Görüş Bildir
Haberler
İleride Fotoğraflarınıza Bakarken Pişman Olmamak İçin Bu Makyaj Trendlerini Uygulamayın!

etiket İleride Fotoğraflarınıza Bakarken Pişman Olmamak İçin Bu Makyaj Trendlerini Uygulamayın!

Fulin
11.06.2018 - 10:41

Neredeyse her gün yeni bir makyaj trendinin çıktığı günümüzde modaya uymamak gerçekten irade istiyor. Çünkü herkeste görmeye başlayınca ister istemez normalde beğenmeyeceğimiz bir akımı bile normal karşılamaya başlıyoruz. Güzellik uzmanlarının karşı çıktığı makyaj trendlerini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Instagram makyajı.

1. Instagram makyajı.

Instagram'da kısa makyaj videoları izlemek çok keyifli; ancak bu makyajı günlük hayatta uyguladığınızda size dair makyajdan başka hiçbir şey hatırlanmayacaktır. Bir ortama sizden önce makyajınızın girmesini ve insanların başka hiçbir şeye odaklanamamasını istemiyorsanız bu trende uymamalısınız.

2. Keskin kaşlar.

2. Keskin kaşlar.

Yine birkaç yıl önce Instagram'da ortaya çıkan bu trendde kaşlar olduğundan kalın ve koyu çiziliyor, kalem ve pudra ürünlerin dışında wax ile sabitleniyor. Hatta bunlar da yetmemiş olacak ki, kaşın etrafı açık renk bir kapatıcıyla çizilerek daha vurgulu kaşlar elde ediliyor. Bugün etkisi geçmiş olan bu uygulama gerçekten size bakan insanın tüm dikkatini dağıtacak türden.

3. Abartılı aydınlatıcı.

3. Abartılı aydınlatıcı.

Aydınlatıcıyı yeni keşfettik ve yüzümüze verdiği etkiyi çok sevdik. Ancak pek çok makyaj sanatçısına göre gelecekte bugünkü fotoğraflarımıza bakarken 80'lerdeki fotoğraflara bakar gibi utanç duyacağız. Aydınlatıcı sürerken elimizi korkak alıştırmakta fayda var.

4. Rengarenk farlar.

4. Rengarenk farlar.

Makyaj oyun alanımız ve değişik şeyler denemek her zaman keyifli. Ancak rengarenk farların ne yazık ki günlük hayatta yeri pek yok. Doğal tonlar her zaman kazanır.

5. Bol sim.

5. Bol sim.

Bir dönem 'gelinin kız kardeşi' makyajı denilen ama mat farlara oranla kolay uygulanması ve moda olması sebebiyle tekrar gündeme gelen simli farlar normalde gerçekten abartılı duruyor. Yorgun göstermesi de cabası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mat dudaklar.

6. Mat dudaklar.

Makyaj sanatçıları son dönemin modası mat rujlardan rahatsız. Gördüğümüz mükemmel mat dudaklar, ruj sürüldükten hemen sonra çekilmiş fotoğraflardan ibaret. Ne kadar nemlendirilirse nemlendirilsin, hiçbir mat ruj dudakta tüm gün kusursuz şekilde kalamaz. Birkaç saatlik özel durumlarda evet ama günlük kullanımda kremsi rujlar daha taze bir görünüm veriyor.

7. Dudak kalemiyle büyütülmüş dudaklar.

7. Dudak kalemiyle büyütülmüş dudaklar.

Herkes dolgun, nemli dudaklar ister. Bunun için doğal dudaklarımız incecik olmasa dahi hafif taşırmalar yapıyoruz. Oysa kalemle, rujla büyütülen dudaklar asla dolgunlaşmıyor. Dudak farklı bir yapıda olduğu için sadece cildimizi boyamış oluyoruz ve bu anlaşılıyor. Dudak büyütmeye takıntılı olanlar için abartılı olmayan bir dolgu uygulaması bu uygulamadan daha doğru.

8. Farklı yüz şekillerinden ilham almak.

8. Farklı yüz şekillerinden ilham almak.

Hepimiz ilham almayı seviyoruz. Özel günler için beğendiğimiz makyajları kaydediyoruz. Ancak uzmanlara göre bu yanlış. Yuvarlak göz şekline sahip birinin çekik gözlü birinin makyajını uygulamak istemesi, yuvarlak surat şekline oval surat kontürü uygulamak doğru değil. İnsan sadece kendi yüzünü tanımalı ve ilhamını sadece renkler açısından almalı.

9. Kat kat fondöten, kapatıcı, pudra kullanmak.

9. Kat kat fondöten, kapatıcı, pudra kullanmak.

Videolarda insanlar birkaç fondöteni karıştırıyor, üstüne kapatıcı paleti kullanıyor, üstüne bir kat daha göz altına kapatıcı geçiyorlar. Bunu pudrayla sabitlemeyi de ihmal etmiyorlar. Normalde bu hem vakit alan, hem de sağlıksız bir uygulama. Maskeyle dolaşmamak için azıcık fondöten, azıcık kapatıcı yeter. Pudrayı tek başına ya da altına ince bir kat renkli nemlendiriciyle uygulamak daha iyi sonuç veriyor.

10. Keskin kontür uygulaması.

10. Keskin kontür uygulaması.

Aslında bu tüm makyaj için geçerli. Keskin uygulamalar yerine yumuşak, iyice karıştırılan far, allık, kontür uygulaması daha doğru. Ancak kontür bazı ten ve yüz tipine gerçekten yakışmıyor. İyice karıştırılsa da ideal yüz şekli oluşturmak yerine tuhaf bir görüntü verebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Herkesle aynı makyajı yapmak.

11. Herkesle aynı makyajı yapmak.

Moda böyle bir şey, Eski fotoğraflarda herkesin makyajının birbirine benzediğini görürsünüz. Ancak her yüz, her cilt farklı. Herkesin tarzı da farklı, sırf moda diye kontür, aydınlatıcı uygulamasının esiri olmaya, yakışmıyorsa bile nude rujlara sarılmaya gerek yok. Uzmanlar herkesin kendi stiline uygun bir makyaj uygulaması olduğunu ve bunu bulmanın da kişinin elinde olduğunu söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
77
20
14
11
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alper arslan

iyi ki böyle dertlerimiz yok, eski fotolara bakınca kilo almışım saçım uzunmuş diyoruz.

Apollonia corleone

aydınlarıcıdan muhtemelen pişman olacağım ama torunlarım o halimi rezil göreceklerse görüp eğlensinler bakalım beraber.Rengarenk saçlarım olduğu hallerimi bi... Devamını Gör

breezy

ilerde şu an moda olan her şey komik olacağı için bişey sürmeyelim o zaman napalım. hatta kıyafet de giymeyelim zaten modası geçer