Görüş Bildir
Haberler
İlber Ortaylı'dan Nepotizm Uyarısı: "Cumhuriyet Akrabacılığı Kaldırmaz"

İlber Ortaylı'dan Nepotizm Uyarısı: "Cumhuriyet Akrabacılığı Kaldırmaz"

Prof. Dr. İlber Ortaylı, nepotizmin Türk toplumu için kanayan bir yara haline geldiğini belirtti ve ekledi: 'Akrabacılık çok kötü bir şey. Cumhuriyet bunu kaldırmaz. Liyakat sistemine göre gidilmeli.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlber Ortaylı, İYİ Parti'nin podcast yayınına konuk oldu

İlber Ortaylı, İYİ Parti'nin podcast yayınına konuk oldu

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuk olduğu podcast, İYİ Parti'nin sosyal medya hesaplarında yayınlandı. Ortaylı yayında bir yönetim biçimi olarak Cumhuriyet’ten ve ülkelere göre nasıl değişim gösterdiğinden, Atatürk’ün Cumhuriyet fikrini ilk olarak kimlere açtığından ve Cumhuriyet’e geçmeseydik bugün neler olabileceğine dair yorumlarda bulundu.

"İş artık ideolojiyi de geçiyor. Bir nevi doğuş imtiyazına gidiyor"

"İş artık ideolojiyi de geçiyor. Bir nevi doğuş imtiyazına gidiyor"

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına dair önemli mesajlar da veren Ortaylı, konuşmasının bir bölümünde nepotizme ayrı bir parantez açtı. İlber Ortaylı şu değerlendirmelerde bulundu: 

 “Cumhuriyete yakışmayan bir olay vardır nepotizm…Akrabacılık çok kötü bir şey. Bütün memlekette başka vilayet yokmuş gibi birkaçına yükleniyorlar memur alımında. İş artık ideolojiyi de geçiyor. Bir nevi doğuş imtiyazına gidiyor. Cumhuriyet bunu kaldırmaz. Liyakat sistemine göre gidilmeli. Olur olmaz yerlere, olur olmaz insanları dolduramazsınız.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
24
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mukaddes

Liyakata gidilmekle kalmayıp liyakat sistemi yasa haline getirilip zorunlu olarak uygulanmalıdır.!

İlber hocam ilk defa yanıldın. Bak 21 yıldır kaldırıyor, problem yok. Cumhuriyet böyle basit şeylerden etkilenmez. Bu Türkiye neler gördü, neler geçirdi. Bir... Devamını Gör

.....

Levent Gültekin’in dediği gibi “ hepimiz hırsızız “