Görüş Bildir
Haberler
Huawei P60 Tanıtıldı: Teknoloji Harikası Telefon Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?

Huawei P60 Tanıtıldı: Teknoloji Harikası Telefon Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?

Barış Toku
28.03.2023 - 15:22 Son Güncelleme: 29.03.2023 - 21:32

Huawei'nin uzun bir süredir beklenen yeni üst düzey akıllı telefonları Huawei P60 ve P60 Pro, yakın zamanda tanıtıldı. İlerleyen günlerde ülkemize de geleceği açıklanan cihazların özellikleri ve tasarım detayları epey dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni performans canavarları 23 Mart'ta sergilendi

Yeni performans canavarları 23 Mart'ta sergilendi

Çinli teknoloji devinin yeni amiral gemileri, 23 Mart tarihinde gerçekleşen büyük bir lansman etkinliğinde tanıtıldı. Serinin ana modeli P60, etkileyici tasarımıyla ön plana çıkarken, üst düzey model Huawei P60 Pro, güçlü donanımları ve rakiplerini korkutan kamera özellikleriyle dikkat çekti. 

Uzun bir zamandır telefonlarında ABD menşei donanımlar kullanamayan şirket, yeni cihazlarında Qualcomm markasının en yeni işlemcilerini tercih etti. Bununla beraber, yeni canavarların bellek boyutları da oldukça heyecanlandırdı. 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolamadan başlayan seçeneklere sahip ürünler, son zamanlarda bocalayan şirketi tekrardan zirveye çıkarabilir.

Huawei P60, iPhone 14'e rakip olabilir

Huawei P60, iPhone 14'e rakip olabilir

2018 yılından beri ABD hükümeti tarafından koyulan ambargolar ile boğuşan Huawei, o yıldan itibaren piyasaya sürdüğü ürünlerinde büyük değişiklikler yapmak zorunda kaldı. Birçok donanım ve yazılım ürününde tedarik sıkıntısı çeken şirket, bir zamanlar Apple ile rekabet eden halinden oldukça uzakta.

Her şeye rağmen pes etmeyen Çin merkezli üretici, geçtiğimiz yılda söz konusu bazı ambargoların esnetilmesinin ardından tekrardan adını duyurmaya başladı. Mate 50. Nova 10 gibi cihazların ardından yeni Huawei P60 serisi ile sahneye çıkan firma, özellikle kamera ve işlem performansı alanlarında eski rakibi Apple ile tekrardan yüz yüze geldi.

Huawei P60 ve P60 Pro, geçtiğimiz yıl satışa sunulan iPhone 14 serisi ile karşılaştırıldığında öne çıkan bazı özelliklere sahip. Öyle ki kamera tarafında, oldukça iddialı olan P60 Pro'nun, rakibi iPhone 14 Pro Max'e karşı oldukça üstün olduğu görülüyor. Ultra zoom özelliği ile Venüs gezegenini oldukça net şekilde gösteren telefon, bu alanda Apple'ın son amiral gemisinden oldukça önde.

Cep yakacak telefonlar yakında Türkiye'de satışa sunulacak

Cep yakacak telefonlar yakında Türkiye'de satışa sunulacak

Geçtiğimiz günlerde şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Huawei P60 serisi 9 Mayıs tarihinde Almanya'nın Münih kentinde düzenlenecek özel bir etkinlikte Avrupa ülkeleri için piyasaya sürülecek. Söz konusu etkinlikte yeni katlanabilir telefon Huawei Mate X3, Huawei Watch Ultimate ve FreeBuds 5 modellerinin de tanıtılması bekleniyor.

Genellikle Avrupa lansmanından hemen sonra ürünlerini ülkemizde de görücüye çıkaran Huawei'nin Mayıs ayında yeni telefonlarını Türkiye'ye getirmesi oldukça muhtemel. Fiyat konusunda henüz resmi bir duyuruda bulunmayan şirket, yeni serisine 1000 dolardan başlayan fiyatlardan satışa sundu. Ülkemizdeki kur farklı ve vergilendirme sistemini düşünecek olursak, P60 serisinin 45.000 - 55.000 TL'lik bir etiket değerine sahip olacağını söyleyebiliriz.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın