Görüş Bildir
Haberler
Hükümet, Futbol Takımı ve Kahveci de Dahil 108 Şirkete Hissedar Oldu

Hükümet, Futbol Takımı ve Kahveci de Dahil 108 Şirkete Hissedar Oldu

İngiliz hükümeti, zarar eden ancak hızlı büyüyen 'yenilikçi, yaratıcı' şirketlere finansal destek sağlanmasını öngören Gelecek Fonu programı çerçevesinde 108 şirketten hisse alımı yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortak olduğu şirket sayısı 265 oldu

Ortak olduğu şirket sayısı 265 oldu

Financial Times'ın haberine göre, bu 108 şirket ile birlikte İngiltere Hazinesi'nin ortak olduğu şirket sayısı 265'e ulaştı.

Mayıs 2020'de uygulamaya konan Gelecek Fonu, hisseye çevrilebilir kredi anlaşmaları yolu ile 1190 şirketi 5 milyon GBP'ye kadar destek verdi. Bugüne kadar sağlanan toplam destek 1,14 milyar GBP oldu. Bu krediler, şirketler yatırımcılarından yeni para bulduklarında hisse senedine dönüştürüldü.

Gelecek Fonu ile kaynak topluyorlar

Gelecek Fonu ile kaynak topluyorlar

Bolton Wanderers yaptığı açıklamada, “salgın sırasında, şu anda yaklaşık yüzde 8 oranında öz kaynaklara dönüştürülmüş olan Gelecek Fonu aracılığıyla bir kredi aldığını” söyledi.

Black Sheep Coffee'nin kurucu ortağı Gabriel Shohet, vergi mükellefinin diğer yatırımcılarla birlikte 'büyük getiri' göreceğini söyledi. Şirketin bu yıl 46 yeni mağaza planlayarak Gelecek Fonu'nun dönüştürdüğü değeri neredeyse iki katına çıkararak daha fazla kaynak toplamak istediğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın