Görüş Bildir
Haberler
Hikayesiyle Seyirciyi Derinden Etkileyen Yol Temalı 15 Başarılı Sinema Filmi

Hikayesiyle Seyirciyi Derinden Etkileyen Yol Temalı 15 Başarılı Sinema Filmi

R.G.
02.02.2021 - 15:12

Yol filmleri, sinemaseverlerin gönlünde ayrı bir yer tutar. Sinema seyircisi, yol boyunca değişen, olgunlaşan karakterlerle kurduğu empati sayesinde kendi kendine ekran başında bir yolculuğa çıkabilir. Sinema tarihi, yolda geçen, yol boyu maceralar yaşarken değişip dönüşen karakterlerin hikayelerinin anlatıldığı birçok filme sahip. Bunların içinden mutlaka izlemeniz gereken 15 tanesini sizler için derledik. İşte en başarılı yol filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hector and The Search For Happiness (2014) IMDb: 7.0

15. Hector and The Search For Happiness (2014) IMDb: 7.0

Kız arkadaşıyla beraber yaşayan Hector adında bir psikiyatr, sıradan geçen hayatını sorgulamaya başlar. Sevgilisine 'mutluluk' üstüne bir araştırma yapmak istediğini söyleyerek yola çıkar ve bu amacının peşinden dünyanın dört bir tarafına sürüklenir.

Yönetmen: Peter Chelsom

Oyuncular: Simon Pegg, Rosamund Pike, Toni Collette

14. Seven Years In Tibet (1997) IMDb: 7.0

14. Seven Years In Tibet (1997) IMDb: 7.0

Avusturyalı bir dağcı olan Harrer, Hitler rejiminin sponsorluğunda bir Himalaya tırmanışı gerçekleştirmek için yola çıkar. Yolculuğu sırasında çeşitli maceralar yaşayan dağcı, Dalai Lama ile tanışır. Bu tanışma hayata bakışını kökten değiştirir.

Yönetmen: Jean-Jacques Annaud

Oyuncular: Brad Pitt, David Thewlis, B.D. Wong

13. Holy Motors (2012) IMDb: 7.1

13. Holy Motors (2012) IMDb: 7.1

Cesar, işine gitmek üzere evinden çıkar ve beyaz limuzinine biner. Şoföründen o günkü randevularıyla ilgili bilgiler alan Cesar, elinde bir peruk tutmaktadır. Cesar, film boyunca her buluşacağı kişi için ayrı bir karakter kılığına girer. Köprü Üstü Aşıkları'nın yönetmeni Leos Carax, bu filmle deneysel bir çalışmaya imza atıyor.

Yönetmen: Leos Carax

Oyuncular: Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes, Kylie Minogue

12. Tracks (2013) IMDb: 7.2

12. Tracks (2013) IMDb: 7.2

Avustralyalı yazar Robyn Davidson'ın anılarına dayanan filmde 24 yaşındaki genç bir kadın, ailesi ve arkadaşlarının karşı olmasına rağmen bir yolculuğa çıkmaya karar verir. National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan da bu tehlikeli yolculuğa katılır.

Yönetmen: John Curran

Oyuncular: Mia Wasikowska, Adam Driver, Rainer Bock

11. (1969) IMDb: 7.3

11. (1969) IMDb: 7.3

68 kuşağının özgürlüğe düşkünlüğünü anlatan en güçlü yapımlardan biri olarak değerlendirilen film, doğaçlama senaryosu ile de dikkat çekiyor. İki motorcu, Amerika'nın güneyine doğru bir yolculuğa çıkarlar ve yol boyunca ülkenin farklı yönleriyle karşılaşırlar.

Yönetmen: Dennis Hopper

Oyuncular: Denis Hopper, Jack Nicholson, Peter Fonda

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Thelma & Louise (1991) IMDb: 7.5

10. Thelma & Louise (1991) IMDb: 7.5

Louise, sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma'yı özgür bir hafta sonu seyahatine ikna eder. Arabayla çıktıkları yolda uğradıkları bir barda eğlenirler. Fakat bir adam Thelma'yı takip edip ona tecavüz etmeye kalkışınca Louise yardıma yetişir ve adamı öldürmek zorunda kalır. Bunun üzerine iki kadın kaçmaya başlar. Film, genç bir kovboyu canlandıran Brad Pitt'in kendini gösterdiği ilk film olarak da biliniyor.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel

9. Sideways (2004) IMDb: 7.5

9. Sideways (2004) IMDb: 7.5

Mutsuz İngilizce öğretmeni Miles Raymond yazar olma hayalleri kurmaktadır. Çok tanınmayan bir TV oyuncusu olan arkadaşı Jack ise evlenmek üzeredir. Miles, arkadaşını evlilik öncesinde bir yolculuğa çıkarır. Golf oynayıp şarap tadımı yapmayı planladıkları bu yolculukta iki kadınla tanışırlar.

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen, Sandra Oh

8. Nebraska (2013) IMDb: 7.7

8. Nebraska (2013) IMDb: 7.7

Alkolik ve yaşlı bir baba olan Woody Grant, kendisine piyangodan büyük ödül çıktığını iddia eder. Ödülünü almak için Nebraska'ya uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Kimsenin ciddiye almadığı yaşlı adama pek istemese de genç oğlu eşlik eder.

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb

7. Moonrise Kingdom (2012) IMDb: 7.8

7. Moonrise Kingdom (2012) IMDb: 7.8

Kendine özgü, masal tadında filmler çeken bağımsız sinemacı Wes Anderson bu filmde 12 yaşlarındaki iki aşığın evden kaçmasını konu ediniyor. Mektup arkadaşı olan Sam ve Suzy birlikte kaçınca tüm kasaba halkı onları bulmak için seferber olur.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray

6. The Motorcycle Diaries (2004) IMDb: 7.8

6. The Motorcycle Diaries (2004) IMDb: 7.8

Yıllar sonra 'Che' olarak devrimci hareketin ikonu haline gelecek Ernesto 23 yaşındayken arkadaşı Alberto ile bir yolculuğa çıkar. Alberto'nun motosikletiyle yaptıkları yolculuk, araç bozulunca otostopla devam eder. İki genç, bu yolculuk boyunca yaşadıkları toprakların gerçeklerini daha yakından tanıma fırsatı bulurlar.

Yönetmen: Walter Salles

Oyuncular: Gael Garcia Barnel, Rodrigo de la Serna, Mercedes Moran

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Littele Miss Sunshine (2006) IMDb: 7.8

5. Littele Miss Sunshine (2006) IMDb: 7.8

Amerikan Bağımsız Sinemasının en çarpıcı örneklerinden olan film bir ailenin yolculuğunu anlatıyor. Hoover ailesinin küçük kızları Olive, ülkenin öbür ucunda yapılacak güzellik yarışmasına katılmanın hayalini kurar. Birbirine zıt bireylerden oluşan aile, küçük kızın hayalini gerçekleştirmek için eski bir minibüsle yola çıkar.

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyunular: Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano, Alan Arkin, Steve Carell, Toni Collette

4. The Straight Story (1999) IMDb: 8.0

4. The Straight Story (1999) IMDb: 8.0

Kızı ile küçük bir kasabada yaşayan yaşlı ve yoksul Alvin Straight, aynı zamanda diyabet hastasıdır. Yaşlılığından dolayı araba kullanamaz ve tek başına yürüyemez durumdadır. On yıldır konuşmadığı ağabeyinin kalp krizi geçirdiğini öğrendiği bir telefon alır. İnatçı Alvin, çim biçme makinesine binerek, ağabeyini görmek için uzun bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Richard Farnsworth, Sissy Spacek, Haryy Dean Stanton

3. Into The Wild (2007) IMDb: 8.1

3. Into The Wild (2007) IMDb: 8.1

İyi bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher, törenden hemen sonra ailesine istediği hayatın bu olmadığını söyler. Genç adam doğaya doğru bir yolculuk yapmak için mal varlığını bağışlar ve ülkenin kuzeyine doğru yola çıkar. Yolculuğu boyunca hayatı sorgularken, kendisini etkileyecek insanlarla da tanışır.

Yönetmen: Seann Penn

Oyuncular: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt

2. Mad Max: Fury Road (2015) IMDb: 8.1

2. Mad Max: Fury Road (2015) IMDb: 8.1

Apokaliptik bir dünyayı anlatan Mad Max serisinin dördüncüsü olan film, yine hayatta kalmak için yalnız gezen Mad Max karakterinin peşine takılıyor. Mad Max, zalim Immortan Joe'dan kaçan, liderliğini Furiosa'nın yaptığı bir grupla karşılaşır. Kahramanımız, gelişen olaylar sonucu gruba katılmak ve onlarla beraber peşlerindeki tehlikeden kaçmak zorunda kalacaktır.

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Tom Hardy Charlize Theron, Zoe Kravitz

1. Yol (1982) IMDb: 8.1

1. Yol (1982) IMDb: 8.1

Yılmaz Güney'in unutulmaz filmi hem adı hem başarısıyla listemizde yer alıyor. Senaryosunu yazıp cezaevinden gönderdiği talimatlarla Şerif Gören'in yönetmesini sağladığı film, Cannes Film Festivali Altın Palmiye Ödülü sahibi. Cezaevinden bir haftalık izinli beş mahkumun yaşadıklarına odaklanan film, onlarla beraber Anadolu'nun dört bir tarafına gidiyor.

Yönetmen: Şerif Gören, Yılmaz Güney

Oyuncular: Tarık Akan, Halil Ergün, Necmettin Çobanoğlu, Şerif Sezer

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın