Görüş Bildir
Haberler
İlk Uçağım - 3D Yazıcı Destekli Uçan Uçak Atölyesi

İlk Uçağım - 3D Yazıcı Destekli Uçan Uçak Atölyesi

Kemal Şahin
24.02.2014 - 19:57 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 20:12

İlk Uçağım - 3D Yazıcı Destekli Uçan Uçak Atölyesi

Çocuğunuz ile birlikte geçirebileceğiniz 

teknoloji, yaratıcılık ve eğitim dolu bir haftasonu!

Atölye hakkında daha fazla bilgi için 

ilk-ucagim.somutdus.com

Türkiye’nin ilk '3D Yazıcı' destekli çocuk atölyesi olma özelliği taşıyan 'İlk Uçağım' ebeveynlerin çocukları ile birlikte geçirebilecekleri teknolojik, yaratıcılık ve eğitim dolu bir hafta sonu amaçlıyor. Atölye sayesinde katılımcılar; endüstriyel üretimde köklü değişimlerin mimarı olacağı düşünülen 3D Yazıcıların üretim sürecine tanıklık edecek ve uçaklarının bir bölümünü bu yazıcılardan üretebilecekler. Aynı zamanda, atölye diğer çocuk atölyelerinden farklı olarak ebeveynlerin katılımına da açık. Böylece, atölye çalışmasındaki tüm işlemler anne veya babanın çocuğuyla birlikte geçirebilecekleri unutulmaz bir anıya dönüşüyor. Modern çağın telaşı içerisinde, çocuklarına yeterli zamanı yetiştiremeyen ebeveynler için kaliteli, nitelikli ve anlamlı zaman dilimi yaratıyor.

Bu deneyimin unutulmaz bir anıya dönüşmesi için gerekli olan her olanaklar SomutdüŞ tarafından hazırlanmış. Çalışma esnasında alınan kaydedilen görüntüler ve atölye sonucundaki uçurma testleri montajlanıp özel bir kurgu ile katılımcılarla paylaşılıyor. Ayrıca, arzu eden katılımcıların videoları, internet üzerinden de paylaşılmakta. Hazırlanan tüm uçakları kapsayan bir sergi kataloğu da yine atölyenin sonucunda katılımcılara gönderiliyor.

Proje tabanlı işbirlikçi öğrenme modeli ile hareket eden SomutdüŞ oluşumu ilk atölyesinde teknoloji, tasarım ve internet gibi kavramları bir araya getirerek yenilikçi, yaratıcı ve özgün bir çalışmaya imza atıyor. Sınırlı sayıda kontenjan ile gerçekleşecek olan bu atölye değerli katılımcılarını bekliyor.

 Kimler Katılabilir

  • 8 – 12 yaş grubu tüm çocuklara açıktır.

  • Ebeveynlerden biri katılımcıya eşlik edebilir.

 Atölye içeriği

  • Oynayarak fizik prensiplerini kavrama  

  • Proje tabanlı işbirlikçi öğrenme modeli

  • 3D Yazıcı destekli uçak tasarımı

  • Tamamen el yapımı 30x30 cm boyutlarında uçak

  • Lastik gücü ile pervaneli uçan uçak geliştirme

  • Atölyeye özel bir eğitim kitapçığı

  • 3D Yazıcı üretim sürecini deneyimleme

  • İlk Uçağım çalışmasının video kaydı ve paylaşımı 

  • Atölye katılımcılarının çalışmalarından oluşan bir sergi kataloğu

 Eğitim Programı

11:00 – 11:20 Atölye Tanıtımı

11:20 – 12:00 Uçak Tasarımı Prensipleri

12:00 – 12:15 Ara

12:15 – 13:00 Uçuş Teknikleri ve Aerodinamik (Fizik Kuralları)

13:00 – 13:30 Öğle Yemeği

13:30 – 14:15 Uçak Tasarım Fikirleri Geliştirrme ve Eskiz Çalışmaları

14:15 – 14:30 Ara

14:30 – 15:30 Prototip Hazırlama ve Maket Oluşturma

15:30 – 16:30 Üç Boyutlu Uçak Tasarımı Uygulamaları

16:30 – 17:30 Üç Boyutlu Yazıcı Kullanımı ve Deneyimi

17:30 – 18:00 Üç Boyutlu Yazıcı Destekli Uçağın Birleştirilmesi, Test Uçuşları3D Yazıcı Nedir?

3 Boyutlu yazıcı; sayısal ortamda tasarlanmış ya da 3Boyutlu tarama teknikleri sayesinde sayısal ortama aktarılmış model verilerinin, bir çok farklı malzeme kullanarak çok hızlı üretilmesini sağlayan yenilikçi bir üretim teknolojidir. Üretime getirdiği olanaklar sayesinde yeni bir endüstriyel devriminde habercisi olarak gösterilmektedir. Çünkü 3 Boyutlu yazıcılar, geleneksel üretim yöntemlerinde üretilmesi zaman alan ve karmaşık yapıda olan modeller için özel bir ortam gerektirmeden ev koşullarında bile üretilebilmesine olanak sağlamaktadır. Bu teknolojinin giderek yaygınlaşması, hayal gücünün sınırları ile çevrelenmiş metaları hayatımızın bir parçası haline getirdi. Diğer bir deyişle, var olanı “hack’leyen” ve yaşamı yeniden biçimlendiren yepyeni kişisel bir üretim metoduna kavuşuldu.

Türkiye’de de 3D yazıcılara odaklanan ve bu teknoloji üzerine özelleşen firmalar görebilmek mümkün. Bazı firmalar sadece 3D yazıcılar ile prototipleme ve üretim gerçekleştirirken bazı firmalarda yazıcı temini konusunda hizmet verdiği görülmektedir. Hatta bazı firmalar, bu süreci tamamen çevrimiçi ortama taşıyarak yazdırma işleminin yenilikçi üretimini internet ile buluşturuyorlar. Alanda gelişen bu tip yenilikçi iş modelleri; mevcut düzen içerisinde pahalı, keyfi ve yavaş sayılarak kitleselleşmesinde engel olabilecek durumlar için bir çözüm getirmektedir.

Atölye hakkında daha fazla bilgi ,için

ilk-ucagim.somutdus.com

Kaynak: http://ilk-ucagim.somutdus.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0