Görüş Bildir
Haberler
Hürriyet'e 2. Saldırı Dış Basında da Yankı Buldu

Hürriyet'e 2. Saldırı Dış Basında da Yankı Buldu

Batuhan
09.09.2015 - 09:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet gazetesine 48 saat içinde ikinci kez yapılan saldırı dış basında da yankı uyandırdı. İlk olarak haber ajanslarının duyurduğu saldırı haberi, daha sonra diğer gazete ve yayın kuruluşlarında da yer almaya başladı.

BBC:

BBC:

İngiliz yayın kuruluşu BBC, İstanbul'daki hükümet yanlısı protestocuların yine Hürriyet gazetesinin binasına saldırdığına vurgu yaptı. BBC; 'Öfkeli kalabalık, pazar günü de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir TV kanalındaki röportajının yanlış algılandığı gerekçesiyle gazeteye saldırıda bulunmuştu. Başbakan Davutoğlu, gazeteye saldırıları Twitter hesabından kınadı' diye yazdı.

AFP:

AFP:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taraftarlarının salı günü Türkiye'nin önde gelen gazetelerinden Hürriyet'e ikinci bir saldırı yaptığını yazan haber ajansı okuyucularına şunları iletti: 'Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 100 kişilik grup binanın içine girmeye çalışırken pencerelere taş fırlattılar.

Protestocular, gazetenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını yanlış duyurmakla suçlarken benzer bir saldırı pazar günü de yaşanmıştı.'

AP:

AP:

Haberi,'Protestocular ikinci defa Hürriyet'e saldırdı' başlığı ile veren Associate Press, haberinde şunları yazdı: Türkiye'nin en etkili gazetesinin İstanbul'daki merkez binası ikinci kez saldırıya uğradı.

Salı akşamı meydana gelen saldırı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hürriyet gazetesine yönelik sözlü saldırıların tekrarlamasından sonra yaşandı.

Gazete, pazar günü internet baskısında Erdoğan'ın sözlerini haberleştirirken, bir hata yaptığını kabul etmişti.

Başlarında iktidar partisinden bir milletvekili bulunan 200 kadar Erdoğan destekçisi, gazetenin merkez binasına pazar akşamı da bir saldırı düzenlemişti.

Fransa 24:

Fransa 24:

Fransa TV kanalı, Hürriyet gazetesinin İstanbul'daki merkezinin bir grup tarafından taşlı saldırıya uğradığını yazarak gazetenin son 48 saat içinde iki defa benzer bir saldırıya maruz kaldığını yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik International :

Sputnik International :

'ABD, Türk yetkililerinden medyaya saldırılara cesaretlendirmeye izin vermeme çağrısı yaptı' başlığını kullanan Amerikan haber sitesi, Hürriyet gazetesine saldırının, gazetenin yazarlarından Ertuğrul Özkök'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan soruşturmanın arkasından geldiğini yazdı.

Breitbart News:

Breitbart News:

Uluslararası haber sitesi, AKP'nin taraftarlarının Türkiye'nin önde gelen gazetelerinden Hürriyet'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği iddiasıyla saldırdığını yazdı.

'Dindar çete, Hürriyet gazetesini Allah Büyük diyerek taşladı' başlıklı haberinde haber sitesi şunları aktardı: 'Yaklaşık 150 kişilik grup binaya taş fırlatarak içeri girmeye çalıştı. Polis olayı sakinleştirmeye çalışana kadar binada hasar meydana geldi.

Medyanın Türkiye'de dünyada hiçbir ülkede olduğu kadar özgür olmadığını savunan Erdoğan bir taraftan Twitter gibi sosyal medya mecralarını ve gazetelere yönelik sansürleme çalışmaları yapıyor. Hükümet geçmişte Twitter'ı bir süreliğine kapatmıştı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0