Görüş Bildir
Haberler
Hikayelerin Görünmeyen Kahramanları: Oyun Dünyasının En Gizemli NPC'leri

Hikayelerin Görünmeyen Kahramanları: Oyun Dünyasının En Gizemli NPC'leri

Deniz Ünsal
29.01.2023 - 18:04

NPC, oyun dünyasındaki en dikkat edilmesi gereken etmenlerden biridir. Bir oyunun dünyasını, içeriğini dolduran ve o oyunu daha oynanabilir kılan ama bazen gözden kaçan şey NPC'lerdir. oyundaki dükkan sahipleri, sokaktaki sarhoş ya da bir gezgin siz oyunu sakin sessiz oynarken bir anda farklı bir durumu evirebilir. Gelin oyun için bu kadar önemli olan NPC'lerin en gizemlilerine, oyunlar bitse bile akılda kalanlara bakalım.

Kaynak: https://gamerant.com/games-most-myste...
İçeriğin Devamı Aşağıda

7. M'aiq The Liar

7. M'aiq The Liar

Ejderdoğan olarak Skyrim ovalarında gezerken oyundaki her şeyi bilen ya da bizim böyle düşünmemize neden olan M'aiq. İsminden şüphelenebiliriz, ama Alduin ve Akatosh arasında fark olduğunu niye iddia ediyor?

6. Ulysses

6. Ulysses

FAllout: New Vegas'ta büyük güçler tarafından oradan orya savrulurken tüm dünyanın gizemini kişileştiren bir kişi, Ulysses. Kenidisi de bir taşıyıcı olarak çip teslim etme işini alabilecekken, işi reddediyor.

5. Blind Man Cassidy

5. Blind Man Cassidy

Red Dead Redemption 2 dünyasında birçok sahtekar var. Kimi bir eşeği boyayıp zebra diye insanlara yuttururken kimisi de sahte kör numarası yaparak dileniyor. Cassidy ise gerçekten özel biri. Her zaman aynı yerde beliren ve elindeki teneke bardağa para attığınızda kehanette bulunan bir dilenci. Hikaye ilerledikçe dediklerindeki değişim de onun özel olduğunu düşündürtüyor.

4. The Lutece Twins

4. The Lutece Twins

Bioshock Infinite, insanların zihinlerinde farklı bir yapım. Paralel evrenler zaten hepimizin kafasını karman çorman eden bir konu. Tüm bu hikayenin girift yapısının merkezinde de Lutece İkizleri yer alıyor. Hikayelerini anlatmak, oyun hikayesini anlatmak olur diye pek değinemiyoruz.

3. G-Man

3. G-Man

Elindeki çantası, garip bakışları, ses tonlaması ile bir yerden ortaya çıkan ve tüm hikayeyi değiştiren ve belki de hikayeyi yazan kişi. Ne olduğu, ne güçlere sahip olduğu her zaman gizemini koruyacak olan G-Man, Half-Life efsanesinin en büyük yapı taşlarından biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Mendicant Bias

2. Mendicant Bias

Halo serisini oynayanlar zaten yapay zekalara karşı biraz mesafeli yaklaşıyorken, bunun gizem yaratan sebeplerinden biri de Mendicant Bias. Üçüncü oyunun hikayesini belirleyen ve seriyi dördüncü oyuna sürükleyen Mendicant, oyun evreninin sanki birleştirici bir gücü.

1. The Strange Man

1. The Strange Man

Red Dead Redemption'da beliren ve eş zamanlı olaylardan haberi olan bir muhasebeci. Ancak başkalarının ahlakını tartan ve hesaplayan bir muhasebeci. John Marston'ı çileden çıkaran bu karakterin hikayesini bilebilmek imkansız. Ölüm ya da Tanrı'nın ta kendisi mi yoksa bir illüzyon mu?

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Kehanette bulunurken ata bağlayıp sürükleyen psikopat kardeşlerim…👻