Görüş Bildir
Haberler
Hüznü En Dibine Kadar Yaşamak İsteyenlere İlaç Gibi Gelecek 11 Güney Kore Filmi

Hüznü En Dibine Kadar Yaşamak İsteyenlere İlaç Gibi Gelecek 11 Güney Kore Filmi

Kore deyince aklımıza, hem her moda geçiş yaptıran müzik sektörü hem de dizi/ film sektörü geliyor. Bu paylaşımda Kore'nin kalbimizi en derinden vurmasına izin vereceğiz. 

O zaman bu duygu girişimi için start verelim mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Be with You/ 지금 만나러 갑니다 (2018) [IMDb 7,6]

1. Be with You/ 지금 만나러 갑니다 (2018) [IMDb 7,6]

Başrollerini Son Ye-Jin ve So Ji-Sub’un paylaştığı film, Japon edebiyatçı Takuji Ichikawa’nın ‘Ai ni Yukimasu’ adlı romanından çevrilmiştir.  Konusu: Woo-Jin (So ji-sub) eşi Soo Ah (Son Ye-jin) 'nın vefatından sonra biricik oğlunun tüm ihtiyaçlarını karşılamaya başlar. Ölmeden önce yağmurlu bir günde döneceğine söz veren Soo Ah, vefatından bir yıl sonra geri döner. Ancak bir sorun vardır: Soo Ah ne oğlunu ne de Woo-Jin'i hatırlıyordur.

2. Silenced /도가니 ( 2011) [IMDb 8,1]

2. Silenced /도가니 ( 2011) [IMDb 8,1]

Başrolünde Gong Yoo ve Jung Yoo-Mi'nın yer aldığı film, Kong Ji Young'ın ‘Dokani’ romanında ele aldığı, Güney Kore’deki Gwangju ilinde yaşanan gerçek olayı anlatmaktadır.

Konusu: Kang In- Ho (Gong Yoo) kızının ameliyat masrafları için işitme engellilerin olduğu bir okulda öğretmen olarak işe başlar. Ancak işe başladığı günden itibaren okulda ve öğrencilerde bazı farklılıkları fark eder. İşitme engelli çocukların her gün istismara uğradığını, hem psikolojik hem bedensel şiddet gördüklerini öğrenir. Bu duruma dur demek için yola koyulur.

3. My Annoying Brother /형 (2016) [IMDb 7,3]

3. My Annoying Brother /형 (2016) [IMDb 7,3]

Başrollerini Jo Jung-Suk, Do Kyung-Soo ve Park Shin-Hye’in paylaştığı filmdir.

Konusu: Doo-Shik ( Jo Jung-Suk) dolandırıcılıktan içeri giren bir suçludur. Doo Young (Do Kyung-Soo) ise judo milli sporcusudur. Milli takım seçmeleri sırasında ağır yaralanır ve gözleri görmemeye başlar. Kardeşinin bakımını üstleneceğini söyleyen Doo Shik cezaevinden tahliye olur ve 15 yıldır gitmediği evine döner. Birbirlerinin varlığından nefret eden bu abi-kardeş artık birlikte yaşamaya başlar.

4. Miss Baek / 미쓰백 (2018) [IMDb 6,5]

4. Miss Baek / 미쓰백 (2018) [IMDb 6,5]

Başrollerini Han Ji-Min, Kim Shi-A ve Lee Hee Joon paylaşmıştır.

Konusu: Baek Sang-A (Han Ji-Min) hapishaneye girmiş, geçmişi sorunlu bir suçludur. Tahliye sonrasında her türlü işi yapan Baek, kendi dahil kimseyi önemseyen bir kadındır. Bu durumu Kim ji Eun ( kim Shi-A) ile karşılaşması ile değişmeye başlar. Üvey annesi ve babasından sürekli şiddet gören Ji-Eun’u gören Sang-A kızı bu cehennemden kurtarmak ister.

5. Hope /소원 ( 2013) [IMDb 8,3]

5. Hope /소원 ( 2013) [IMDb 8,3]

Başrollerini Sol Kyung-Gu, Uhm Ji-Won ve Lee Re paylaşmıştır.

Konusu: So-Won (Lee -Re) babası ve annesinin çalışmasından dolayı okula arkadaşları ile giden küçük bir kızdır. Yağmurlu bir günde okula giderken yolda bir adamla karşılaşan So-Won istismara uğrar. Bu haber karşısında yıkılan ailesi hastaneye koşar. Kızlarının yaşadığı psikolojik sorunları ve bu durumun adaletle sonuçlanması için birlikte savaşmaya başlayan aile zorlu ve uzun bir sürece adım atar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Last Princess /덕혜옹주 (2016) [IMDb 6,8]

6. The Last Princess /덕혜옹주 (2016) [IMDb 6,8]

Başrollerini Son Ye-jin ve Park Hae-Ii’nin paylaştığı film, yaşanmış bir olayı anlatmaktadır.

Konusu: Joseon Dönemi’nin son demlerini yaşadığı 1919 senesinde, Japon sömürgesi imparatoru suikast sonucu öldürmesi ile güç kazandı. Kazandığı bu güç sonucunda Japon İmparator, son prenses Dok Hye( Son Hye-Jin)‘in okuması için Japonya’ya gönderilmesini emreder. Eğitiminin bitmesi ile ülkesine dönmeyi bekleyen prenses, burada sürgün hayatı yaşamaktadır. Esir edilen ve işkence gören halkı ve vatanının özgürlüğü için Dok Hye savaşmaya başlar. Ülkesine dönmesi sürekli engellenen Prenses vatanına kavuşabilecek mi?

7. More Than Blue/슬픔보다 더 슬픈 이야기 (2009) [IMDb 7,6]

7. More Than Blue/슬픔보다 더 슬픈 이야기 (2009) [IMDb 7,6]

Başrollerini Lee Bo-Young ve Kwon Sang-Woo paylaşmıştır.

Konusu: K (Kwon Sang-Woo) yaşaması için sadece beş ayı kalan bir radyo yapımcısıdır. Lisede tanıştığı Cream (Lee bo- Young) ile birlikte yaşamaktadır. Cream şarkı sözleri yazan, kafasına buyruk, yalnızlıktan korkan bir kadındır. K, Cream’in mutlu olması ve kendi ölümünden sonra hayatına devam edebilmesini ister. Cream bu istek doğrultusunda bir adama aşık olur.

8. The Flu /감기 (2013) [IMDb 6,8]

8. The Flu /감기 (2013) [IMDb 6,8]

Başrollerini Jang Hyuk, Soo Ae ve Park Min-Ha paylaşmıştır.

Konusu: Bir grup kaçak göçmen konteyner içinde Güney Kore’ye getirilir. Göçmenlerden biri öldürücü ve tedavisi olmayan bir virüs taşımaktadır. Kaçakçılığı sağlayan kişiler konteynerı kontrol etmek için açar ve karşılarında -biri hariç - ölü bedenleri görürler. Hayatta kalan bu kişi dış dünyaya kaçar. Ve virüs yayılmaya başlar. Virüsün başka yerlere dağılmasını engellemek isteyen hükûmet, bölgeyi karantinaya almaya başlar. Karantinaya alınan kişiler arasında İtfaiyeci Kang Ji Koo (Jang Hyuk), Doktor Kim In Hae ( Soo Ae) ve kızı Kim Mi Reu ( Park Min Ha) da vardır.

9. Time Renegade/ 시간이탈자 (2016) [IMDb 6,8]

9. Time Renegade/ 시간이탈자 (2016) [IMDb 6,8]

Başrolleri Lim Soo-Jung , Jo Jung-Suk ve Lee Jin-Wook paylaşmıştır.

Konusu: Film 1983-2015 yıllarında geçmektedir. 1983 yılı, Jı Hwan (Jo Jung-Suk) müzik öğretmeni, Yoon-Jung ( Lim Soo-Jung) ise kız arkadaşıdır. Yakın zamanda evlenecek olan ikili, Yoon-Jung’ın bir kazaya karışması ile sonuçlanamaz. Jı Hwan, Yoon-Jung’u kurtarmak için elinden geleni yapar. 2015 yılında yaşayan Dedektif Gun Woo ( Lee Jın Wook) ile rüyalar sayesinde birbirlerinin yaşantılarını görürler. Ji Hwan’ın başından geçenleri gören Dedektif Gun Woo, bu suç davasını çözmek için kolları sıvar. Davayı çözerken karşılaştığı So -Eun ( Lim Soo-Jung) da ona yardım eder.

10. A Werewolf Boy/늑대소년 (2012) [IMDb 7,4]

10. A Werewolf Boy/늑대소년 (2012) [IMDb 7,4]

Başrollerini Song Jung-Ki,Park Bo-Young ve Yoo Yeon-Seok paylaşmıştır.

Konusu: Soon Yi ( Park Bo-Young) akciğerlerinden rahatsızlığı olan biridir. Doktorun önerisi sonucu, annesi ve kız kardeşi ile şehir dışında bir eve taşınırlar. Bu evi, babasının iş ortağının oğlu Ji Tae ( Yoo Yeon-Seok) bulur. Soon Yi etrafa göz atmak için çıktığında evlerinin ahırında yabani bir insanın olduğunu fark eder. Chul Soo ( Song Jung Ki) dış dünyayla ilgili hiçbir şey bilmeyen biridir. Ayrıca farklı bir özelliği de vardır. Soon Yi’nin annesi Chul Soo’yu evlat edinir ve evlerinde ona bakmaya başlar. Bu süreçte Chul Soo ile Soon Yi birbirlerine alışıp farklı gözle bakmaya başlar. Ji Tae ise Soon-Yi ile evlenmek için planlar yapar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Miracle in Cell no 7 /7번방의 선물 ( 2013) [IMDb 8,2]

11. Miracle in Cell no 7 /7번방의 선물 ( 2013) [IMDb 8,2]

Başrollerini Ryoo Seung-Ryong, Kal So-Won ve Park Shin Hye paylaşmıştır.

Konusu: Zihinsel özürlü bir baba olan Yong-Goo (Ryoo Seung-Ryong ), kızı Ye-Seung'u (Kal So-Won ) çok sevmektedir. Bir gün çocuk kaçırma ve istismar suçundan suçlanır ve hapishaneye düşer. Ye-Seung babasının suçsuz olduğuna inanmaktadır. Onu görmek için gizlice hapishaneye girer. Yong-Goo'nun kaldığı hücredekiler başta ona kötü davransalar da, sonradan onun suçsuz olduğuna inanırlar ve baba-kızı birlikte tutmak için ellerinden geleni yaparlar. Bu mucize ne zamana kadar devam edecektir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
19
4
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yasemin04183640

11-10-8-5 izleseniz pişman olmayacağınız filmler . Eğer aşırı derecede ağlamak istiyosaniz 11 tercihimdir afişi görünce bile gözlerim yaşarıyor 😶