Görüş Bildir
Haberler
İçişleri Bakanlığı Duyurdu: Sinemalar, Tiyatrolar, Kahvehaneler ve Lokantalar Kapatılıyor

etiket İçişleri Bakanlığı Duyurdu: Sinemalar, Tiyatrolar, Kahvehaneler ve Lokantalar Kapatılıyor

Ulaş
16.03.2020 - 18:33

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine koronavirüs için ek genelge gönderildi. Genelge kapsamında sinema, tiyatro, kafeterya, kahvehane gibi alanlar koronavirüs önlemleri kapsamında geçici süreyle kapatılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine 'koronavirüs tedbirleri' konulu ek bir genelge daha gönderildi.

Genelge insanların bir araya geldiği birçok yerin kapatılmasını öngörüyor.

Bu gece saat 24.00'ten itibaren geçerli olmak üzere geçici olarak kapatılacak alanlar şöyle 👇

Bu gece saat 24.00'ten itibaren geçerli olmak üzere geçici olarak kapatılacak alanlar şöyle 👇

Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri.

Sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları, eğitimleri, insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri de geçici olarak ertelenecek.

Toplu olarak vatandaşları bir arada bulunduğu “taziye evleri”nin faaliyetleri saat 24.00 itibarıyla durdurulacak.

Toplu olarak vatandaşları bir arada bulunduğu “taziye evleri”nin faaliyetleri saat 24.00 itibarıyla durdurulacak.

Bakanlık söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Dün, ek genelge ile barlar ve gece kulüpleri kapatılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
550
57
26
20
20
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dilara

AVM saatleri değiştirilecekti güya hala aynı saatler geçerli. AVM çalışanları olarak yoğun tehdit altındayız. Çalışanların düşünülmesi gerekiyor. Günde yüzle... Devamını Gör

thisgirll1

olan fakire olucak. asgari ücretle geçinen insanlar corınadan değil açlıktan ölücek. İşe gidemicek, kira su elektirik kredi borçlarını ödemeyi bırak markete ... Devamını Gör

Sokağa çıkma yasağı getirin. Zaten 2 hafta sonra getireceksiniz yayılmadan önce yapın şunu. Milyonlarca insan işe gidiyor. Hem evden çıkmayın diyorsunuz hem ... Devamını Gör

Hector Hector

sokağa çıkma yasağı geldi diyelim kaç gün sürecek? sonuçta sadece ülkede yok virüs. Ama dünya olarak 14 gün kapansak çözülür.