Görüş Bildir
Haberler
İlaç yardımına sınır tuzağı

İlaç yardımına sınır tuzağı

Abdülhamid
04.08.2014 - 11:54 Son Güncelleme: 04.08.2014 - 14:53

İlaç yardımına sınır tuzağı

Dünyaya insancıl gözükmek için tıbbi malzemelerin Filistin'e girişine izin veren İsrail, girişleri, nüfusun en yoğun olduğu ve insani yardım kuruluşlarının girmesi gereken Erez sınır kapısından değil, nüfus yoğunluğuna en uzak nokta olan Kerem Shalom sınır kapısından veriyor. Shalom sınır kapısı ile Erez arasındaki bölgeyi ise bombalıyor.Gazze'yi günlerdir acımasızca bombalayan İsrail, tıbbi malzemelerin girişine sinsi tuzaklar kuruyor. Bölgeden yeni gelen Türk Kızılay'ı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, İsrail'in gıda, tıbbi ve diğer yardım malzemelerinin, Birleşmiş Milletler mensupları, basın mensupları ve insani yardım kuruluşların girebildiği Erez sınır kapısından izin vermediğini söyledi. Güllüoğlu, 'Erez sınır kapısından 20 tonluk ilaç malzemesini içeriye almak için 3 gün başvurduk. Fakat sürekli reddedildi. Daha sonra nüfus yoğunluğuna en uzak ve tehlikeli bölge olan Kerem Shalom sınır kapısından izin verildi.

YARDIM YOLUNU BOMBALIYOR

Sahlom sınır kapısından giriş yapıldığında ise yardımların ulaşması için sürekli bombalanan bölgelerden geçiyoruz. İsrail aslında yardımlar ulaşmasın diye elinden geleni yapıyor. Genelde bombardıman içerisinden geçen yardımlarla zorlanırken, 20 tonluk ilaç yardımı, 12 saatlik ateşkese denk geldiği için kolay ulaştı.' dedi. Güllüoğlu, ilaçların 10 gün içerisinde toplanıp Filistin'e ulaştığını kaydederken, 4 milyon dolara mal olduğunu belirtti. Filistin'in özellikle nakit yardımına ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Güllüoğlu, gıdaların bombalardan ulaşması zorluk çıkarsa da, nakit paralarla Filistin içerisinden marketlerden gıda yardımı alınabileceğini belirtti.

NEREDESİNİZ ARAP DEVLETLERİ

Filistin'de sosyal hayatın durduğunu, ibadethanelerin, okulların, evlerin ve iş yerlerinin yerle bir olduğunu anlatan Mehmet Güllüoğlu, 'Gazze halkı Türk devletinin yardımlarından çok memnun. Fakat Arap devletlerin sessizliği onları kahrediyor. Neredesiniz ey Arap devletleri?' sözleri ile sitem ettiklerini söyledi. Türkmenlerin yaşadığı sıkıntılarda ilk olarak Türk devletlerinden yardım beklemesinin vicdani bir durum olduğunu örnek veren Güllüoğlu, Filistin halkının da Arap devletlerinden yardım beklediğini dile getirdi. Güllüoğlu sadece Türkiye ve Katar'ın ses çıkardığını ifade etti.

Türk doktorlara izin verilmiyor

Gazze'de görev yapan doktorların 24 saat çalıştığını söyleyen Güllüoğlu, doktor eksikliğine de dikkat çekti. Güllüoğlu, 'Doktorlar 24 saat durmadan çalışıyor. Üstelik herhangi bir maaş da almıyorlar. Ne kadar dayanabilirseler o kadar kendilerini zorluyorlar. Türk doktorların girişine ise ne İsrail ne de Mısır izin veriyor. Gazze'de büyük fedakarlık göstererek çalışan doktorlar oldukça becerikliler ama çok yıprandılar. Gelen hastalar kolu kopmuş, bacakları kopmuş kişiler. Buna sağlık çalışanlarının psikolojisi dayanmıyor. Yaralıların çoğu engelli kalıyor' dedi.

kaynak:http://yenisafak.com.tr/

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0