Görüş Bildir
Haberler
Hiranur Vakfı Davasında Yargılanan Doktor Yurt Dışına Kaçmış

Hiranur Vakfı Davasında Yargılanan Doktor Yurt Dışına Kaçmış

Emre Ordu
28.07.2023 - 14:33 Son Güncelleme: 28.07.2023 - 15:56

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken Kadir İstekli ile zorla evlendirmesine ilişkin olayda, H.K.G.'nin kemik yaşının büyük gösterilmesi için sahte rapor hazırlayan doktor Mahir Orhan Beker’in 15 Haziran'da yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel tarafından 6 yaşında zorla evlendirilen kızı H.K.G.’nin yaşının büyük gösterilmesi için usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle 3’ü kamu görevlisi 7 kişi hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. 

Savcılığın 28 sayfadan oluşan iddianamesi, İstanbul Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 11 Eylül 2023 tarihinde görülecek.

İddianameye göre, sahte raporu almak için H.K.G'nin imam nikahıyla evlendirildiği Kadir İstekli ve vakfın çalışanı Mehmet Emin Marangoz, H.K.G.’yi 5 Aralık 2012 tarihinde Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Hastanede giriş işlemlerini Marangoz yaptı. Hastanedeki işlemler sırasında İstekli ve Marangoz’a hastane çalışanı Kubilay Şimşek yardım etti. Sahte röntgen işini de Şimşek ayarladı.

Muayene etmeden rapor düzenlediler

Muayene etmeden rapor düzenlediler

İddianameye göre H.K.G.’yi görmeden çekilen röntgen üzerinden incelemede bulunan nöroloji uzmanı Arif Kemal Özalp’ti. Özalp, H.K.G.’nin 21 yaşında olduğuna ilişkin tespit yaptı. 

Psikiyatri uzmanı Melek Gözde Luş ise, H.K.G'nin 21 yaş ile uyumlu ruhsal gelişim gösterdiğine ilişkin değerlendirmede bulundu. İç hastalıkları uzmanı Mahir Orman Beker de H.K.G.’ye ilişkin fiziki muayene yapmadan teşhiste bulundu. Bu 3 hekimin değerlendirmeleri doğrultusunda 10 Aralık 2012 tarihinde rapor düzenlendi. Düzenlenen sahte raporda o sırada henüz 14 yaşında olan H.K.G.’nin kemik yaşının 21 olduğu belirtildi.

8 yıla kadar hapis istemi

8 yıla kadar hapis istemi
İçeriğin Devamı Aşağıda

H.K.G.’nin yaşının sahte raporla büyütülmesinde rol alan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hekimler hakkında istenen cezalar belli oldu. Buna göre nöroloji uzmanı Arif Kemal Özalp, iç hastalıkları uzmanı Mahir Orman Beker hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar ceza istendi. 

Yine iddianamede, H.K.G. ile evlenen Kadir İstekli, H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel, Gümüşel’in iş ortağı ve vakıf çalışanı Mehmet Emin Marangoz, hastanenin eski çalışanı ve H.K.G.’nin kemik yaşının büyük gösterilmesi için yardımcı olan Kubilay Şimşek hakkında kamu görevlisinin azmettirilmesi suretiyle resmi belgede sahtecilik suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar ceza talep edildi. 

H.K.G.’nin kemik yaşının tespit edilmesi için röntgeni çeken sağlıkçının Mustafa Sarıtaş olduğu ve 10 Aralık 2022 tarihinde hayatını kaybettiği belirtildi.

İfade verip kaçmış

İfade verip kaçmış

İddianamede, Mahir Orhan Beker’in Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan idari soruşturmada ifade verdiği ve 15 Haziran 2023’te İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına kaçtığı tespitine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
29
13
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Aile kurumunu hedef alan bu tür yerlerin kapatılması gerekiyor.

Pasif Kullanıcı

başka içerikte de sümeyra diye biri açık giyinenler için kıyamet koptu yazmış...asıl kıyamet bu olayda kopsun a....

Eren

Kaçmamıştır hocam o kaçırılmıştır yargı ve polis tarafından bilerek ve isteyerek