Görüş Bildir
Haberler
Hollanda Sonuçtan Memnun: İyi Bir Ortak Gerekli

Hollanda Sonuçtan Memnun: İyi Bir Ortak Gerekli

Ortadoğu kaynaklı mülteci akınının Türkiye'de tutulmasını isteyen Hollanda hükümeti, AKP'nin başarıyla çıktığı 1 Kasım seçiminin sonuçlarından memnun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göreHollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, seçim sonuçlarını 'İyi bir ortak gerekli' sözleriyle değerlendirdi. Türklerin, mülteci sorununun çözümüne karşılık 'iyi bir fiyat isteyeceğini' belirten Koenders 'sıkı pazarlık' önerisinde bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanı, Türkiye'de yeni kurulacak hükümetle Avrupa Birliği'nin en kısa sürede masaya oturarak, mülteci sorununu ele almasını istedi.

'Türkiye köprü konumunda'

Hollanda'ya göre Türkiye; Afganistan, Irak ve Suriye'den Batılı ülkelere yönelen mülteci akını için köprü konumunda.

Bu nedenle, mülteci sorununun çözümü konusunda görüşülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin seçimden başarıyla çıkması olumlu karşılandı.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders

Dışişleri Bakanı Koenders, seçmenin Türkiye'deki büyük gerginlikler nedeniyle AKP'yi tercih ettiğini savundu.

Mültecilerin, Avrupa yerine Türkiye'de kurulacak sığınmacı merkezlerinde tutulmasını isteyen Hollandalı bakan, yeni kurulacak hükümetle bir an önce görüşülmesini istedi.

Koenders, mülteci akınının durdurulmasının çabuk gerçekleşmeyeceğini düşünüyor. Dışişleri bakanı, bunun gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

'Bunun için Türkler şüphesiz iyi bir fiyat talep edecektir. Onun için de iyi pazarlık yapılmalı. Dedikleri gibi biz gerçekten reel politik bir çağda yaşıyoruz. Yeni Türk hükümetiyle nasıl ilişki kurmalıyız bakmamız gerekecek.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İnsan hakları ihlallerine göz yummayız'

Hollanda Dışişleri Bakanı, Türkiye'deki insan hakları ihlallerine ilişkin gelişmeleri, mülteci sorunu karşısında pazarlık konusu yapmayacaklarını da vurguladı.

Koenders'a göre bunun kabul edilmesi halinde, Hollanda'nın kimliği zarar görecek ve Türkiye'de de daha büyük sorunlar yaşanabilecek.

Hollandalı bakan 'Böyle bir durum belki de başka sığınmacı akınına neden olur. Kısaca kendi çıkarlarımız için de olsa prensiplerimizden vaz geçemeyiz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
3
2
0
0
0