Görüş Bildir
Haberler
Hükümetten OHAL Açıklaması: Günlük Hayatı Olumsuz Etkilemeyecek

Hükümetten OHAL Açıklaması: Günlük Hayatı Olumsuz Etkilemeyecek

Onedio Medya
21.07.2016 - 01:12

Kritik MGK ve Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 3 aylık Olağanüstü Hâl kararıyla ilgili, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan açıklamalar geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarında 3 aylık OHAL kararı alındığını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım resmi Twitter hesabından OHAL kararına ilişkin şu paylaşımlarda bulundu:

'Alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir. Meydanlara inin, meydanı bırakmayın. Çağrımıza verilen cevap darbenin önlenmesinde en büyük gücümüz olmuştur.'

İçişleri Bakanı: Hiç kimse endişe etmesin

İçişleri Bakanı: Hiç kimse endişe etmesin

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise şu açıklamalarda bulundu:

'OHAL, vatandaşımızın hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacak. OHAL, bu mücadelede devletin işleyişine hız kazandıracak. Vatandaşla ilgili değil devletin işleyişiyle ilgili bir düzenlemedir. Hiç kimse endişe etmesin.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurtulmuş: Günlük hayatı olumsuz etkilemeyecek

Kurtulmuş: Günlük hayatı olumsuz etkilemeyecek

MGK ve Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise:

 'Vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkileyen bir durum söz konusu olmayacak. Olağanüstü hal şartları sadece paralel yapıyla mücadele amacıyla kullanılacaktır. Hükümet, OHAL çerçevesinde paralel yapıyla mücadele kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname yetkisini kullanabilecektir.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda