Görüş Bildir
Haberler
HTC 2014 Dördüncü Çeyrekte Kârını Yüzde 12 Artırdı

HTC 2014 Dördüncü Çeyrekte Kârını Yüzde 12 Artırdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mobil inovasyon ve tasarımda dünya lideri HTC, amiral gemisi HTC One (M8) modeline verilen çok sayıda “En İyi Akıllı Telefon” ödüllerinin de işaret ettiği gibi tüm dünyada tüketicilerin gösterdiği yoğun ilginin yanı sıra, mobil yaşam tarzını geliştiren HTC RE kamera gibi yenilikçi ürünler her pazarda markanın kârlılığına katkıda bulundu.

Mobil inovasyon ve tasarımda dünya lideri HTC Corporation (TWSE: 2498) 31 Aralık 2014 tarihinde sona eren 2014’ün konsolide dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre HTC,’nin dördüncü çeyrek geliri 47.9 milyar Tayvan doları, vergi sonrası çeyrek kârı 0.5 milyar Tayvan doları veya hisse başına 0,57 Tayvan doları, faaliyet kârı ise %20.4 brüt marj ve %0.4 oranlarında gerçekleşti.

Karlılığını 2014’ün son çeyreğinde de sürdüren HTC gelirini bir önceki yılın aynı dönemine göre %12 artırdı. Marjlar son derece rekabetçi ortamı yansıtsa da, HTC’nin akıllı telefon marka aileleri kilit pazarlardaki payını konsolide etmeyi sürdürdü.

HTC CEO’su Peter Chou, “Yılı ardı ardına üç çeyrek boyunca karlılık ile kapatan HTC, portföyümüzün son derece hedefe odaklı olmasını ve mesajımızın net şekilde iletilmesini sağlayarak önümüzdeki yılda sağlam bir platform oluşturmak için gayet iyi bir konumda bulunuyor” dedi.

Chou, “Bölgelerin içinde kişiye özel ürün teknolojilerini makul fiyatlardan sunma yeteneğimiz yükselen satış performansımızda kilit bir rol oynarken bu da HTC’nin her pazarın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamasına imkan verdiğini” söyledi.

HTC çeşitlilikle mobil yaşam tarzını geliştirdi

HTC, mobil yaşam tarzını genişletmek ve tüketiciye erişimini artırmak amacıyla dördüncü çeyrekte bir çeşitlendirme stratejisini hayata geçirdi. Kuruluş, yeni ürün kategorilerini kolaylaştırmayı hedefleyen birçok stratejik ortaklığa girdi; Ocak ayının başında Las Vegas’taki CES fuarında duyurulan Under Armour işbirliği, her düzeyden sporcuyu cezbedecek sağlık ve form ile ilişkili bir cihaz yelpazesini pazara getirecek.

Dördüncü çeyrekte piyasaya sürülen HTC RE kamera ise yaşam tarzı ve tüketici medyasından ciddi övgü topladı; bu dikkat çekici küçük kamera yaşam tarzı fotoğrafçılığını yeniden tanımlayarak insanların vizörün arkasından çıkmasını ve anı yakalamasını mümkün kılıyor.

En iyi akıllı telefon ödülleri HTC’ye

HTC ürünlerinin cazibesinin ana teknoloji ve cihaz medya segmentlerinin ötesine geçmesinden ötürü, dördüncü çeyrekte alınan ödüller de çok sayıda medya tipine yayılıyor. HTC One (M8) aralarında Business Insider’dan ‘Satın Alabileceğiniz En İyi Android Telefon’, PC World’den ‘En İyi Çok Yönlü Akıllı Telefon’, TechCentral’dan ‘2014’ün En İyi Akıllı Telefonu’ ve T3 ve Kuzey Amerika’da yayınlanan bir yaşam tarzı dergisi olan Travel and Leisure’dan ‘Yılın Telefonu”nun da bulunduğu çok sayıda ödülü topladı.

Cihaz aynı zamanda, diğerlerinin yanı sıra Çin’de Tencent, Efashion ve New Press Daily’den de sayısız ödül topladı. Ayrıca, yenilikçi DotView kılıf da, CES İnovasyon Ödülleri’nde “Kablosuz Telefon Aksesuarları Onur Sahibi” olarak adlandırılırken RE kamera ise Spark Ödülleri’nde Tasarım dalında Altın madalya sahibi oldu.

2015’in ilk çeyrek görünümü

HTC, 2015’in ilk çeyreği için gelirlerin 41.5 milyar ila 45 milyar Tayvan doları arasında gerçekleşmesini öngörüyor. Brüt kar marjının %19.5 ila %20 arasında gerçekleşmesini, hisse başına kâr payının ise 0.08 ila 0.47 Tayvan doları arasında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

  • TechnoLogic
Kaynak: http://www.technologic.com.tr/htc-201...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0