Görüş Bildir
Haberler
Astrolojide Güneş Ne Anlama Geliyor? Güneş Burçlarının Anlamları Neler?

Astrolojide Güneş Ne Anlama Geliyor? Güneş Burçlarının Anlamları Neler?

Adettendir, Güneş burcunla başlayalım. Hani şu 'Burcun ne?' sorusunun cevabı, doğum gününün ana kahramanı olan burcun. Ayrıca 'Abi şimdi dünyada 12 tane mi karakter var yani he? Astroloji yalan.' diyenlere hatırlatmakta fayda var, herkesin kendine özel doğum anı haritası var ve inanmazsınız daha neleeeer neler var... Hepsini tek tek anlatacağız. Şimdi bir de bizden dinlemen için seni içeriğe alalım. 👇

Kaynak: Nazlı Aypak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Astrolojide Güneş, kişinin benliğini temsil eder.

Astrolojide Güneş, kişinin benliğini temsil eder.

Yaşam kaynağımız olan Güneş, astrolojide de aslında kişinin temelini yani benlik duygusuna işaret eder. Bu da bir bakıma insanı insan yapan en önemli faktördür.

Güneş, Aslan burcunu yönetir.

Güneş, Aslan burcunu yönetir.

Doğum haritamızda bulunan her bir yıldız ve gezegen belirli bir burcun yöneticisidir. Örneğin bir sonraki başlık olacak Ay ise Yengeç burcunu yönetir. Bu bakımdan Güneşi daha kolay anlamak için Aslan burcuna bakabiliriz. O ihtişam, göz kamaştırıcılık, yüce gönüllülük ve sıcaklık ne çok da Güneş'i hatırlatıyor insana.

Kendinizi nasıl ifade ettiğiniz konusundaki en büyük etmen Güneş burcunuzdur.

Kendinizi nasıl ifade ettiğiniz konusundaki en büyük etmen Güneş burcunuzdur.

Aslında bir amaç uğruna dünyaya geliriz. Hatta astroloji karma yasasıyla da bağdaştırıldığı için önceki hayatımız hakkında ipuçları da bulabiliriz. İşte bu amacı bulmak için de ilk yapmamız gereken şey Güneş burcumuza bakmaktır. 'Neden buradayım?' sorusunun cevabı Güneş burcunda saklı. Şimdi gelelim Güneş burçlarını ve elementlerini tanımaya...

Ateş, Hava, Su, Toprak

Ateş, Hava, Su, Toprak

Bilindiği üzere 12 adet burç var ve bunlar da üçer şekilde bir elemente bağlı. 

  • Ateş: Koç, Aslan, Yay

  • Toprak: Boğa, Başak, Oğlak

  • Hava: İkizler, Terazi, Kova

  • Su: Yengeç, Akrep, Balık

Her elementin öne çıkan belirli özellikleri var. Yani aynı element çatısı altında bulunan burçlardan benzer enerji aldığınız olursa bu çok doğal bir olay.

Ateş (Koç, Aslan, Yay).

Bu burçlar, sıcakkanlı ve samimi yapılarıyla tanınırlar. Fakat ısıtmasını bildikleri gibi yakmasını da çok iyi bilirler. Koç burcunun öfkesi saman alevi gibiyken aslan ve yayın öfkesi biraz daha zamana yayılıp daha da can yakıcı olabilir. Bunun yanında tam olarak kumsalda 'Akdeniz Akşamları' şarkısına eşlik eden, o insanları etrafına toplayan ateş gibi insanları etrafında toplar. Popülerlerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hava (İkizler, Terazi, Kova)

Hava insanları, modernlik ve iletişimle anılır. Bir hava burcu insanıyla oturup sabahlara kadar sohbet edebilirsiniz. Sizi yargılamayacak nadir insanlar. İnsan odaklılar. Ayrıca her daim mantıkları devrededir. Tabii daha çok ikilemde kalmakla meşgul olsa da... Zekanın da bir bedeli var sonuçta.

Toprak (Boğa, Başak, Oğlak)

Besleyici, güvenilir, sağlam. İşte karşınızda toprak insanları. Bunun yanında biraz da geleneklerine bağlı olma özelliği gösterirler. Bir insanın size, yürümesi bile güven verebiliyorsa büyük ihtimalle toprak elementi baskın bir kişidir.  Üretme özelliğine de sahibi oldukları için olaylara daha gerçek yaklaşırlar. Maddiyata önem vermek topraklarla ilişkilidir.

Su (Yengeç, Akrep, Balık)

Duyarlılık, iletkenlik ve merhamet. Bu kişileri tanımlayan üç kelime, tabii aynı zamanda samanın altından gizlice akan su da bu kişileri tanımlar. Manipülasyon yetenekleri oldukça gelişmiştir. 

Şimdi gelelim her Güneş burcunu tek tek kısaca tanımaya.👇

1. Güneş Koç

1. Güneş Koç

Yönetici gezegeni Mars. Lider ve savaşçı. Gözü kara, sinirli, istediğine ulaşmak için her yolu mübah gören bir kişiliklere sahiptirler. Aynı zamanda eğlenceli, esprili ve biraz maymun iştahlıdırlar. Ulaşana kadar deli gibi çalışır, uğraşır sonrasındaysa sanki onu hiç istemiyormuş gibi davranır. Ayrıca Koç burçlarını hızlı yürümelerinden tanıyabilirsiniz. Bir şeyleri başlatmak için gelmişlerdir bu dünyaya.

2. Güneş Boğa

Yönetici gezegenleri Venüs'tür. Güzelliğin, ihtişamın, sanatın gezegeni. Güneş Boğalar, hayatınızda görebileceğiniz en dayanıklı insanlardan biridir. Boğa burcu denilince akla ilk gelenler yemek ve paradır. Bunun nedeni de yaşamak için en temel iki faktör olması aslında. Bir de Venüs lüksü sever şimdi, para daha da bir önemli. Güvenilir insanlardır ve aslına bakılırsa çok az insana güvenirler. Yakınlarına da herkesi almazlar. Arkadaşsınızdır ama dostu belki. Boğalar için mahremiyet önemli bir konudur. Güveni yaymak ve üretkenlik için gönderilmişler adeta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Güneş İkizler

3. Güneş İkizler

İkizleri, Merkür yönetir. Merkür iletişim demek oluyor. İkizlerin de yanlarında taşıdığı yedek çenesi de bu yüzden. Yoksa onların bir suçu yok. Zaten bir ağlar bir güler... Derdi var mı yok mu kendi de bilmez. Aslında bunun sebebi de bellidir, bu gelgitli yapı zihin akışının çok hızlı olmasından kaynaklanır. Zihni o kadar hızlıdır ki kendi zor yetişir. Biraz bu insanlara anlayış göstermek şart. Ayrıca İkizler burcu pratik zekasıyla da dikkat çeker. Sonuçta kendisini hızlı gezegen Merkür yönetmekte. İletişimin nasıl kurulması gerektiğini çevrelerine öğretmek için gelmişlerdir adeta.

4. Güneş Yengeç

Yengeç burcunun yöneticisi ise Ay'dır. Yengeçler için aile, kökler, bağ her şey demektir. Güvenmek isterler. O güven duygusunu iliklerine kadar hissetmek. Bu nedenle de aile ve kökler çok önemlidir onlar için. Ayriyeten bu kişiler etraflarındaki enerjileri sünger gibi çekerler. 6. hisleri kuvvetli, ruhları gelişmiştir. Tabii kıskançlık krizlerini de yok sayamayız. Yengeçlerin öğrenmesi gereken en önemli şeylerden biri de herkesin şahsi bir hayatı da olduğudur. Ailesi olarak gördüğü insanları ayrı bir birey olarak da görmelidir. Bunun yanında tıpkı yengeçler gibi yan yan yürümeye eğilimlidirler. İnsanların kalplerine dokunmayı bildiklerinden de istediklerini yaptırmakta belki Balık burçları ellerine su döker ya da beraber ellerini yıkar iki burç o da olabilir.

5. Güneş Aslan

Yöneticisi Güneş. Bu dünyaya kendi benliklerini bulmak için gönderilmiş kişiler hiç şüphesiz Aslan burçlarıdır.  Yürüyüşleri, endamları, kararlı duruşları, ağır ve emin adımları, her şeyi kusursuzlaştırmaya çalışan tarafları... Aslan burçları, iyi anne-baba, patron ve lider olurlar. Yaşam kaynağı onlardır bu nedenle yaşamayı da yaşatmayı da çok iyi bilirler. Aslanların öğrenmesi gereken şey ise kendini geliştirmeden, kötü özelliklerini törpülemeden bu ışığı yaymaya çalışmasıdır. Eğer öyle yaparsa insanlara daha çok perdeleri çekili bir evin içinden ışık saçmaya çalışıyormuş gibi enerji verir.

6. Güneş Başak

Merkür'ün yönettiği diğer burç ise Başak. Zeki, çalışkan, temiz, pür insanlar. İletişim ve toprak elementi bir araya gelince ortaya yetenek doğuyor adeta. Her konuda güvenilir olan bu kişiler dünyayı diğerleri için kolaylaştırsa da kendi içlerinde baya zorlaştırıyorlar. Ellerini attıkları işleri mükemmelleştirmek için çoğu zaman takıntı haline getirebiliyorlar. Oysaki zaten takıntı haline getirmeden onları harika biçimde sonuçlandıracak yeteneğe ve zekaya sahipler. Başaklar aynı zamanda Merkür yönetiminde olduğu için tıpkı İkizler gibi genç gösterebilirler ve beyaz tenle ilişkilendirilebilirler.

7. Güneş Terazi

7. Güneş Terazi

Venüs'ün yönettiği Terazi burcu, tatlı dilliliğin vücut bulmuş halidir. Terazi tam olarak bu dünyaya dengeyi bulmak için ve biz demek için gönderilmiştir. Onlar benden önce biz diyen, arkadaşlarına çok önem veren kişilerdir. İletişim yetenekleriyle diplomatlık için birebirdirler. Terazilerin öğrenmesi gereken ise önce ben demektir çünkü bilirsiniz ki biz olmak için ortada önce ben ve sen bulunmalıdır ayrı ayrı. Ayrıca şunu da söylemeden geçemeyeceğim Terazi'nin kafa karışıklığı ve karar vermesi İkizler burcundan daha zorlu olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Güneş Akrep

Mars ve Plüton'un yönettiği Akrep burcu tam anlamıyla derini ve bilinçaltını temsil eder. Onların bu kadar tehlikeli atfedilmesi bilinmez oluşlarıdır. Aslında yardımsever ve açıklamayı seven insanlardır. Görünenin arkasındakini diğer insanlara oranla daha kolay görürler. Dedektiflik yönleri bu yüzden doğuştan onlarla beraberdir. Akrep'in de öğrenmesi gereken işte bu yönünü iyiye kullanmasıdır. Ayrıca, bir Akrep burcu tarafından sevilmediyseniz sevilmenin ne demek olduğuna dair pek gerçekçi fikirleriniz olmayabilir, en kısa zamanda Akrep burcu arkadaş, eş, sevgili edinin deriz.

9. Güneş Yay

9. Güneş Yay

Yöneticisi Jüpiter olan Yay burçlarının en dikkat çekici özelliği felsefe ile içli dışlı olmalarıdır. Onlar düşünmenin üstüne düşünür. Bunun yanında Ateş elementinin vermiş olduğu enerji ile aktiftir. Yaylar da aslında diğer Ateş elementleri gibi kendilerini çok severler. Bununla birlikte insanları da çok severler. Çünkü kendini sevenler dünyayı sevmesini de bilir. Filozof tarafları olsa da dışarıdan fazla umursamaz olarak algılanırlar. Güneş Yayların öğrenmesi gereken düşündükten sonra harekete geçmesi gerektiğidir.

10. Güneş Oğlak

Yöneticisi Satürn, azmin ve disiplinin gezegeni olarak bilinir. Güneş Oğlaklar da çalışkan, gözü kara ve azimli insanlardır. Önce iş derler. Çalışmak onlar için tıpkı bir terapi gibidir. Soğuk ve mesafeli duruşları ise çizdikleri profillerini korumak içindir. Merhametsiz gibi görünseler de aslında içlerinde tüm insanlara yardım etme istekleri vardır. Bunu sadece göze sokmayı sevmezler. Güvenilir Oğlak burçlarının öğrenmesi gereken ise biraz da akışa bırakmaktır. Her şeye müdahale edilemez ve hiçbir şey durduğu yerde duramaz, geleneklere körü körüne bağlanılmamalıdır.

11. Güneş Kova

11. Güneş Kova

Yöneticisi Uranüs, beklenmedik olaylar ve yeniliklerle ilişkilendirilir. Vizyoner olarak doğan Güneş Kovalar, çağın da ilerisinde yaşarlar. Kolektife hep faydalı olmak isteyen bu kişilerin ileri görüşlü yapıları da yardımcıları olur. Fakat insanlardan uzak ve ayrık durmak bu isteklerini belirli ölçüde gerçekleştirebilir. Güneş Kovaların öğrenmesi gereken en önemli noktalardan biri orta noktayı bulmak ve o tarafa adım atmaktır.

12. Güneş Balık

Yöneticileri Jüpiter ve Neptün olarak bilinir. Neptün hayalleri ve sisle ilişkilendirilir. Balık burcu alem içinde alemdir. Sanata yetenekleri vardır ve gerçekten çoğu Balık kadını masallardan çıkmış gibi güzelliğe sahiptir. Etraflarındaki tüm enerjiyi paratoner gibi çekerler ve bundan kendileri zararlı çıkarlar. Balık burçları doğuştan şifacı özelliklerini kullanmayı öğrenmelidir. Bunun yanında da enerjiyi içlerine çekmek yerine serbest bırakmayı. Ayrıca kendi kurdukları hayal dünyalarını da ayırt etmeleri gerekiyor. Çoğu Balık burcu insanı gerçekle kendi gerçeklerini karıştırmaya eğimli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.  👇

Bu içerikler de dikkatini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
13
5
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın