Görüş Bildir
Haberler
İBB Meclisi'nde "Camileri Sattın" Kavgası

İBB Meclisi'nde "Camileri Sattın" Kavgası

İBB Meclisi’nde CHP'lilerin AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'ya 'Esenler’de cami sattın” diye laf atması üzerine tansiyon yükseldi. Meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Meclisi'ndeki 2022 yılı faaliyet raporu görüşmelerinde gerginlik yaşandı.

Konuşmasını yapmak için salona gelen AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun o sırada salonda olmamasına tepki gösterdi. 

Göksu “Birkaç saat önce bu kürsüden demokrasi nutku atan, katılımcılıktan bahseden sözde demokrat İBB Başkanı, meclisten kaçtı” dedi. Bu sözleri CHP'liler sıralara vurarak protesto etti. Göksu “İBB Başkanı'nın konuşmasına cevap vererek başlamak isterdim. Ama CHP'li İBB Başkanı, bu kürsüde ‘ben 4 yıl boyunca çelik çomak oynadım, AK Parti'nin yaptıkları olmasaydı sizin huzurunuzda 1 cümle edemezdim' dedi. İBB Başkanı'nın sundukları faaliyet diye sunulmaz. Bunlar belediyenin rutin işleridir. İBB Başkanı'nın İstanbul diye gündemi yok. Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olacak ya onun heyecanına kapıldı” dedi.

"Camileri sattın" sözleri kavga çıkardı 📹

Göksu'nun konuşması sırasında CHP grubundan meclis üyeleri, kendisinin Esenler ilçesinde cami arazilerini sattığını söyleyerek laf attı. 

Göksu'nun “Haddini bileceksin, hadsiz. Terbiyesiz. Biz cami satmayız, cami yaparız, siz cami yıkarsınız” sözleri gerilime neden oldu. Meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü. 

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, oturuma ara verdiğini söyleyerek Meclis üyelerinden salonu boşaltmasını istedi. Ancak meclis üyeleri meclisten çıkmadı ve aralarındaki gerilim bir süre daha devam etti. 

Gerilimin sona ermesinin ardından konuşmasına devam eden Göksu mevzuata göre bu gibi kararların alınabildiğini, İBB’nin de cami ve okul yerlerinin hazineye devrettiğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
8
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Cami sattılar, elektriğini kestiler, yıktılar yeri geldi yediler (gerçek anlamda) ama hep mağdur ve aynı zamanda dindarlar!

Pasif Kullanıcı

Ama nedense dinsiz biz oluyoruz

mamamia

heh işte tam da bu zihniyet "cami yıkarsıniz"! camiyi satmıyor olsalar bile cami yapmak adına onlarca yolsuzluk yapıldı hemde çoğunluğu boş olan camiler. ülk... Devamını Gör

omer ali

şu goksuyu görünce aklıma direk yolsuzluk yalakalık yalan dolan riya geliyor neden acaba