Görüş Bildir
Haberler
Hindistan'da 'Öperek' İyileştirdiğini Söyleyen Müslüman 'Şifacı' Virüsten Öldü

etiket Hindistan'da 'Öperek' İyileştirdiğini Söyleyen Müslüman 'Şifacı' Virüsten Öldü

Ulaş
16.06.2020 - 14:55

Hindistan'da insanları ellerinden öperek iyileştirdiğini idda eden Müslüman 'şifacı' koronavirüs nedeniyle öldü. Şahısın ayrıca en az 19 kişiye de virüsü bulaştırdığı aktarıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'nin OpIndia'ya dayandırdığı habere göre, şifacı olduğunu iddia eden kişinin ölümünün öğrenilmesinin ardından yetkililer harekete geçti. Yetkililer şifacıyı tedavi amacıyla ziyaret eden insanları tespit etmeye çalışıyor.

Kişilerin kimliğinin belirlenmesinin ardından kan örnekleriyle gerçekleştirilen testlerin sonucunda yetkililer en az 19 kişinin testinin pozitif çıktığını söyledi.

Yetkililer şifacı olduğunu iddia eden en az 29 kişiyi de takibe aldı ve devletin oluşturduğu karantina merkezlerine yerleştirdi.

Yetkililer şifacı olduğunu iddia eden en az 29 kişiyi de takibe aldı ve devletin oluşturduğu karantina merkezlerine yerleştirdi.

Yetkililer bu kişilerin testlerinin tamamlanmasının ardından karantina merkezinden çıkmasına izin verildiğini doğruladı.

Bahsi geçen şifacıyla bağlantı olarak koronavirüs vakalarının arttığının görüldüğü Ratlam bölgesi, şu an ülkede koronavirüsün merkezlerinden biri haline geldi. Müslüman şifacı koronavirüs hastalarının ellerini öperek tedavi uyguladığını iddia ediyordu.

Ratlam’da 9 Haziran’da saptanan 24 koronavirüs vakasının 13’ünün şifacıyla temas kurduğu belirlendi.

Ratlam’da 9 Haziran’da saptanan 24 koronavirüs vakasının 13’ünün şifacıyla temas kurduğu belirlendi.

Dr. Pramod Prajapati, bu kişilerin uyguladığı yöntemin virüsün taşınması ihtimalini barındırdığı için özellikle tehlikeli olduğunu söyledi. Bu kişilerin hastalara içirdikleri suları da üflediği biliniyor. Kovid-19 hastalığının ağızdan ve burundan çıkan küçük damlacıklar aracılığıyla yayılması nedeniyle, bu tip eylemlerin virüsün yayılması açısından ciddi risk teşkil ettiği ifade edildi.

Öte yandan, ineklerin kutsallığına inanan Hindu bir grup da daha önce inek idrarı içme partisi düzenlemişti.

Her ne kadar ülkede uzmanlar, inek idrarının herhangi bir hastalık üzerinde etkili olduğuna yönelik kanıt olmadığını söylese de Tüm Hindistan Hindu Birliği isimli grubun düzenlediği partiye yaklaşık 200 kişi katılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
43
28
19
9
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yine Ulaş yine İslamafobik bir haber. Hindistan gibi milyonlarca hurafe hareketlerin işlendiği bir ülkede o kadar hurafe haberlerin arasından 'müslüman' ibar... Devamını Gör

Ali Karaman

Bu söylediklerine kendin inanıyor musun? İslam büyüye sihre inanan bir dindir. Üfürükçülerin, cinci babaların kol gezdiği ülkede izin yok falan demen komik. ... Devamını Gör

Kemal Demir

Maksimum yanlı bir içerik, haberi linkten okudum, olayı yapan kişinin olay için dini kulladığına dair tek bir ifade bile yokken bunu "Müslüman yapmış" diye h... Devamını Gör

Birol Hazar

Şu sitede bir kere de islamin lehine haber olmuyor. İşini çok iyi yapan ciddi bir operasyon sitesi. Yani çok şuurlu bir kasıt var islamın aleyhine. Yazık.

Bozkurt

Cehalet öldürür. (Kamu Spotu)