sahiplerinin kendi arzularına göre geçerli ya da geçersiz sayabileceği bir irade asla değildir. Vatandaşın seçme ve seçilme hakkını özgürce kullanmasının önünde engeller çıkarmak, demokrasi dışı arayışlar içindeki kesimleri güçlendirmekten başka hiçbir işe yaramaz. Bu demokrasi dışı kesimlere karşı hep birlikte mücadele edeceksek eğer, ki öyle yapacağız, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak zorundayız. Bu ülkeyi yönetenler bu ülkede 82 milyon vatansever yurttaşımızın yaşadığını kabul etmesi ve bu idrakle bu ülkeyi yönetmesi şarttır. Sandığa atılan bütün oylar kim tarafından kime verilirse verilsin eşit ölçüde geçerlidir ve muteberdir. Sandıktan yetki almış bütün seçilmişler kim olurlarsa olsunlar eşit ölçüde hak ve özgürlüklere sahiptir ve eşit ölçüde bu yurdun neresinde olursa olun muteberdir. Bazı seçmen kesimlerini, bazı siyasi partileri, bazı seçilmişleri diğerlerinden  ayrı tutmak, farklı ölçütler farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez.'

Tahir Elçi'nin mezarına ziyaret

Tahir Elçi'nin mezarına ziyaret

Diyarbakır temaslarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, öldürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret etti. İmamoğlu’na ziyarette CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti.

"Birbirimize iyi gözle ve evrensel değerlerle bakıyoruz"

"Birbirimize iyi gözle ve evrensel değerlerle bakıyoruz"

Ekrem İmamoğlu, görevden alınarak kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan İmamoğlu, 'Biz asla aldatılmayız, birbirimize iyi gözle ve evrensel değerlerle bakıyoruz' dedi.

​İmamoğlu'nun ziyaretini değerlendiren Mızraklı ise, 'Toplumun kutuplaşmayı değil buluşmayı güçlendirdiği yarınlar için beraber yürüyeceğiz. Buraya gelişiniz bizim için bir değerdir' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1068
805
387
193
40
25
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Özben

Ya bu Chp'ye niye aklı başında birisi gelmiyor arkadaş, Imamoğlu çok iyi başlamıştı kendisinden çok umutluydum(Muharrem İnce'de olduğum gibi)bu sefer Cumhurb... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Aynen hocam Mansur başkan cidden çalışıyor Ankara'da Ekrem Başkan'da iyi başladı ama cozuttu son günlerde.

Tetrahekza

Bir apolitik olarak diyorum ki İmamoğlu gözden düşmeye devam ediyor. Diğer seçimde aday olsa seçilmez.

Berke

Kesin seçilmez :D

Ahra Gül

Bir tarafa yaranıcam diye diğer tarafı kayıp ediyor farkında değil.Herkes biliyor nerelerle bağlantılı olduklarını,kime neye hizmet ettiklerini. Oralarda olm... Devamını Gör

Turgut Özben

Neyi bekliyorsun ki daha vazgeçmek için Mansur Yavaş'ı destekle.