Görüş Bildir
Haberler
İklim Krizine Yönelik Gelişen Eko Anksiyete Nedir, Bu Kaygı İle Nasıl Başa Çıkılabilir?

İklim Krizine Yönelik Gelişen Eko Anksiyete Nedir, Bu Kaygı İle Nasıl Başa Çıkılabilir?

Küresel ısınmanın varlığı ve bunun etkilerini günbegün hissediliyor. İnsanoğlunun dünyada yaptıkları sonucu küresel ısınma etkisini arttırmaya devam ediyor. İklim değişikliğinin çevre kirliliği, artan hastalıklar ve kıtlık gibi kendini gösterdiğinin birçok kişi farkında. Peki ya mental etkileri? Psikologların ciddi bir sorun olarak ele aldıkları bir sorun da eko anksiyete. Peki eko anksiyete nedir bu kaygı ile insan nasıl başa çıkabilir? İşte tüm soruların yanıtı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İklim değişikliğiyle tek başına savaşmak her ne kadar imkansız bir amaç olarak görünse de zihinsel sağlığını korumak için harekete geçilebilir. Bunu yaparken ilk olarak günlük alışkanlıklara bir göz atılmalı. Sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemek bakış açısına değişiklikler sağlayabilir. Peki bahsedilen kaygıdan nasıl uzaklaşabilir insan? Eko Anksiyete belirtileri ve insan vücudundaki etkileri...

Eko Anksiyete Nedir?

Eko Anksiyete Nedir?

Eko kaygı dünyanın geleceği ve var yolan yaşam hakkında insanların sürekli endişelerilerini kapsıyor. İklim değişikliği sırasında bu etkiler, insanlarda eko tramva, eko angst ve ekolojik kaygı olarak geri dönüş yapıyor. İnsanlar birçok farklı olaydan ve duygudan dolayı kaygı duyabilir. Bunun nedeni de vücudumuzun tehditlere karşı bir hayatta kalma iç güdüsü ile hareket etmesi. Mantıklı veya mantıksız birçok konudan kaygı duyabilsek de iklim değişikliği insanlar için gerçek bir tehdit. İnsanların hayatta kalma iç güdüsü ile çatışan bu iklim değişikliği tehdidi iyiye kullanılabilir. Tahrip edilen doğaya karşı sorumlu davranmak ve doğayı korumak bu kaygının bir eseri olabilir.

Eko Anksiyete Belirtileri Neler?

Eko Anksiyete Belirtileri Neler?
  • İklim değişikliğini kabul etmeyen insanlara veya daha fazla ilerleme kaydetmediği için eski nesillere karşı öfke veya hayal kırıklığı

  • Varoluşsal korku

  • Karbon ayak izinizle ilgili suçluluk veya utanç

  • İklim değişikliğinin etkilerini yaşadıktan sonra travma sonrası stres

  • Depresyon, endişe veya panik hissi

Bu Kaygı İle Nasıl Başa Çıkılabilir?

Bu Kaygı İle Nasıl Başa Çıkılabilir?

İklim değişikliğiyle tek başına savaşmak her ne kadar imkansız bir amaç olarak görünse de zihinsel sağlığınızı korumak için harekete geçebilirsiniz. Bunu yaparken ilk olarak günlük alışkanlıklarınıza bir göz atın. Sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemek bakış açınızda değişiklikler sağlayabilir. Bu sayede kendi içinizde çatışmalar yaşamazsınız. İnandığınız değerlere uygun olarak yaşamak benlik duygunuzu geliştirir ve kaygılarınızı azaltabilir. Aynı zamanda iklim dostu davranışlarınızla başkalarına örnek olmak da teşvik sağlar. İşte başkalarına örnek olmak için yapabileceğiniz bazı adımlar:

  • Karbon ayak izinizi hesaplayabilirsiniz. Bu sayede doğaya etkinizi azaltmanın yolları hakkında fikirler geliştirebilirsiniz.

  • Bisiklete binmek veya yürümek haftanın birkaç günü için olsa bile bir etkiye sahip. İşe her sabah arabayla gitmek yerine bisikletle giderek rutin oluşturabilirsiniz. Bu sayede hem karbon emisyonlarını azaltır hem de fiziksel ve zihinsel sağlığınız iyileşir.

  • İklim korumasına yönelik çalışan topluluk örgütlerine ulaşmak ve iklim değişikliğini ele almak daha geniş kitlelere ulaşmanızı sağlayabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın