Görüş Bildir
Haberler
İletişim ve Zekayı Temsil Eden Merkür Burcunun Etkisi ve Özellikleri Neler? Hepsini Tek Tek Anlatıyoruz!

İletişim ve Zekayı Temsil Eden Merkür Burcunun Etkisi ve Özellikleri Neler? Hepsini Tek Tek Anlatıyoruz!

Merkür burcunu öğrenmek için internete 'doğum haritası çıkarma' yazıp doğum bilgilerini girerek ki doğum saatini bilmene gerek yok, Merkür burcunu ve diğer burçlarını öğrenebilirsin. 

Merkür, kişinin zekasını ve iletişimini temsil eder. Merkür burcun da senin nasıl iletişim kurduğunu, düşünce tarzını ortaya çıkarır. Hepsini öğrenmek için seni içeriğe alalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkür burcunuz zekanızdır.

Merkür burcunuz zekanızdır.

Merkür burcunuzun en önemli özelliği sizin nasıl bir zekaya sahip olduğunuzu göstermesidir. Ayrıca bu zekayı nasıl kullandığınızı, neleri anlama konusunda daha yetenekli olduğunuzu da söyler. Bu nedenle Merkür burcunu bilmek önemlidir.

Nasıl iletişim kurduğunuzu da Merkür burcunuz ele veriyor.

Nasıl iletişim kurduğunuzu da Merkür burcunuz ele veriyor.

Hem sözlü hem de yazılı iletişimi Merkür burcu yönetiyor. Muhakeme yeteneğinizi Merkür burcunuz gösterir. Şimdi tek tek burçlarda kişiye nasıl etki ettiğine göz atalım.

1. Merkür Koç

1. Merkür Koç

Merkür Koç burcunda kişiye hızlı bir zeka verir. Öğrenilmesi gerekeni çabucak kavrar. Hızlı konuşur. Aklından geçenleri rahatça söyler. Bazen filtresiz konuşabilir fakat akıcı bir dile sahip olduğu için iletişim kurmak zevklidir. Cümleler, dilinden su gibi akar. Koç liderlik özelliği ile de ilişkili olduğu için başkalarının yerine konuşmayı da sever. Kendine güvenir ve övünmeyi sever. Güzel konuşması sebebiyle iyi bir pazarlamacı olabilir.

2. Merkür Boğa

2. Merkür Boğa

Merkür Boğa konumuna sahip kişiler, yavaş ve temkinli konuşurlar. Çünkü bu Merkür Boğalar, emin olmak ve sağlam adımlar atmak isterler. Kelimelerini seçerek konuştukları için biraz yavaş konuşma özelliği gösterebilirler. Ayrıca çabuk karar da vermezler, ince eleyip sık dokurlar bu nedenle de yaş tahtaya basmazlar. İnandıkları, kabul ettikleri şeyleri benimsedikleri andan itibaren değiştirmek çok güçtür. Nuh der peygamber demez. Bu da o raddeye gelene kadar karar verme sürecinden geçtiği içindir. Bu kişiler para konusundan anlar ve parayı yönetmeyi becerirler. Borsa, finans konularında başarılı olabilirler.

3. Merkür İkizler

3. Merkür İkizler

Merkür'ün yönettiği burçtan biri olan İkizlerde olması, yeteneklerini rahatça ortaya çıkartmasını sağlar. Merkür İkizler kişileri, akıcı konuşurlar ve kelimelerle araları çok iyidir. Âşık atışmalarının kahramanları denebilir hatta kendilerine. Bu nedenle edebiyata yatkınlıkları vardır. Fakat bir konuda uzun süre derince çalışmaları biraz güçtür. Her konuda bilgi sahibi olmayı daha çekici bulurlar. Bu yüzden ilgileri, dikkatleri çabuk dağılır ama zekalarına dair en ufak bir şüphe yoktur. Ayrıca el becerileri de gelişmiş olan bu kişiler ellerini de kullanarak başarıya ulaşabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Merkür Yengeç

4. Merkür Yengeç

Duygusal zekanın baskın olduğu Merkür Yengeç burçlarında hislerine güvenerek hareket etme söz konusudur. Tıpkı suyun hafızası olduğu gibi bu konuma sahip kişilerin hafızaları kuvvetlidir. Duygusallık yoğun olduğu için kişiler tarafından kandırılmaya müsait bir yapıları vardır. Bu kişiler hislerine kulak vererek doğru ve yanlışı ayırt etmelidir. Bunun yanında duyarlı tarafları insanların yararına işler yapmalarını sağlayabilir. Hisler kuvvetli olduğu için çoğu şeyi önceden sezebilir. Rüyalara ve bilinçaltına dikkat etmelidir. Herkese güvenmemeyi öğrenmeli ve duygusal tarafını en azından yabancı insanların yanında geri plana çekmelidir. Bunun yanında zamanla manipüle yetenekleri de gelişir. İnsanlara karşı duygusal taraflarını kullanabilirler.

5. Merkür Aslan

5. Merkür Aslan

Merkür Aslanlar, konuşurken 'ben' kelimesini fazlasıyla kullanırlar. Zihinlerinde sürekli kendileri hakkında düşünürler Kendilerini sevdikleri için bu kişiler dışarıya neşeli, samimi bir enerji yayarlar konuşmalarıyla. Ayrıca oyunculuğa yetenekleri de vardır. Güzel rol yaparlar, insanları ikna kabiliyetleri yüksektir fakat daha çok öznel bir görüşe sahip oldukları için çok fazla adil olmayabilirler.

6. Merkür Başak

6. Merkür Başak

Merkür'ün yönettiği diğer burç olan Başak, burada Başak'ın özelliklerini daha rahat göstermesini sağlar. Bu kişiler mantıklı ve eleştirel bir zihne sahiptir. Eleştirel yönlerini sorunları çözmek adına kullanırlar. Kusurları görürler ve zekalarıyla en doğru biçimde sorunu giderirler. Yardım etmeyi seven bu kişilerin konuşmaları bazen iğneleyici olabilir. Fazlasıyla zeki olan bu kişiler kolay kolay her şeye inanmaz, en ince ayrıntısına kadar incelerler. Bu kadar ayrıntıya takılmaları bazen büyük resmi görmelerini engelleyebilir. Hafızaları kuvvetlidir, unutmazlar. Matematiğe yatkınlıkları olabilir.

7. Merkür Terazi

7. Merkür Terazi

Terazi'nin kibarlığıyla harmanlanan Merkür, bu kişilere hoş sohbet ve politik bir iletişim biçimi verir. Merkür Teraziler, orta yolu bulan, anlayışlı, herkesin arkadaş olmak istediği nadir insanlardandır. Politik tavırları onlara diplomatlık konusunda yardımcı olabilir. Venüs'ü yönettiği Teraziyle Merkür birleşince ortaya sanat yönünden zengin bir üslup çıkartır. Sözleri sanatlı biçimde ifade etme konusunda yeteneklidirler. Adil yanlarıyla çoğu zaman haklı konuşurlar. Empati yetenekleri yüksek olduğu için karşıdaki insanı anlama yetenekleri de gelişmiştir. Fakat kendi içinde dışarıya kurduğu dengeyi çoğu kez bulamayabilir. Böyle zamanlarda kendisi gibi Merkür Terazi'den yardım alabilir.

8. Merkür Akrep

8. Merkür Akrep

Keskin bir zekaya sahip olan Merkür Akrepler, olayların arkasını görmekte ve hissetme bir numaradır. Diğer su grubu burçlarına göre duygularını kontrol etmekte başarılıdır. Çok şey bilir ve sanki doğuştan biliyormuş gibidir. Sezgileri ve tutkuları güçlüdür. Sır tutma konusunda başarılıdırlar. Ağızlarını bıçak dahi açmaz sırlarınız bu kişilerle güvendedir. Ayrıca bu olayların arkasını görme ve sentezci zekalarıyla az bilgiyi dallanıp budaklandırabildiklerinden karşısındaki insanı zeka bakımından küçümsemeye eğilimlidir. İletişimleri içten ve derinden olduğu için insanlara terapist gibi gelebilirler hatta Merkür Akrepler birçok kez hiç tanımadığı insanların bile dertlerini dinlerken kendilerini bulabilir. Dillerinde zehir vardır, gözlemci yapılarının yardımıyla sinirlendiklerinde karşısındaki insanı sözleriyle yıkabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Merkür Yay

Merkür Yay insanları açık sözlü ve iyimser bir tavırla iletişim kurar. Öğrendiklerini öğretmek ister ve felsefeye doğuştan meraklıdırlar. Etrafa yaydıkları enerji, neşe ve samimiyet insanlar tarafından sevilmesini sağlar. Ayrıca zarif ve asil duruşları da bulunur. Oyunculuk yetenekleri gelişmiştir. Bir konu üzerinde derinlemesine düşünebilirler. Objektif taraflarıyla insanların sorun yaşadıkları zamanda akıl danıştıkları kişiler olurlar. Fakat bazen iletişim kurarken alaycılıkları ağır basabilir. Şaka dozlarını ayarlamaları gerekebilir. Olacak olanı görme yeteneği verir, Merkür'ü Yay burcunda olan insanlar bu nedenle rüyalarını dikkate almalıdır. Kehanet özelliklerini keşfedip kullanmayı öğrenmeleri gerekir.

10. Merkür Oğlak

10. Merkür Oğlak

Soğuk, mesafeli ve inatçı bir iletişim biçimleri vardır. Zekaları çok gelişmiştir. Her şey bilgileri dahilinde olsun isterler. Zihinlerinin içinde her şey yerli yerindedir. İkna kabiliyetleri takdire şayandır. İnsanların ağzından girip burnundan çıkmasını çok iyi bilirler. Kiminle nasıl konuşması gerektiğini de çok iyi ayırır. İletişim kurarken adeta insan seçer. Herkesle muhatap olmaz ve kolay kolay memnun olmaz. Yakınına çok az kişiyi alır onlara bile zihninden geçenleri söylemez. Çok akıllı ve başarılı insanlardır. Her durumu lehlerine çevirmeyi çok iyi bilirler ve bir işi aylar belki de yıllar önceden en ince ayrıntısına kadar planlar. Bir işi başarılı bir şekilde halletmek için kesinlikle Merkür Oğlak bir numaradır. Fakat bildiğinden şaşmama huyunu dikkate almak gerekir. Zaten genelde de şaşırmaz ama bazen sinir bozucu olabilirler.

11. Merkür Kova

Akılcı, bağımsız ve farklı bir iletişim yapıları vardır. Merkür Kovalar bilim, gelecekte olacaklar, uzay, astronomi ve astroloji gibi konulara ilgi duyar ve bu konularda yeteneklidir. Farklı düşüncelere açık ve vizyon sahibidirler. Bu nedenle çok fazla arkadaşa sahip olabilirler. Akıllarına yatmayan şeylere karşı şüpheyle yaklaşırlar. Her şeyin akılla çözülebileceğine inanabilirler ayrıca kendi akıllarını da çok beğenirler. Akıllar pazara çıkartılıp satılsa direkt kendi akıllarını alırlar. Gelişmiş bakış açıları sayesinde bir konuya farklı açılardan bakabilirler. Bu özellik de onların anlayışlı olmasını destekler. İyi bir arkadaştırlar.

12. Merkür Balık

Şiire yetenekleri vardır. İletişim biçimleri de oldukça etkileyicidir. Nasıl konuşmaları, duruma göre nasıl yaklaşmaları gerektiğini bilirler. İnsanlara karşı olabildiğince kibar davranırlar. Hassas yapıları ise zihinlerinin kolay dağılmasına neden olabilir. İyi enerji alamadıkları insanlardan uzak dururlar bu nedenle iletişimlerini sezgilerine ve hislerine dayandırırlar. Bunun yanında çok zeki insanlardır. Haberci rüya görmeye yatkındırlar. İnsanlara duydukları şefkatle her anlamda onlara yardımcı olmak için de zekalarını kullanırlar. Bu nedenle insanlar tarafından sempati duyulan kişilerdir. Dansa, edebiyata yetenekleri vardır.

Peki siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
11
8
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın