Görüş Bildir
Haberler
İkinci El Araç Satışına Soruşturma: Dört Şirketin Hesapları İnceleme Altında

İkinci El Araç Satışına Soruşturma: Dört Şirketin Hesapları İnceleme Altında

Rekabet Kurumu, ikinci el araç satışı yapan dört şirket hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açılan soruşturma, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal etmeleri sebebiyle yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dört firma kontrol edilecek

Dört firma kontrol edilecek

Rekabet Kurumu ikinci el otomobil satışı yapan Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal etmeleri sebebiyle soruşturma açtı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklama şöyle;

Kurumdan yapılan yazılı açıklama şöyle;

Çevrim içi platformlar üzerinden ikinci el binek araç alım, satımında faaliyet gösteren Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş.’nin çeşitli uygulamalar ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/528-M sayı ile karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berk

Asıl sahibinden de ki ilanlar incelenmeli fiyat yükselsin diye satmayacakları araçları ilanlara yüksek fiyattan koyuyorlar piyasayı manipüle ediyorlar.

Hüseyin Arık

fiyatları sahibinden.com belirliyor sanki. sen düşük fiyat yaz kardeşim, enflasyon %200 neredeyse ama sen yine de düşür piyasayı. ilk kurşunu sen at

Uğur Güngör

terazi bozuk umarım 3 bes kurusa kanmazlar ...

Degisik Bree

sahibinden e dokunmanız lazım aslında

okan özcan

Sahibindende satım direk şahıstan bunlar şirkete alıp öyle satıyolar