Görüş Bildir
Haberler
Hızla Yayılıyor! Avrupa'da Maymun Çiçeği Virüsü Alarmı

Hızla Yayılıyor! Avrupa'da Maymun Çiçeği Virüsü Alarmı

Batuhan
19.05.2022 - 09:51 Son Güncelleme: 19.05.2022 - 11:44

İngiltere'de 2 maymun çiçeği (monkeypox) virüsü vakasının daha tespit edilmesiyle 6 Mayıs'tan bu yana tespit edilen vaka sayısı 9'a çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), yeni vakaların virüsünün endemik olduğu bir ülkeyle herhangi bir seyahat bağlantısı olmadığını, bu nedenle bireylerin bulaşma yoluyla enfekte olmasının mümkün olduğunu duyurdu.

UKHSA, yeni vakalardan birinin başkent Londra'da, diğerinin ise ülkenin güney doğusunda tespit edildiğini, vaka sayısının 9'a yükseldiğini kaydetti.

Ajans, son maymun çiçeği virüsü vakalarının ağırlıklı olarak eşcinsel ve biseksüel bireyler arasında olduğunu belirterek yeni vakaların daha önce teyit edilmişlerle bağlantısı olmadığı bilgisini paylaştı.

İspanya ve Portekiz'de de virüs alarmı

İspanya ve Portekiz'de de virüs alarmı

İspanya ve Portekiz'de de Sağlık Bakanlıkları, maymun çiçeği virüsü vakalarına karşı alarma geçti.

Orta ve Batı Afrika'da maymundan insana geçen endemik bir virüsün neden olduğu nadir bir hastalık olan maymun çiçeğinin, İspanya'nın başkenti Madrid'de 8, Portekiz'in başkenti Lizbon'da da 5 kişide tespit edildiği açıklandı.

Virüsün Avrupa'da ilk olarak 7 Mayıs'ta İngiltere'de bir kişide görüldüğü doğrulanmış, ardından 17 Mayıs'ta Portekiz'de 5 kişide bu virüsün görüldüğü, 15 kişinin de şüpheli durumda gözetim altına alındığı belirtilmişti.

Okyanusun ötesine de sıçradı

Okyanusun ötesine de sıçradı

Massachusetts'li bir adama Kanada'ya seyahat ettikten sonra maymun çiçeği teşhisi kondu. Hastalık Kontrol Merkezleri ve Massachusetts Halk Sağlığı Departmanı geçtiğimiz gün vakayı onayladı.

Ajanslar, adamın temas halinde olduğu kişileri tespit etmek için çalışırken, vakanın halk için herhangi bir risk oluşturmadığı konusunda ısrar etti.

Kimliği açıklanmayan adamın hastaneye kaldırıldığı ve iyi durumda olduğu duyuruldu

Maymun çiçeği virüsünün belirtileri neler?

Maymun çiçeği virüsünün belirtileri neler?

Maymun çiçeğinde, deride döküntü ve kabarıklıklar, ateş, sırt ve kas ağrıları, şişmiş lenf düğümleri en yaygın belirtiler olarak biliniyor.

Ayrıca bakınız

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
12
11
5
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Toprak Erinç

Ben maymun çiçeği hastalığına inanmiyorum diyende çıkacak mı bakalım 🤔

Toprak Erinç

Kendi de corona olmus :))

Ay ça

Maymuna ne yaptık da virüs bize geçip adapte oldu acaba?

Bozkurt

2022 bit artık!

Burak Anıl

Valla bitsede sırada 2023 var...