Görüş Bildir
Haberler
İbrahim Tatlıses'i Silahla Yaralayan ve Yeniden Yargılanan Abdullah Uçmak'a 30 Yıl Hapis Cezası

İbrahim Tatlıses'i Silahla Yaralayan ve Yeniden Yargılanan Abdullah Uçmak'a 30 Yıl Hapis Cezası

Ulaş
18.03.2021 - 16:22

İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin mahkeme yeniden yargıladığı Abdullah Uçmak’ı, “kasten tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in ağır yaralandığı 2011 yılındaki silahlı saldırıda Tatlıses'in asistanı ve şoförüne yönelik eylemleri nedeniyle yeniden yargılanan Abdullah Uçmak, Ersin Altun ve Yunus Ayık hakkında karar verildi.

Sabah'tan Fatih Ulaş'ın haberine göre mahkeme, Uçmak, Ayık ve Altun'a Tatlıses'in asistanı ve şoförünü “kasten tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan 30’ar yıl hapis cezası verdi. Heyet, sanık Emin Birdal’ı ise “PKK terör örgütüne silah temin etme” suçundan 7 yıl 3,5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Salonda tartışma çıktı.

Salonda tartışma çıktı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya sanıklardan Abdullah Uçmak cezaevinden getirilirken, Ersin Altun tutuklu bulunduğu cezaevinden görüntülü olarak mahkemeye bağlandı.

Cumhuriyet savcısı, 15 Aralık'ta mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrar ederek, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Mağdur ve müşteki avukatları da sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanık Ersin Altun, savcının mütalaasına karşı bir diyeceği olmadığını söyledi.

Sanık Abdullah Uçmak ise müşteki avukatının haddini aşarak konuştuğunu söyleyerek, 'Avukatlık sınırını aşarak terbiyesizlik etti. Siz müdahale etmediniz. Ben de sizin huzurunuzda müdahale etmek istemiyorum' dedi.

Müşteki avukatının, 'Sen nasıl konuşuyorsun' diyerek Uçmak'a tepki göstermesi üzerine salonda gerginlik yaşandı.

Uçmak, avukata 'Sen kimsin lan' dedi. Uçmak ve müşteki avukatları salondan çıkarıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın