Görüş Bildir
Haberler
İcra Dosyaları Nasıl Silinecek? 10 Milyon Dosyanın Çoğu Öğrencilere Ait

İcra Dosyaları Nasıl Silinecek? 10 Milyon Dosyanın Çoğu Öğrencilere Ait

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısı sonrasında icra dosyalarında yeni düzenleme yapılacağı duyurulmuştu. Düzenleme ile yaklaşık 10 milyon dosyanın kapanacağı öğrenilirken, borçlar çoğunlukla öğrencilerin 300 ile 500 lira arasındaki telefon faturalarına ait.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Şirketler borçları vergiden düşecek

Şirketler borçları vergiden düşecek

Türkiye Gazetesi’nden Cevdet Fırat Aydoğmuş’un haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlıklarının üzerinde çalıştığı düzenleme, icra takibine yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları kapsayacak.

Örneğin, herhangi bir vatandaşın 2.001 liralık elektrik borcu varsa, bu borç tasfiye edilmeyecek, 2.000 liralık silmeyle geriye 1 liralık borç kalması söz konusu olmayacak. Ayrıca, söz konusu düzenleme, 15 Ağustos’tan önceki icra dosyalarını kapsayacak. Borçların tasfi yesiyle ilgili karar, sadece bir kez uygulanacak. Farklı dönemler için yeniden gündeme gelmeyecek.

İcra dosyası kaldırmak için başvuru olacak mı?

İcra dosyası kaldırmak için başvuru olacak mı?

Varlık yönetim şirketleri tarafından takip edilen borçlar ile alacaklısı diğer şirketler olan borçlara yönelik düzenlemeden faydalanmak isteyen vatandaşın, borçların silinmesi için herhangi bir kuruma başvurması gerekmeyecek. Kişilerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider kaleminde gösterecek ve bunları vergiden düşecek.

Devreye alınacak karar ile icra takibine uğrayan yaklaşık 5,5 milyon vatandaş icra takibinden kurtulacak Bu kişilere ait 10 milyon icra dosyası tasfiye edilmiş olacak. Ayrıca, toplamı 30 milyar lirayı bulan borç temizlenmiş olacak.

Öte yandan, tasfiye edilecek borçların çoğunluğunu öğrencilerin 300-500 lira civarındaki telefon borçları ile sabit ve dar gelirli diğer kişilerin elektrik ve su borçlarının oluşturduğu öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
7
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hankrtpe

Kişilerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider kaleminde gösterecek ve bunları vergiden düşecek.! Büyük vurgun... Devamını Gör

Ismail Tatlici

Ödeyene keriz muamelesi yapmak hangi üst aklın işi?

Caner Bey

İyi olmuş, bir daha ödemezler tekrar icraya düşerler zaten.

kenan öz

eğer 2 bin lirayı ödeyemediyse bunu keyfinden yapmıyodur, biraz kafan bassa anlardın.