Görüş Bildir
Haberler
Siyasi Liderler Kenan Evren'in Cenaze Törenine Katılmayacak...

Siyasi Liderler Kenan Evren'in Cenaze Törenine Katılmayacak...

ATKN
11.05.2015 - 16:38 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 16:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in yarınki cenaze törenine hükümetten herhangi bir katılım olmayacağı öğrenildi. Meclis’te grubu bulunan dört parti de Evren’in cenazesine katılmayacak.

12 Eylül askeri darbesinin lideri eski Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren yarın toprağa verilecek. Genelkurmay, bugün yaptığı açıklamada Evren'in Devlet Mezarlığı'na defnedileceğini açıklamıştı.

Cenaze töreniyle ilgili tartışmalar sürerken siyasi partilerden art arda açıklamalar geldi. AK Parti, CHPMHP ve HDP’den cenazeye katılım olmayacağı öğrenildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bir TV kanalının canlı yayınında yaptığı açıklamada 'AK Parti olarak yarın gerçekleşecek cenazeye partimizden kimse katılmayacak' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenaze törenine ilişkin “Sayın Genel Başkanı'mızın da belirttiği gibi Kenan Evren’in cenaze törenine katılmayacağız.' dedi.

MHP yöneticileri de Kenan Evren’in cenazesine partiden katılım olmayacağını belirttiler.

HDP’den ise Eş Genel başkan Selahattin Demirtaş ise Kenan Evren'in cenazesi için 'Bizden tek bir kişi cenazeye gitmeyecek, kusura bakmasın' demişti.

Başbakanlık: Katılım yok

Başbakanlık: Katılım yok

Partilerin açıklamalarının ardından Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, hükümetten de Evren'in cenazesine herhangi bir katılım olmayacak.

Ajanslar, Hürriyet ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0