Görüş Bildir
Haberler
Hıdırellez Dileklerini Hazırla, Bu Başka Bahar! Mayıs Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Hıdırellez Dileklerini Hazırla, Bu Başka Bahar! Mayıs Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
04.05.2019 - 10:04 Son Güncelleme: 05.05.2019 - 12:07

Mayıs ayı dediğin, işte böyle olur! 

Hem Hıdırellez'in bereket dolu büyülü etkisi; hem de Akrep dolunayının kasap bıçağı... Bakalım bu Mayıs nasıl geçecekmiş?!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Ne kadar ilerlediğini görmek için bir dönüp geriye bakmak lazım, Koç!

Ne kadar ilerlediğini görmek için bir dönüp geriye bakmak lazım, Koç!

Sevgili Koç,

Bu ay artık ciddi işlerin peşinden koşma, somut hedeflere odaklanma ve geleceğe dair planlarına, hayallerine yepyeni bir gözle bakma, daha gerçekçi bir yaklaşımla düşünme vakti. Kısacası bu ay kendin için bol bol iyi şeyler yapacaksın gibi duruyor. Şimdi fazla uzatmadan detaylara ve tarihlere bakalım.

Bu ayın en önemli etkisi Boğa burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile gelecek. Fakat bu pozisyonun hemen öncesinde, 4 Mayıs tarihinde son derece zorlu, ağır br potansiyel barındıran, fazlasıyla dikkatlice atlatılması gereken bir görünüm var… Bu görünüm özellikle baba-öğretmen-patron gibi insanlarla ilişkilerini ciddi anlamda zorlayabilir. Sana daha önce de bahsettiğim “liderlik” konusunda içsel yolculuğunun en önemli dönemeçlerinden birinde olacaksın (zira gökyüzünde Satürn ve Jüpiter retrosu da var, onu da konuşacağız); gerek iş yerinde, gerek okulunda, gerekse de arkadaş grubunda kararları veren, insanları ve seni yöneten insanlarla ego temelli zıtlaşmalar yaşayabilirsin. Bu noktada sana ancak kendine iki soru sormanı önerebilirim: 

-Hayatının bazı alanlarında ya da belli konularda kontrol sağlayan, yön veren bu liderin varlığından neden rahatsızsın? Samimi olarak yanlış kararlar verdiğini mi / işini doğru yapamadığını mı düşünüyorsun yoksa bu lider sadece varlığıyla sana kendini değersiz mi hissettiriyor? Eğer öyleyse, kendine verdiğin değer kaç insanı yönettiğine ya da birilerinden “emir” alıyor olmana bağlı olmamalı sanki… Bu konu üzerine düşünmek isteyebilirsin. Bir Yay kardeşin olarak ateş burçları için otoritenin nasıl da sinir bozucu olabildiğini çok iyi anlıyorum, gerçekten; fakat bazen tevazuyu öğretmek, gerçek öz sevgiyi göstermek ve bizleri kibirimizden arındırıp terbiye etmek için insanlar giriyor işte hayatımıza… Eğer egon/gururun birinin iş yerinde senden daha üst düzeyde olmasıyla ya da arkadaş grubunda gidilecek yerleri daima tek kelimesiyle belirlemesiyle kırılıp zedelenecekse; bırak paramparça olsun. Olsun ki yepyeni ve sağlıklı bir benlik oluştur kendine. Neyse… Konuyu yine çok yaydım ama sanıyorum ki beni anladın. Bu “lider” uyarlamasını farklı farklı rollerde hayatında görebilirsin ve belki de daha farklı bir yaklaşımla bu sinir bozucu durumu kendi faydana çevirebilirsin.

-Eğer burcunun hakkını veren bir Koçsan bu söylediğime gülebilir ve derhal inkar edebilirsin ama yine de bir deneyelim: Lider olmaktan korkuyor olabilir misin acaba? Liderliğin ateşini kalbinin ta içinde hissetmene rağmen, sorumluluğu taşıyacak gücü bulamıyor olabilir misin? Aslında o projede öne çıkabilecek ve grubu başarıyla yönlendirebilecek her şeye sahip olmana rağmen; proje tamamlandığında patrondan azar yeme riskinden dolayı kendini geri çekiyor olabilir misin? Dolayısıyla belki de öfke duyduğun insan liderlik taslayan, çok konuşan o gıcıktan öte kendinsindir :) Bunlar hep ihtimaller tabi… Sana sadece 4 Mayıs gününün getireceği etkiler konusunda asıl dikkat etmen gereken noktaları işaret etmek istedim. Çünkü Plüton-Merkür karesi sözlü tartışmaları ve güç mücadelesini gösterirken; tepede çoook daha büyük bir resim var ki (o da Satürn babamızın retrosu) seni sadece futbol takımının kaptanı olarak değil, hayatının her alanında koruyan-kollayan, yıkıcı olmayan ve büyüten muazzam bir lider olarak görmek istiyor. Bu 4 Mayıs ve sonrası, sana kişisel gelişim anlamında büyük dersler vermeye geliyor yani. Kapıları çarpıp çıkıp, atar gider yapıp o dersleri kaçırmazsın umarım. Kaçırırsan da öğretene kadar bu dersleri karşına çıkarmaktan sıkılmayacaklardır emin ol.

Evet, yine bir “Ne diyor bu deli kadın?!” bölümümüzü bitirdiğimize göre daha hafif ve tatlı konulara geçelim. Para çok tatlı bir konu mesela, oradan başlayalım! Para konusunda bereket var... Sevgili Koç, ayın 5’inden itibaren karanlık gökyüzünde o yeni ay kendisini göstermeye başlıyor. Benim en sevdiğim yeni ay bu, zira Hıdırellez’i de müjdeliyor. O yüzden sana hemen iki bilgi daha iliştireceğim; bu yeni ayın hemen ertesi günü Merkür, Boğa’ya girerek adeta Hıdırellez gecesi sonrası Hızır Aleyhisselam gibi adeta dilekleri toplayacak. O yüzden sana tavsiye ediyorum; bol bol iyi dilekler tut, öfkeyi kini bir kenara at, yeşil rengi kullan, takılar tak, güzel kokulu ve tatlı şeyler tüket - ikram et… Kısacası Boğa semboliklerini Hıdırellez gecesi gerçekleştir derim. Boğa, toprak Venüs’ü olduğundan, dilekleri gül ağacının altına yazmak/ dalına asmak tam Hıdırellez’in dilinden konuşmak demek :) Bitti mi? Bitmedi! Ayın 7’si, sadece bizim geleneksel kültürümüze göre değil, Hindu inancına göre de son derece kısmetli, bereketli bir gün. Yani ayın 5’inden başlayıp 6’sına, 7’sine kadar havada bir şeyler var! Değerlendir bunu.

Bu niyetlerinin, verdiğin kararların ne kadar da hızlı gerçeğe dönmeye başladığını gördükçe şaşırabilirsin. Özellikle 11 ve 13 Mayıs tarihlerinde kariyer konusunda güzel fırsatlar var. Kaçırılmış işler ikinci şans olarak karşına gelebilir, insanlardan destek görebilirsin. İşsizler, öğrenciler; evet genel anlamda herkes için ekonomik açıdan zorlu bir süreçten geçiyoruz ama asla vazgeçmek yok, ufacık gibi görünen bir patikanın bizi nasıl da uzun ve açık bir yola yönlendireceğini bilemeyiz. 16 Mayıs’ın altını çiziyorum, patronlardan zam istemek için de, ödeme yapmayan müşterileri darlamak için de, iş görüşmesine gitmek için de ideal!

15 Mayıs ile Venüs de Boğa’ya geçiyor ve artık gerisi iyilik güzellik gerçekten! Tek uyarım: Alışverişlere fazla kaptırma.

Şimdiiii bir noktaya daha değinelim. Bunu her Koç derhal bu ay içerisinde hissetmeyebilir fakat yaz boyunca etkili olacak: Jüpiter’in retrosu… Üniversiteden kalmış birkaç dersin, yüksek lisans hevesin, yarım bıraktığın dil kursun falan varsa, yeniden karşına çıkabilir. Uzakta kalan dostlarla yeniden yollar kesişebilir. Fakat bunlar sadece vesile. Çünkü görmen gereken şey geçmişe dair, ne kadar büyüdüğün ve ne kadar geliştiğin yönünde… Şöyle, hani kilometrelerce yürümüşsündür ve hiçbir yere varmadığını hissediyorsundur; ne kadar ilerlediğini görmek için dönüp geri bakman gerekir ya, onun gibi! Belki eski bir dost, belki eski bir okul toplantısı, sınav hatırlatması sana kendini, yıllar önce geride bıraktığın acemi Koç’un gözlerinden gösterecek :) Bakalım onu etkileyebilecek misin ve geleceğe dair nasıl değişimler yapmak isteyeceksin.

Neyse, kendimizle uğraşmayı kesip biraz da karşımızdakilere dönelim, yani aşka. Gerçi bu dönem için aşklı dramalar defterini inceden kapatmaya başladın ama merak etme, artık aşktan keyif alma, efendi gibi dramasız tatlı tatlı ilişki yaşama vakti. Ay boyunca sık sık iyi görünümler var, Venüs sana çok yakında. 18’indeki dolunay ile özellikle cinsel enerjinin çok yükseldiğini hissedebilirsin. Sadece sevgilileri fazla darlamamak lazım; malum yukarıda dolunay varken yataklar alev alabildiği gibi, sinirler de pek hassas oluyor. Gereksiz kavgalardan kaçınmak adına fazla konuşmamak daha iyi :)

Bunca güzel şey söyledim, peki hayatın böyle dört dörtlük olması mümkün mü? Elbette ki değil! Al sana biraz da kötü haber: Aile içerisinde ya da yaşadığın evde bir takım gerginlikler görünüyor. Öncelikle su tesisatına özellikle dikkat etmeni öneririm, ev içi ufak kazalar olabilir. Diğer ihtimal ise Feminen figürlerin, özellikle annelerin birazcık üzülme ihtimali olması. Ne diyebilirim ki, anneleri pamuklara sarmak lazım! 

Ayın 21’i ve sonrası seni evde tutabilene aşkolsun. Yılın en sosyal, eğlenceli ve neşeli dönemine giriyorsun. Bu tarihlerde de flörtler uğruna kısa mesafeli yollara çıkabilirsin. Hayat güzel!

Kaderini kendin şekillendireceksin, Boğa!

Sevgili Boğa, 

Bu ay Satürn retrosu sebebiyle ortalığı velveye verenleri duyacaksın, sakın korkma :) Yılın en ama en güzel ayını sakın korku ve endişe ile lekeleme. Muhteşem bir dönem bu.

Şu an simsiyah olan gökyüzü, 6 Mayıs tarihinde senin burcunda gerçekleşecek olan bir yeni ay ile aydınlanmaya başlayacak. Yeni aylar, yeni başlangıçlara tekabül eder; biliyorsun. Her ay, her seferinde yeni bir başlangıç yapmasak da; yapmak isteyenler için çevrilmek üzere olan temiz bir sayfa gibi orada olur. İşte bu ay, en çok senin için var o yeni başlangıç. Hem de yine olduğu gibi Hıdırellez’de! :)

Özellikle doğum günün de bu hafta içerisindeyse, son yılların en şanslı dönemine giriyorsun. Bu Hıdırellez’de dilek tut. Toprak Venüs’ü olan Boğa’nın dilinden konuşmak adına dileklerini gül ağacının altına çiz, güzel kokular sür, takılar tak, tatlı şeyler ye ve ikram et, göbek at (ki “Göbek dansı” dediğimiz oryantal dünyanın en eski danslarından biri ve toprak anaya, bereket tanrıçalarına yapılan ritüellerin bir parçası!)… Kısacası, Osho’nun da dediği gibi “Yalvaran bir dilenci gibi değil, sevgilisine kur yapan bir aşık gibi dua et!” Bol bol eğlen bu Hıdırellez’de ve dileklerini mutlaka yaz. Öyle güzel sürprizler seni bekliyor ki; öncelikli olarak ruhani bir rahatlık, dertlerden kurtulma ve ferah bir yenilenme duygusu… Ayın 7’sinde ise kendi kültürümüzü ve Batı astrolojisini bir kenara bırakıp Vedic astrolojiye baktığımızda, yılın en şanslı gününü görüyoruz. Zaten hemen ardından Merkür, Boğa’ya girerek adeta Hıdırellez gecesi sonrası Hızır Aleyhisselam gibi adeta dilekleri toplayacak. Daha ne olsun?!

Odanı, çekmecelerini elden geçirip şöyle eskileri atmadıysan, bir bahar temizliğine girişmediysen şimdi tam da sırası! Eskiyi eskide bırakmak, kendini bedenen de yepyeni bir döneme hazırlamak fazlasıyla iyi gelebilir. Ayrıca 4 Mayıs’ın o gergin enerjisinden ve insanla zorlayacağı iletişim etkisinden de korunmuş olursun böylece. Evet, 4 Mayıs tarihinde biraz ortamlar gergin. Fazla üzerinde durmamak ve daha çok kendimize dönerek atlatmak en doğrusu olacaktır. Zaten ardından Hıdırellez ve 7’sine kadar sürecek olan güzel etkisi baskın olacak.

Ayın 8’i zihnen çok aktif ve yaratıcı olacağın gibi; ani haberlere de maruz kalabilirsin. Birden bir mesaj gelirse ve bu hiç beklemediğin romantik bir teklif içeriyorsa sakın şaşırma. 

Ardından ayın en iyi üç gününe geliyoruz ki: 11 Mayıs, 13 Mayıs ve 16 Mayıs. Bu tarihler içerisinde kalıcı ve ciddi her türlü işe başlayabilirsin, sevgili Boğa. İş görüşmesine git, patronundan zam iste, yeni bir projeye başla, evraklar imzala… Bu günleri her türlü dikkat ve gerçekçilik gerektiren iş için kullan derim. Ama ayın 15’inde değil! Ayın özellikle 15’inde biraz zihnin dağınık olabilir. Bu yüzden 15 Mayıs’ı daha çok aile üyeleriyle görüşmeye ya da sevgiliyle flörte ayırsak daha faydalı olur.

Fakat asıl mesele Akrep dolunayında elbette… Böylesine güzel güzel devam eden günler; 18 Mayıs’taki Akrep dolunayının ayak sesleri ile beraber azalarak bitiyor. Akrep dolunayı; yine ani ama net bir şekilde geliyor… İlişkilerde kararlar almaya!

Sevgili Boğa; ayrıl-barış devam eden karmaşık bir ilişkin mi var? Eğer öyle ise Akrep dolunayı suratına sert bir tokat ile “Teslim olduğun adama bak. Ona karşı koyamayacak kadar güçsüz müsün sen? Yoksa saf mısın? Sakın bana aşktan meşkten söz etme, sakın! Sen gençlik heveslerine yenildin. Hayatını mahvetmene izin vermeyeceğim, Boğa. Ne pahasına olursa olsun! Buna izin vermeyeceğim.” diyebilir. Bana sorarsan gereksiz uzamış her türlü zararlı ilişki için Akrep dolunayları birebir, zira kangren olmuş kolu seni öldürmeden önce çat diye kesip atacak sertliğe ancak Akrep dolunayları sahip… İçin karardı mı? Kararmasın. Çünkü bu iyi bir şey! Ayrıca sadece EĞER KÖTÜ BİR İLİŞKİN VARSA GEÇERLİ. İyi ilişkisi olan mutlu Boğalar bu Akrep dolunayında “Benimsin!!!” tadınsa sahiplenen Akrep duruşuyla evlilik teklifi dahi alabilirler. Kısacası; ilişkilerde büyük bir seviye atlama söz konusu, Boğa. Akrep dolunayları nettir. Netliği senden daha çok kim sever ki?

Bekar Boğalar’a gelirsek… Bir çoğunuz kalkıp bir sevgili bulmaya üşendiğiniz için koskoca Jüpiter geçişinde bile bekar kaldınız, biliyorum… Sizlere bu ay aşk yok mu? Vari elbette size de var! :) Venüs’ün sizin burcunuza gelişi, 30 ve 31 Mayıs tarihlerine kadar son derece güzel etkiler getirecek. Mutlaka dışarı çıkıp, sosyalleşip değerlendirmeli bu etkileri….

Aşk konusu bu ayın 21’inden itibaren gündemden yavaş yavaş iniyor ve yerini para meselelerine bırakıyor. Sevgili Boğa; Hıdırellez dileklerin işte bu yüzden önemli çünkü ayın 21’inden itibaren şahane bir bereket etkisi geliyor. Kazançların şaşırtıcı derecede artabilir -özellikle de öğretmenlik, basın yayın, müzik gibi bir sektördeysen… İş bulmak için de fazlaca uygun vakitler olacak. Yıldızlar senden yana; adeta bu ayı sen şekillendireceksin. Cesur ol!

Nihayet mevsimin başlıyor, İkizler!

Sevgili İkizler,

Bu ayın en etkili pozisyonu Boğa burcunda gerçekleşecek olan yeni ay. Güneş’in eteğinden ayrılmayı hiç sevmeyen Venüs ve Merkür sağolsun; bir İkizler olarak yüksek ihtimalle Boğa burcunda kişisel yerleşimlerin vardır. Bu da alacağın etkiyi arttırabilir. Yani burcun ya da yükselenin Boğa olmasa da… Haberler gayet iyi!

Boğa burcunda 6 Mayıs’ta kendini göstermeye başlayan yeni ay karanlık gökyüzünü öyle güzel aydınlatmaya başlıyor ki; yanında Hıdırellez’i de getiriyor. Bu yeni ay, senin en gizli hayallerine, geceleri yastığa kafanı koyduğunda gözünün önüne gelen arzularına, kalbinin ta en derinliklerine de ışık tutuyor. Kısacası; evren seni dinliyor olacak, İkizler. İçinden geçenleri yeni ayın ışında görecek. Bu Hıdırellez’de dilek tut. Toprak Venüs’ü olan Boğa’nın dilinden konuşmak adına dileklerini gül ağacının altına çiz, güzel kokular sür, takılar tak, tatlı şeyler ye ve ikram et, göbek at (ki “Göbek dansı” dediğimiz oryantal dünyanın en eski danslarından biri ve toprak anaya, bereket tanrıçalarına yapılan ritüellerin bir parçası!)… Kısacası, Osho’nun da dediği gibi “Yalvaran bir dilenci gibi değil, sevgilisine kur yapan bir aşık gibi dua et!” Bol bol eğlen bu Hıdırellez’de ve dileklerini mutlaka yaz. Öyle güzel sürprizler seni bekliyor ki; öncelikli olarak ruhani bir rahatlık, dertlerden kurtulma ve ferah bir yenilenme duygusu… Ayın 7’sinde ise kendi kültürümüzü ve Batı astrolojisini bir kenara bırakıp Vedic astrolojiye baktığımızda, yılın en şanslı gününü görüyoruz. Kısacası havada çok büyülü bir etki var, İkizler. Senin için daha da güçlü bu etki. Kalbini aç ve tutup sakladığın o dilekleri sal, bu defa gerçekten farklı bir sene olacak. 

Şimdiiii, bu inanca dair, muhtemelen biraz kafayı yemiş gibi görünmeme sebep olan kısmı geçelim ve daha gündelik olaylara, dünyevi meselelere bakalım. Öncelikle Hıdırellez’den bir gün öncesine, 4 Mayıs tarihine dönmek istiyorum. Bu tarihe dair seni uyarmak isterim, özellikle dostlarınla kıskançlık gibi konulardan dolayı aran bozulabilir. Sakin kalmak lazım ve herkesin de bir İkizler kadar rahat ve anlayışlı olmadığını hatırlamak lazım. O günü atlattıktan sonra gerisi mis…

Bu mis dediğimiz günler özellikle ayın 8’inde, 14’ünde ve 16’sında adeta zirve yapıyor. Özellikle 14-16 tarihlerinde özellikle borçların varsa ödeyebilir, maddi anlamda rahatlamalar hissedebilirsin.

14 Mayıs’ı ayrıca ve özellikle aşk konularında kullanabilirsin. Gerek hayatındaki insan olsun, gerek eğer bekarsan flörtün olsun; özellikle arada iletişimsizlikler yahut vakitsizlikten dolayı uzak kalmalar gibi durumlar varsa tatlı bir şekilde çözülüyor. Bu tarihte bekarsan dahi dışarı çıkmanı ve sosyalleşmeni öneririm. Kalabalık arkadaş gruplarında tatlı kısmetler bulabilirsin. Bu süreç, haftanın geneli, dostlarından fazlaca destek göreceğin ve eğleneceğin bir dönem olacak. Son derece güzel yani!

Fakat 15 Temmuz’da herhangi bir resmi belge imzalamaktan, büyük alışverişler, taksitler, kredi kartı kullanımından uzak durmanı öneririm. Bu tarih en fazla yaratıcı işler için ya da hafif küslükleri düzeltmek için kullanılmalı. Çünkü bu tarihte acımasız ama gerçekçi değil; biraz fazla iyimser ama tatlı dilli olacağımız bir etki var. :) 

Gelelim ayın 18’ine… Akrep dolunayı var, güçlü! Bu, öncelikli olarak, iş arkadaşlarınla aranı bozabilir, kavga ettirebilir, sevgili İkizler. Enerji alev alev ve çok yüksek. Hele hele dedikodular, ortaya dökülen sırlar da işin içine girerse adeta bir patlama yaşayabilirsiniz. O yüzden sana öncelikli olarak iş yerinde her türlü elektronik cihazın ve defterin gizliliğine, bilgi güvenliğine dikkat etmeni öneririm :) Ayrıca olur da birisine yapacağın dedikoduyu yanlış WhatsApp grubuna atma, maillere dikkat et. Bir diğer etkiye geçmeden önce yine tekrarlıyorum; alttan almak şart çünkü ay sonuna doğru para kazanma ve çalışma hırsın da motivasyonun da artacak; dolayısıyla “Ne düşündüklerini sallamıyorum” dediğin insanlarla birlikte verimli bir şekilde çalışmayı ay sonunda gerçekten arzulayabilir ve kendine kızabilirsin bozulan ilişkiler için…

Gelelim bir diğer ayrıntıya… Sağlığına dikkat et İkizler. Özellikle alkol gibi sıvı tüketimlerine bu tarihte çok dikkat et. Genital hastalıklar, mide zehirlenme konuları belli belirsiz de olsa var. Kısacası bu dolunayda hem çevren, hem de bedenin için sezgilerine güven, kendin için en iyi olanı yapacağından şüphem yok.

Veee ayın 21’i! Şükürler olsun ki İkizler mevsimi başlıyor. Merkür de, Güneş de senin burcuna gelince elbette ki enerjin yükseliyor, ayrıca ufak seyahat fırsatları da kapıda görünüyor. Çok sosyal bir dönem başlamak üzereyken sevgili İkizler, ayın 30’u ve 31’inde de bir takım gizli bilgiler öğrenmen söz konusu. Bu kaosun içinde lütfen dedikodulu ortamlara fazla kaptırma kendini çünkü Umut Sarıkaya’nın annesinin de dediği gibi “Herkes kendini kurtarır, olan sana olur!”

Açma eski defterleri, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Bu ayın 4’üne dair uyarımı şimdiden yapayım: Eğer bir ilişkin varsa bir takım sıkıntılar yaşanabilir. O yüzden ayın 4’ünü daha çok kendinle ilgilenerek, hobilerine ve evine zaman ayırarak geçirmek son derece mantıklı olur. Zaten bu kısa bir etki zira boğa burcunda 6 Mayıs’ta kendini göstermeye başlayan yeni ay karanlık gökyüzünü öyle güzel aydınlatmaya başlıyor ki; yanında Hıdırellez’i de getiriyor. Geri kalan her meseleyi de unutturuyor doğal olarak. Öncelikle bu yeni ay; hayatına yeni insanlar katabilir, adeta ömürlük dostlarla tanışabilirsin. Eksi dostlarınla yeniden görüşmek ve belki de dostlarınla beraber geleceğe dair planlar yapmak söz konusu olabilir. Bu adeta senin dileklerinin insanlar, dostlar aracılığıyla gerçekleşeceğini işaret eden harika bir görünüm. Bu Hıdırellez’de dilek tut. Toprak Venüs’ü olan Boğa’nın dilinden konuşmak adına dileklerini gül ağacının altına çiz, güzel kokular sür, takılar tak, tatlı şeyler ye ve ikram et, göbek at (ki “Göbek dansı” dediğimiz oryantal dünyanın en eski danslarından biri ve toprak anaya, bereket tanrıçalarına yapılan ritüellerin bir parçası!)… Kısacası, Osho’nun da dediği gibi “Yalvaran bir dilenci gibi değil, sevgilisine kur yapan bir aşık gibi dua et!” Bol bol eğlen bu Hıdırellez’de ve dileklerini mutlaka yaz. Öyle güzel sürprizler seni bekliyor ki; öncelikli olarak ruhani bir rahatlık, dertlerden kurtulma ve ferah bir yenilenme duygusu… Ayın 7’sinde ise kendi kültürümüzü ve Batı astrolojisini bir kenara bırakıp Vedic astrolojiye baktığımızda, yılın en şanslı gününü görüyoruz. Zaten hemen ardından Merkür, Boğa’ya girerek adeta Hıdırellez gecesi sonrası Hızır Aleyhisselam gibi adeta dilekleri toplayacak. Daha ne olsun?!

Bu dostlukları işaret eden yeni ay içerisinde; dostlukların aşka dönüşmesi de söz konusu olabilir. Eğer sevgilin yoksa elbette… Sevgilin varsa, sosyal çevrelerinizi tanıştırabilir ve belki de ufak yolculuklara çıkabilirsiniz. Bu ayın 8 Mayıs, 11 Mayıs ve 13 Mayıs tarihleri içerisinde ilişkinizde ileriye dönük ve ayakları yere bakan, çok sağlam kararlar alabileceğinizi düşünüyorum. Ezelden beridir süren güvensizlik, panik, evham ya da kararsızlıklar artık tarihe karışıyor. Bu saatten sonra geriye bakmayacaksın sevgili Yengeç. 

Ayın 15’inde çıkılacak yollara, uçak biletlerine ve yollarda valizlere dikkat etmek lazım. Her türlü belirsizliğe ve yanlış anlaşılmaya açık olacak olan bu gün içerisinde öğrenciler de ödevlerine, hocalarıyla iletişimlerine ekstra dikkat etmeli.

Ayın 16’sında maddi anlamda fırsatlar gözüküyor fakat iş yerinde bir süredir aksaklıkların olacağı göz önünde bulundurulmalı ve para kazanma arzusuyla gerçekleştirilmesi zor olacak projelerin altına girilmemeli. Evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Bu freelance çalışanlar için de geçerli; “10 gün içerisinde hallerim” diyerek kabul edeceğin bir işi, aksiliklerden dolayı iki katı sürede bile bitiremeyebilirsin. Her ihtimale hazırlıklı olmak lazım.

Ayın başından itibaren Satürn retrosu devreye girecek ve ilişkiler konusunda geçmiş konuları gündeme getirecek. Bu noktada hatırladıkların üzerine “Vay be, neler atlamışız, ne saçma şeylere küsmüşüz” deyip geçecek misin yoksa gündeme gelen konular yine ciddi kavga sebepleri olmaya devam edecekler mi? Eğer öyle ise, bu defa sorunları kökten çözseniz iyi edersiniz zira Satürn olgun bir ilişki istiyor…

Gelelim asıl meseleye… Yani 18 Mayıs Akrep dolunayına! Sevgili Yengeç, eğer bekarsan sırılsıklam aşık olabilirsin. Eğer hayatında biri varsa, bebek haberi alabilirsin (eğer bu tarz bir şey istemiyorsan da önlemini almanı öneririm). Kısacası çok eğlenceli ve hızlı görünen ama kontrolden kolayca çıkabilecek bir dolunay enerjisi var, Yengeç. Her şeyden önemlisi, bu dolunay sana kendine dair gerçekleri hatırlatmak için geliyor. Sana hayallerini, hedeflerini ve kendini çok çok sevmeyi yeniden öğretmek için! Eğer sanat sektöründeysen, yaratıcılığın fazlasıyla yükselebilir. 

Maddi konularda 30 ve 31 Mayıs tarihleri rahatlamalar getiriyor. Fakat ayın 21’inden itibaren dedikodulara maruz kalmamak adına herkese güvenilmemeli. Bu ay ilişkiler adına son netleşmeler sağlanıyor, ardından gündem iş meselelerine kayacak…

Kasap bıçağı gibi bir dolunay, Aslan!

Sevgili Aslan, 

Her burç için Boğa yeni ayını, Hıdırellez’i, en gündem olacak, kafaları meşgul edecek konuları önceden yazmakla başlıyorum. Fakat senin için bu ay o kadar karmaşık olacak ki; açıkçası nereden başlasam bilemedim. Bu ay senin için bir dönüm noktası olabilir. Hani beklersin, beklersin ve hiçbir şey olmaz; derken aniden her şey üst üste yığılır ya... Bu ay içerisinde bu tarz bir hissiyata kapılabilirsin. Önce sakin oluyoruz ve derin bir nefes alıyoruz.

Şu an simsiyah olan gökyüzü, 6 Mayıs tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek olan bir yeni ay ile aydınlanmaya başlayacak. Yeni aylar, yeni başlangıçlara tekabül eder; biliyorsun. Her ay, her seferinde yeni bir başlangıç yapmasak da; yapmak isteyenler için çevrilmek üzere olan temiz bir sayfa gibi orada olur. İşte bu ay, en çok senin için var o yeni başlangıç. 

Aslan, sen bu yeni ay etkisi altında öncelikli olarak toplum içerisinde adeta parlayacaksın. İş yeri ya da okul fark etmez; yaptığın işlerin nihayet övgü ve takdir toplayacağı, görünür hale geleceği bir süreç. Hakettiğin görünürlük elbette ki biraz korkutucu olabilir, üzerimize dikilen her çift göz, eleştiriyi de yanında getirir ama olsun. Cesaret bizim işimiz. Bir süredir kendisini eleştirip duran ve yetersiz bulan küçük aslan yavrusu için bu süreç adeta ilaç gibi olacak bu görünürlük. Hele daha önce benzer konularda hakkın yenildiyse (mesela iş yerinde beraberce yaptığınız bir işin tüm kredisini ortağın aldıysa, vs.) tatmin olacağın günler seni bekliyor. Fakat öncesinde ve sonrasında yaşanan süreç iş arkadaşlarınla aranı azıcık bozuyor gibi; aynı dönemde saldırgan düşmanlar görünmeye başlıyor. Düşman konusuna gelirsek 'köpeğin ağzını ekmek ile kapa' gibi eğlenceli bir atasözümüz var... Bunu uygulamanı tavsiye ederim. Sen Aslansın; diğer lider özellikli burçlar gibi baskıcı diktatör değilsin. Sen insanları eğlendiren, kendini sevdirerek, cömertliğin ve dürüstlüğünle 'lider' olabilen bir yapıdasın. Kalbindeki ateş yıkıcı ve yok edici değil; ısıtıcı, hayat verici! Bunu unutma ve egoya kapılmadan, içten bir arzu ile yap işlerini. Bu Boğa yeni ayında büyük bir sorumluluk alabilirsin ki bu kötü değil, dediğim gibi; bu yeni bir pozisyon, yüksek bir statü ya da taptaze bir proje olabilir. Güzel işler çıkaracağına eminim zira bu defa, Satürn’ün testlerini de atlatmış halinle daha sabırlı, daha sakin ve daha gerçekçisin.

Bu Hıdırellez’de dilek tut. Toprak Venüs’ü olan Boğa’nın dilinden konuşmak adına dileklerini gül ağacının altına çiz, güzel kokular sür, takılar tak, tatlı şeyler ye ve ikram et, göbek at (ki “Göbek dansı” dediğimiz oryantal dünyanın en eski danslarından biri ve toprak anaya, bereket tanrıçalarına yapılan ritüellerin bir parçası!)… Kısacası, Osho’nun da dediği gibi “Yalvaran bir dilenci gibi değil, sevgilisine kur yapan bir aşık gibi dua et!” Bol bol eğlen bu Hıdırellez’de ve dileklerini mutlaka yaz. Öyle güzel sürprizler seni bekliyor ki; öncelikli olarak ruhani bir rahatlık, dertlerden kurtulma ve ferah bir yenilenme duygusu… Ayın 7’sinde ise kendi kültürümüzü ve Batı astrolojisini bir kenara bırakıp Vedic astrolojiye baktığımızda, yılın en şanslı gününü görüyoruz. Zaten hemen ardından Merkür, Boğa’ya girerek adeta Hıdırellez gecesi sonrası Hızır Aleyhisselam gibi adeta dilekleri toplayacak. Daha ne olsun?!

Bu ay biraz gergin başlıyor açıkçası. Kendini birden fazla kişinin olduğu, karmaşık ve ya gizli ilişkilerin içinde mi buldun, platonik aşklara mı yelken açtın, 'ilişki durumu karışık' tadında küskünlükler mi yaşadın bilemiyorum fakat bu ay başında, özellikle şu önümüzdeki birkaç gün içerisinde tüm bunlara bağlı olarak duygu dünyanda kıskançlıklar baş gösterebilir. Kendini değersiz hissedebilirsin ve izole olmak isteyebilirsin. Ama olma... Ayın 21’inden itibaren zaten enerjin saknleyecek ve içine çekileceksin; bu ayın ilk üç haftasını tamamen kendini ifade etmek, çalışmak ve hakkın olan görünürlüğü - maddi kazancı almaya çalışmakla geçirmelisin. Şunu unutma ki; iş arkadaşların olmasa da, diğer dostlarının destekleri fazlaca arkanda olacak. Bu süreç, yalnız geçireceğin bir süreç değil.

Eğer iş yerindeki arkadaşlarınla profesyonelce görüşmeler yapmak, orta yolu bulmak, işsizsen iş bulmak gibi niyetlerin varsa 11 ve 13 Mayıs tarihlerini öneriyorum. Bu tarihlerde patronunla da uzun vadeli planlar, anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu günlerde yapılan ve başlanan işler kalıcı olur.

Ayın 18’ine geldiğimizde sert bir Akrep dolunayı var. Bu dolunay aile içerisinde bastırılmış, görmezden gelinmiş sorunları açık ve net bir şekilde gündeme getirebilir. Bu daha önce yaşandıysa; artık bu sorunu tamamen çözmeniz gerektiği anlamına geliyor çünkü Akrep dolunayı yeri gelince adeta bir kasap bıçağı gibi kesip atmak ister. Aile büyüklerinle karşılıklı oturup, net ve dürüstçe konuşma vakti belki de… Fakat gerçek bir lider gibi; bu defa lider olduğunu sezdirmeden orta yolu bulmalı ve insanları sorunları çözmeye yönlendirmelisin.

Aşk konusuna değinmeden olmaz elbette… Akrep dolunayı ilişkilerde de “tamam” ya da “devam” dedirtecek etkiye sahip, sevgili Aslan. Ben bunun en olumlu şekilde; eğer bir ilişkin varsa, seviye atlamanız ve evlilik gibi kararlar almanız şeklinde vuku bulacağını yorumlamak istiyorum. Zayıf bir ilişkiyi de kasap bıçağı gibi kesip atar mı bu Akrep dolunayı? Atar. Zayıf bir ilişkiye yazık olur mu? Bilemiyorum…

Biraz da seni görsünler, Başak!

Sevgili Başak,

Yoksa “Ayın en şanslı üçüncü burcu” mu demeliyim?! Bu ay gayet güzel, misler gibi bir ay. Ayın 4’ündeki gergin enerjiyi atlattıktan sonra, simsiyah olan gökyüzü, 6 Mayıs tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek olan bir yeni ay ile aydınlanmaya başlayacak. Aynı elementten olduğun Boğa, bahar bereketiyle gelecekteki yollarına çiçek tohumları saçacak. Yeni aylar, yeni başlangıçlara tekabül eder; biliyorsun. Her ay, her seferinde yeni bir başlangıç yapmasak da; yapmak isteyenler için çevrilmek üzere olan temiz bir sayfa gibi orada olur. İşte bu ay, en çok senin için var o yeni başlangıç. Bu ay içerisinde eğitime, yurtdışına dair konularda yeni kararlar alabilir ve cesur girişimlerde bulunabilirsin. Özellikle ailenden belki daha önce böylesine güçlü hissetmediğin desteği göreceksin. Maddi anlamda rahatlama - ailenin borçlarının ödenmesi ya da verilen borçların geri gelmesi söz konusu olabilir. Kısacası asla yalnız olmayacağın bir dönemde önünde adeta yollar açılıyor. O yollara ne zaman çıkacağın ve nasıl yürüyeceğin sana kalmış. Ayın 5’inden itibaren Hıdırellez ile beraber yepyeni bir dönem başlıyor, Başak.

Bu Hıdırellez’de dilek tut. Toprak Venüs’ü olan Boğa’nın dilinden konuşmak adına dileklerini gül ağacının altına çiz, güzel kokular sür, takılar tak, tatlı şeyler ye ve ikram et, göbek at (ki “Göbek dansı” dediğimiz oryantal dünyanın en eski danslarından biri ve toprak anaya, bereket tanrıçalarına yapılan ritüellerin bir parçası!)… Kısacası, Osho’nun da dediği gibi “Yalvaran bir dilenci gibi değil, sevgilisine kur yapan bir aşık gibi dua et!” Bol bol eğlen bu Hıdırellez’de ve dileklerini mutlaka yaz. Öyle güzel sürprizler seni bekliyor ki; öncelikli olarak ruhani bir rahatlık, dertlerden kurtulma ve ferah bir yenilenme duygusu… Ayın 7’sinde ise kendi kültürümüzü ve Batı astrolojisini bir kenara bırakıp Vedic astrolojiye baktığımızda, yılın en şanslı gününü görüyoruz. Zaten hemen ardından Merkür, Boğa’ya girerek adeta Hıdırellez gecesi sonrası Hızır Aleyhisselam gibi adeta dilekleri toplayacak. Daha ne olsun?!

Ayın 11’i ve 13’ünde özellikle kişisel üretimlerin varsa, satışlar yapabilir ve kendine müşteriler bulabilirsin. Eğitim sektöründe olan öğretmenler için de son derece şanslı ve bereketli olacak bu süreçte; sadece ayın 15’ine biraz dikkat edilmeli. Evrak imzalarken karışıklıklara, görüşmelerde yanlış anlaşılmalara çok açık bir gün çünkü. Fakat genel olarak ayın 5’inden itibaren 16’sına kadar havada harika bir enerjinin olduğunu söyleyebiliriz. Bol bol insanlarla konuş, fikir alış verişinde bulun ve bu defa detayları fazla gözünde büyütmeden kendini cesaretle yeni maceralara bırak derim, Başak.

Ayın 18’inde ise Akrep dolunayının ayak sesleri geri kalan her şeyi bastırıyor doğrusu. Akrep dolunayı, son derece kararlı bir şekilde sana seni şoke edecek bir haber getiriyor. Ben bu haberin daha çok yakın akrabalarla, anne tarafının akrabaları ile alakalı olacağını düşünmekteyim. Bir iş fırsatı, burs imkanı, belki de görücü usülü sayılabilecek hoş birini tanıştırma teklifi? Neden olmasın? Ayın 18’inde güzel haberlere karşı tetikte ol fakat ani ve seni birebir ilgilendirmeyen sırlara, skandallara karşı da sakin tavrını koru derim. Bu ay sonuna doğru sıkça kısa yolculuklar söz konusu olabilir, minik valizi kenarda hazır tutmakta fayda var çünkü bu ufak gidiş gelişlerde de bir flört kokusu alıyorum! 

Kişisel kazan durumları şu aralar pek parlak görünmese de, çok sıkıntı da görünmüyor. Ne eksik, ne fazla devam. Ama aileden görebileceğin destek ayrı elbette… Yine de sana ait olmayan paraya güvenip fazla harcama falan yapma derim.

Ayın 21’inden itibaren kariyer konusunda muazzam bir dönem başlıyor, Başak. İş yerinde adeta parlayacaksın. İş yeri ya da okul fark etmez; yaptığın işlerin nihayet övgü ve takdir toplayacağı, görünür hale geleceği bir süreç. Hakettiğin görünürlük elbette ki biraz korkutucu olabilir, üzerimize dikilen her çift göz, eleştiriyi de yanında getirir ama olsun. Bir Başak’ı ondan daha çok kim eleştirebilir ki zaten?! Hele daha önce benzer konularda hakkın yenildiyse (mesela iş yerinde beraberce yaptığınız bir işin tüm kredisini ortağın aldıysa, vs.) tatmin olacağın günler seni bekliyor. 

Ayın 30’u ve 31’i tek kelimeyle muhteşem. Bekar Başaklar bu tarihlerde arkadaş aracılığı ile heyecan verici yeni insanlarla tanışabilirler. Haydi hayırlısı!

"Yürü ya kulum" diyor, Terazi!

Sevgili Terazi,

Şu an simsiyah olan gökyüzü, 6 Mayıs tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek olan bir yeni ay ile aydınlanmaya başlayacak. Yeni aylar, yeni başlangıçlara tekabül eder; biliyorsun. Her ay, her seferinde yeni bir başlangıç yapmasak da; yapmak isteyenler için çevrilmek üzere olan temiz bir sayfa gibi orada olur. İşte bu ay, en çok senin için var o yeni başlangıç. Hem de yine olduğu gibi Hıdırellez’de! :)

Bu Hıdırellez’de dilek tut. Toprak Venüs’ü olan Boğa’nın dilinden konuşmak adına dileklerini gül ağacının altına çiz, güzel kokular sür, takılar tak, tatlı şeyler ye ve ikram et, göbek at (ki “Göbek dansı” dediğimiz oryantal dünyanın en eski danslarından biri ve toprak anaya, bereket tanrıçalarına yapılan ritüellerin bir parçası!)… Kısacası, Osho’nun da dediği gibi “Yalvaran bir dilenci gibi değil, sevgilisine kur yapan bir aşık gibi dua et!” Bol bol eğlen bu Hıdırellez’de ve dileklerini mutlaka yaz. Öyle güzel sürprizler seni bekliyor ki; öncelikli olarak ruhani bir rahatlık, dertlerden kurtulma ve ferah bir yenilenme duygusu… Ayın 7’sinde ise kendi kültürümüzü ve Batı astrolojisini bir kenara bırakıp Vedic astrolojiye baktığımızda, yılın en şanslı gününü görüyoruz. Zaten hemen ardından Merkür, Boğa’ya girerek adeta Hıdırellez gecesi sonrası Hızır Aleyhisselam gibi adeta dilekleri toplayacak. Daha ne olsun?!

Bu Hıdırellez, yani yeni ayda, 6 Mayıs tarihinde öncelikli olarak isteklerin başkaları aracılığı ile gerçekleşebilir. Bu yüzden bol bol hediye alabileceğini düşünüyorum. Maddi konularda çözülmeler var ama bu ayın ilk iki haftasında lütfen ama lütfen borç ödemek harici büyük paralara elini sürme. Hatta net olmak için; ayın 19’una kadar kredi kartından uzak dur, sevgili Terazi! :) 

Maddi konular ay boyunca çok hareketli olacak. Eğer harcamalar yapman ya da bütçene dair kararlar vermen gerekirse; ailen kadar yakın ve tecrübeli birinden yardım almanı öneririm. Bu paranın bereketini arttıracak bir etki olacak. Özellikle 11 ve 13 Mayıs günlerinde bu şekilde bir danışmanlık almak kesinlikle çok faydalı olur.

Ayın 15’inde ise maddi dünyadan ve paradan kopup daha çok duygulara ve aşka kendini kaptırabileceğin bir gün. Bu elbette ki son derece güzel; ama gizli ilişkilerden kaçınmanı ve eğer ortada belirsiz, seni rahatsız eden bir durum varsa; açık konuşarak müdahale etmeni öneririm. Zira kartlarını açık oynamayan biri olursa; üç gün sonrasında yani 18 Mayıs’ta yükselecek olan Akrep yeni ayı çok daha açık ve acımasız davranacaktır, emin ol! 

!8 Mayıs’ta sert bir Akrep dolunayı var, evet. Akrep dolunayı kararlı tavrı ile; gerek iş, gerek de aşk konularında kararsız davrananların ipini çekmeye geliyor ve resmen “en kötü karar, kararsızlıktan iyidir” diyor. Bu sebepten, işleri kontrol altında tutmak için, şartların olgunlaşmasını ya da evrenin/başkalarının seni doğru seçeceğe yöneltmesini beklemek yerine kendin aksiyon almalısın. Buna, seviyorsan gidip “seviyorum” demek de dahil; rahatsız olduğun şeyler varsa gidip “niye böyle böyle yapıyorsun??” diye hesap sormak da dahil… Sevgili Terazi, eninde sonunda elimizi taşın altına koymayı öğretecek bu evren bize. Diyelim ki hoşlandığın biri var; flörtle kalmayıp cesurca kalbini ortaya koymayı seçeceksin örneğin… Ya da karmaşık bir ilişkin var, kafandaki soruları cevaplamıyor ve sen de üstelemiyorsun… Akrep dolunayı gelecek ve bu “bulanık” saçmalığa son verecek. Bu her zaman kötü olmak zorunda değil. Akrep dolunayı, tüm tutkusuyla doldurup, bir ilişkiyi “sonsuza dek benimle ol” kararlılığı ile evlilik yoluna da sokabilir. Kısacası aşk konusunda bir dönemeçtesin. Sıkı tutun!

Para konusu 19 Mayıs’tan sonra ancak kesinleşiyor. İş başvuruları için uygun zamanlar. Açıkçası en uygun zaman 21’i ve sonrası. Kariyer kapıları sonuna kadar açılacağı gibi bir çok aracı ile çeşitli bağlantılar kuracaksın. İşte o zaman Hıdırellez dileklerinin gerçekleşmeye başladığını göreceksin. Ayın 21’inden 31’ine kadar son derece güzel bir dönem var, Terazi. Ayın 30’una romantik bir buluşma dahi sığdırabilirsin!

Dolunay sende yükseliyor, Akrep!

Sevgili Akrep,

Bu ay dopdolu! Nereden başlasam bilemiyorum doğrusu… Öncelikle ayın 5’inde ve derhal onu takip eden 6 Mayıs - 7 Mayıs günlerinde alacağın etkilerden bahsedelim. Öncelikle ay senin için ilişkilerdeki karmaşanın bitmesi ile başlıyor. Aşk konusunda nasıl bir belirsizlik  dolu cehennemden geçtin, nasıl “testler / tuzaklar” kurdun ve nelerle sınandın sadece sen biliyorsun... Dolayısıyla aşk ve ilişkiler konusunda sezgilerine ve tahminlerine güvenmeni, kartları açık oynamanı tavsiye ediyorum. Bu aya en azından aşk konusunu aradan çıkararak, bu konuda içini rahatlatarak başlaman iyi olacak. Zira dediğim gibi, dopdolu bir ay...

Şu an simsiyah olan gökyüzü, 6 Mayıs tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek olan bir yeni ay ile aydınlanmaya başlayacak. Yeni aylar, yeni başlangıçlara tekabül eder; biliyorsun. Her ay, her seferinde yeni bir başlangıç yapmasak da; yapmak isteyenler için çevrilmek üzere olan temiz bir sayfa gibi orada olur. İşte bu ay, en çok senin için var o yeni başlangıç. Hem de yine olduğu gibi Hıdırellez’de! :)

Yeni başlangıçın ilişkiler ve aşk konusunda olduğu bariz görünüyor. Oysa elbette ki bunun daha derin bir anlamı var… “İnsan insanın aynasıdır” deriz ya; işte böyle bu ayın başında ilişkilere dair alacağımız yeni karar, aslında kendimize dair, kendi karakterimize dair büyük bir keşif olacak belki de. Sınırlarımızı, sabrımızı, ne kadar güçlü olduğumuzu ve neyi isteyip neyi gerçekten istemediğimizi göreceğiz. Dolayısıyla bu “ilişkilerde yenilik” denilip geçilmeyecek kadar önemli bir süreç olacak aslında. Kendimizi göreceğiz, kendimizi yeniden tanıyacağız.

Bu elbette ki böyle olumsuz olmak zorunda değil. Bir süredir cesaret edemeyip flört seviyesinde bıraktığımız bir ilişkiyi, tatlı bir cesaret ve itirafla “ciddi ilişki” seviyesine taşıyabilir, zaten sevdiğimiz bir sevgilimiz varsa da evlilik kararı alabiliriz. Kısacası her türlü ilişkide bir gelişme ve büyüme var. Sağlıklı olduğu takdirde bizi de büyütüp geliştirecek bir etki bu. Bazen en büyük dileklerimiz bir insan aracılığıyla gelir ya… Onun gibi.

Bu Hıdırellez’de dilek tut. Toprak Venüs’ü olan Boğa’nın dilinden konuşmak adına dileklerini gül ağacının altına çiz, güzel kokular sür, takılar tak, tatlı şeyler ye ve ikram et, göbek at (ki “Göbek dansı” dediğimiz oryantal dünyanın en eski danslarından biri ve toprak anaya, bereket tanrıçalarına yapılan ritüellerin bir parçası!)… Kısacası, Osho’nun da dediği gibi “Yalvaran bir dilenci gibi değil, sevgilisine kur yapan bir aşık gibi dua et!” Bol bol eğlen bu Hıdırellez’de ve dileklerini mutlaka yaz. Öyle güzel sürprizler seni bekliyor ki; öncelikli olarak ruhani bir rahatlık, dertlerden kurtulma ve ferah bir yenilenme duygusu… Ayın 7’sinde ise kendi kültürümüzü ve Batı astrolojisini bir kenara bırakıp Vedic astrolojiye baktığımızda, yılın en şanslı gününü görüyoruz. Zaten hemen ardından Merkür, Boğa’ya girerek adeta Hıdırellez gecesi sonrası Hızır Aleyhisselam gibi adeta dilekleri toplayacak. Daha ne olsun?!

Ayın 8’i, 10’u ve 12’si son derece ilginç… Kararlı bir tavır ile kariyer konusunda, ortak projeler yürütebileceğimiz insanlarla bu tarihte tanışabiliriz. Aracıların anahtar olacağı pek çok fırsat bu tarihler içerisinde kendini gösterebilir. O yüzden uyanık olmak ve çevremize dikkat kesilmek lazım. 

Ayın 18’inde senin burcunda son derece sağı solu belirsiz, keskin bir dolunay yükseliyor, sevgili Akrep. Bu dolunayda sosyal medyadan uzak durmanı öneririm çünkü haddinden fazla paylaşım yapabilir ve ardından pişman olabilirsin. Gene ilişki durumlarının gündeme gelebileceği bu dolunayda, alkol gibi sıvı zehirlenmelerinden de uzak durmak lazım. Açıkçası böylesine güçlü bir dolunay enerjisi; daha çok yaratıcı işler için kullanılmalı. Yeni bir projeye başlayabilir, özellikle yazarak kendini ifade etmeyi, planlar yapmayı deneyebilirsin.

Ayın 21’inden itibaren maddi anlamda rahatlayacağın ve hatta bazı insanlardan hediyeler alabileceğin rahat bir sürece giriyorsun. Yine de Jüpiter retrosu sebebiyle kazancının biraz kısıtlı olacağını göz önünde bulundurup harcamalarda fazla açılmamak mantıklı olur.

Yengeç burcuna giren Mars sayesinde yolculuklara çıkabilir ve yeni insanlarla tanışabilirsin; İnternet üzerinden uzak mesafe ilişkilerine dahi niyetlenebilirsin! Ama yeter ki önce şu ayın 18’ini atlat! Sonrasında enerjiler rahatlayacak ve akış huzurlu bir şekilde devam edecek.

Ruhun Hıdırellez ateşi adeta, Yay!

Sevgili Yay,

Maddi durumları nasıl yapacağız ya?! Bu soruyu bu ayın başında, normalden birazcık daha fazla soracak gibisin. İşler özellikle kazançlar konusunda karışıyor çünkü. Tasarruf etmek adına eğlenemediğini, hayallerinden ve ufak zevklerinden ayrı kaldığını hissedebilirsin. Sanki hayatı kaçırıyormuşsun gibi parasızlıktan dolayı yapamadığın şeyler can sıkıcı boyuta gelebilir. Hemen moral bozma çünkü bu ay içerisinde seni büyük sürprizler bekliyor olacak. Gerçekten hiç beklenmediğin yerlerden paralar gelebilir, verdiğini dahi unuttuğun borçlar geri ödenebilir, hepsinden de öte; elindeki para çok bereketli olabilir. Enseyi karartma yani, bu yaz yine çok janti olacaksın. 

Bu ayın en güçlü etkisi kendisini 6 Mayıs’ta Hıdırellez ile beraber hissettirecek. Ama onun öncesinde hemen bir konuya daha değinmek istiyorum: Bu ayın başından itibaren, daha önce denediğin ve şans faktöründen dolayı altından kalkamadığın işlere, projelere yeniden bir göz atmanı öneririm. Belki daha önce göremediğin bir detayı yakalayabilir ya da değişen şartları fark edebilirsin; böylece yeniden bir şans vermek, adeta “şimdi aklınla” yeniden başlaman söz konusu olabilir. Aslında bilgisayar oyunu gibi görmek lazım; hani belli bir seviyeyi geçene kadar bazı bölümler açılmaz ya… Belki o seviyeyi geçmişsindir ve daha önce deneyip açamadığın bölümler, alamadığın item’lar şimdi seni hazır bekliyordur :) Kısacası sevgili Yay, bu ay “ikinci fırsat” teması vurgulu. Ama biliyoruz ki, biz denemediğimiz sürece hiçbir şey altın tepside önümüze sunulmuyor. Gerçi bazen sunulduğu da oluyor tabi ama neyse :) 

6 Mayıs’a geçmeden önce, 4 Mayıs’ı da bir elden geçirelim, çünkü ufak bir gün gibi dursa da bazı insanları uzun süre kırgın ve küskün bırakacak kadar sert bir potansiyeli var… 4 Mayıs’ta -açık konuşacağım- egon böyle nal gibi olmuş halde, çok benmerkezci, kaba, umursamaz ve özellikle de kırıcı davranabilirsin. Alaycı konuşmalarına dikkat et bu tarihte. Ailenden tut dostlarına kadar pek çok kişinin kalbini paramparça etme ihtimalin var. Ona göre. Yine aynı tarihte bir çılgınlık yapıp, taksit taksit öderken çok ağlayacağın alış verişler yapma bence.

Gelelim 5-6-7 Mayıs tarihlerine. Ben bu tarihler için nasıl heyecanlıyım anlatamam! Öncelikle Boğa burcunun tam ortasında bir yeni ay görünüyor ve şu karanlık gökyüzünü aydınlatmaya başlıyor. Yepyeni bir başlangıç, diyor. Hıdırellez’i de müjdeliyor. 7 Mayıs ise -bizim kültürümüzün bir parçası olan Hıdırellez’den tamamen bağımsız olarak- Hindu inancında en bereketli günlerden biri! Bu tarihte başlanan işler hep hayırlara vesile oluyor. Kısacası önümüzde dilekler tutmamız, kalbimizi açmamız, yenilenmemiz için harika bir üç gün var. Ateş grubunun en büyüğü olarak, Hıdırellez ateşinin üzerinden şöyle bir atlayıp ruhuna ruh katarsın bence! Bu yeni ay, en çok beden sağlığına işaret ediyor. Sigarayı bırakmak, şekeri bırakmak, spora başlamak… Sen seç bu güzel etkiyi hangisi için kullanacağını! Aynı zamanda bu tarih sana iş hayatına dair de güzel kapılar açabilir. O yüzden ne mi yapıyoruz? Dileklerimizi yazarak hem hedeflerimizi kafamızda netleştirmiş, belirlemiş oluyoruz; hem de Hızır Aleyhisselam’dan ufak bir yardım istiyoruz :) Bol bol iyi dilekler tut, öfkeyi kini bir kenara at, yeşil rengi kullan, takılar tak, güzel kokulu ve tatlı şeyler tüket - ikram et… Kısacası Boğa semboliklerini Hıdırellez gecesi gerçekleştir derim. Boğa, toprak Venüs’ü olduğundan, dilekleri gül ağacının altına yazmak/ dalına asmak tam Hıdırellez’in dilinden konuşmak demek!

Bu dilekler -özellikle iş hayatına dair olanlar- öyle hızlı gerçekleşmeye başlayabilir ki adeta baş döndürücü! Ayın 14’üne ve 16’sına dikkatli bak. Bu tarihlerde bir iş ya da proje için aracı olacak insanlardan çeşitli haberler alabilirsin. Bu durumda aracıların da senin iş aradığının ya da yeni, daha fazla işler/projeler yapmak istediğinin farkında olmaları lazım tabi :) Dilek tutarken etrafa haber saçmayı da unutma. Kariyer konusu iyi, ay boyunca! Ama kariyerin iyi olması, maddi durumun iyi olması anlamına gelmiyor her zaman, biliyorsun. Maddi konular için seni ayın 18’ine ve Akrep dolunayına alacağım şimdi.

Güneş’in eteğinden ayrılmayı pek sevmeyen Venüs ve Merkür sayesinde, pek çok Yay’ın genelde Akrep ya da Oğlak’ta kişisel yerleşimleri bulunur. Muhtemelen senin de vardır. Dolayısıyla bu Akrep dolunayının (ki baya etkili bir dolunay) seni tahmininden daha fazla etkilemesi mümkün. Öncelikli ilk ihtimal: Borçlar üzerine… Eğer birilerinden maddi manevi alacaklıysan, ödemelere hazırlan derim. Bir diğer ihtimal de senden gizlenen bir sırrın ortaya çıkması. Şimdi bu elbette ki kulağa dehşet verici geliyor, ama öyle değil. Bu ay, güzel bir ay. Örneklendirecek olursam, Yay yükselenli bir Yay olarak yıllar öncesinde benzer bir Akrep dolunayında kendimi tedirgin hissediyordum ve “acaba karşıma ne çıkacak” diye endişeleniyordum. O zamanlar akışa güvenmeyi tam öğrenememiştim tabi :) Neyse, dolunay gecesi geldi ve gerçekten de hiç beklemediğim, beni şoke eden bir sır öğrendim. O gece öğrendiğim, benden uzun süredir saklanan sır; beni adeta özgürleştiren, rahatlatan, hayatımda yepyeni kapılar açan bir olaya dönüştü. Kısacası, bazen neyin hayırlı olduğunu anlamak için zaman gerekebiliyor. Sal gitsin, yeter ki bu ayın 18’inden itibaren öğreneceğin bilgilere ani tepkiler verme, köprüleri yakma ve drama yaratma.

Ayın 21’inden itibaren ilişkiler konusunda şansın dönüyor. “Biz neyiz şimdi” sorusuna cevap veremediğin flörtlerin varsa, düzgün ilişkiye dönüşmeye başlayabilirler. Eğer zaten düzgün ilişkin varsa; özellikle iş güç konularında ortak hareket edip yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. İki kişilik yollar görüyorum! Tatillere çıkıyorsunuz, sanki paradan dolayı endişeler duyuyorsun ama birileri sana destek oluyor… Hadi yine iyisin :)

Ayın 30’u ve 31’ini de detaylıca anlatmadan geçmeyeyim çünkü kesin Haziran ayını gecikerek yayınlarım :) Ayın 30’u ve 31’i özellikle aynı iş yerinden insanlarla aşklara flörtlere çok açık bir dönem. Aynı şekilde hayatında olan biri varsa da, evlilik gibi geleceğe ve günlük hayata dair konuları konuşabilirsiniz. Her türlü girişimde, parasal konuları dikkatlice hesaplamanı ve lükse gösterişe pek de gerek olmadığını hatırlamanı öneririm. Bu tarihleri aynı zamanda iş arkadaşların ile toplantılar için de kullanabilirsin. Örneğin küs, arası bozuk olan insanları barıştırmak, görev düzenlemesi, performans değerlendirmesi yapmak için uygun zamanlar çünkü havada adeta yumuşak bir enerji olacak; kimseyi kırmadan üzmeden her iş yapılabilir!

Açık ve net: Aşk var, Oğlak!

Sevgili Oğlak, 

Açıkçası kendime sık sık soruyorum; acaba bu yaptığım yorumlar insanların bir işine yarıyor mu, kötü olayları daha metanetli ve hazırlıklı karşılamalarına yardımcı olup, iyi fırsatları da kaçırmadan hemencecik yakalamaları için gerekli motivasyonu sağlıyor mu, diye… Acaba insanlara iyi geliyor mu ve onlara içlerindeki gerekli enerjiyi bulmalarına aracılık ediyor mu, diye. Okuduktan sonra bu sayfayı kapatıp, derin bir nefes alıp, “hadi bakalım” diye hevesleniyorsan; görev tamam demektir. Hakikatin ve inancın, illüzyonun birbirine girdiği bu çağda, binlerce yıl öncesinin bir geleneğini kullanarak dahi birbirimize destek olmamız şart. Birbirimize tutunmaktan, güç almaktan başka çaremiz yok. O yüzden şimdi söyleyeceklerimin de aynı dayanışma hissi içinde ve tamamen samimi olduğuna inan. “İnanç” anahtar kelimemiz bu ay. Sadakate, aşka, dostluğa, hayatın içindeki sıradan şeylere dahi inanmak için bile birer kanıta ihtiyacı olan bir Oğlak için zor bir sözcük olan “İnanç”

Sevgili Oğlak, bu ayın 5’inde karanlık gece Boğa burcunda güzel bir yeni ay ile aydınlanmaya başlıyor. Bu benim en ama en sevdiğim yeni aydır çünkü Hıdırellez’i müjdeler. Hıdırellez’i bir kenara bırakıp bu yeni ayın etkilerine bakarsak; müthiş bir içsel enerji yükselmesi yaşayacağını düşünüyorum. Aşık olabilirsin! Hayatında biri varsa ona yeniden aşık olmak, çocuk sahibi olmak, yeni biriyle tanışmak gibi çok çok güzel etkiler var. Ama daha da önemlisi: Kendine aşık olmak. Tıpkı bir aşık gibi; kendini yaptığın tüm saçmalıkları hoş görerek sevmek, şımartarak, sahiplenerek sevmek… Öyle güzel bir etki ki! İçindeki yaşam enerjisi, sevgi öylesine yükseliyor, öylesine yükseliyor ki evren senin sesini çok iyi duyuyor. İşte bu yüzden Hıdırellez’de bol bol dilek tutmanı öneririm. Kanıt istemeni, hesaplamanı, planlamanı değil; kendini ruhunun o akışına bırakmanı istiyorum. En büyük hayallerimizin bile gün geldiğinde ne kadar anlamsız olacağını, her an her şeyi ama her şeyi kaybetme ihtimalimizin yüksekliğini, dünyadaki tüm güce sahip olsak bile bunun koca bir yanılgı olduğunu toprak bizi geri aldığında anlayacağımızı… Vesaire vesaire… Kısacası önce her şeyin ne kadar da önemsiz ve anlamsız olduğuna iyice odaklanmanı ve bu şekilde o önemsiz şeylerin stresinden kurtulmanı; ardından da aslında tüm bu ufacık şeyleri bize kazandıran ve kaybettiren kader akışının bir parçası değil; ta kendisi olduğunun farkına varmanı ve onu kendi kendine şekillendirdiğini düşünmeni… Osho’nun çok güzel bir sözü var: “Dua ederken, sevgilisinden bir şeyler isteyen bir aşık gibi ol; yalvaran bir dilenci gibi değil!” İşte sen de, sevgili Oğlak, bu ayın 5’inden itibaren Hıdırellez’e ve hatta ayın 7’sine kadar; kendine duyduğun sevgi ile beraber iyi şeyleri hakettiğine inan ve o hakettiklerini Hızır Aleyhisselam’dan dile. Bol bol iyi dilekler tut, öfkeyi kini bir kenara at, yeşil rengi kullan, takılar tak, güzel kokulu ve tatlı şeyler tüket - ikram et… Kısacası Boğa semboliklerini Hıdırellez gecesi gerçekleştir derim. Boğa, toprak Venüs’ü olduğundan, dilekleri gül ağacının altına yazmak/ dalına asmak tam Hıdırellez’in dilinden konuşmak demek :) Bitti mi? Bitmedi! Ayın 7’si, sadece bizim geleneksel kültürümüze göre değil, Hindu inancına göre de son derece kısmetli, bereketli bir gün. Yani ayın 5’inden başlayıp 6’sına, 7’sine kadar havada bir şeyler var! Değerlendir bunu. Şöyle ruhun temizlensin, Hıdırellez ateşinin üstünden atlarken! 

Zaten hemen ardından Merkür, Boğa’ya girerek adeta Hıdırellez gecesi sonrası Hızır Aleyhisselam gibi adeta dilekleri toplayacak. İnan, Oğlak. Güzel şeyler olacak.

Yine bir “Ne diyor bu deli kadın?!” bölümümüzü aradan çıkardığımıza göre, dünyevi meselelere dönelim biraz da: Bu muhteşem Hıdırellez döneminden önceki 4 Mayıs gününe dikkat çekmek istiyorum. Bu tarihte özellikle aile içerisinde gerginlikler olabilir. Feminen figürleri kırmamaya bak derim. Bazı aracılar (biz onlara laf taşıyanlar da diyebiliriz :)) ortalığı karıştırabilirler. Kimsenin ama kimsenin mahremine, sırlarına ulaşma hakkın olmadığını kendine hatırlatmanı öneririm; o kişi ailenden biri bile olsa… Bir takım gizli bilgilere ulaşma çabaları, bu konuda aracı insanlar, gizli borçlar söz konusu gözüküyor ki aslında bunların hepsi de “iyi niyetli” diyebileceğimiz koruma motivasyonuyla kontrol meselesine dayanıyor. Peki ne yapıyoruz? Sevdiklerimizi korumak için onların özel alanlarını ve iç dünyalarını zorbaca ihlal etmek yerine; onlara vereceğimiz sevgi ve güven hissi ile zaten ne zaman korunmaya ve yardıma ihtiyaç duysalar bize rahatlıkla açılabilecekleri güçlü duygusal bağı sağlıyoruz <3 Bunu örneklendirmek gerekirse mesela: Çocuğunu korumak isteyen bir baba, çocuğunun telefonunu gizlice ve zorla karıştırır; üzerine bir de bazı şeyleri yanlış anlar ve haksız yere çocuğunu üzebilir. Gibi gibi… Ev arkadaşından anneye, kankaya ve sevgiliye kadar buna benzer pek çok şey uyarlanabilir. Sevdiklerimizi, özellikle aracıların gazına gelip incitmemeye bu tarihte aman dikkat.

Ayın 7’sinden itibaren yeni işlere girişmek isteyebilirsin ama maddi konularda lütfen lütfen lütfen çok dikkatli olmaya devam. Hiç beklenmedik bir şekilde geçmişte verdiğin borçlar ödenebilir, şaşırtıcı paralar gelebilir -dediğim gibi çok tuhaf bir ay bu ay!- yine de gaza gelip büyük harcamalardan korkmak lazım. İlla büyük şeyler almak ya da anlaşmalar imzalamak gerekirse 14 Mayıs ve 16 Mayıs tarihleri iyi. 

Ayın ikinci haftası da hoş enerjiler getiriyor yani… Ama bence asıl güzellik ayın 18’indeki Akrep dolunayında! Yalan yok, sert bir dolunay bu. Fakat suyun en agresifi Akrep’te gerçekleşecek bu büyük enerji boşalmasını senin gibi toprağın en tecrübelisi, içinde son derece bilge ve güçlü bir ruh barındıran Oğlak’ın çok güzel yöneteceğini düşünüyorum! Hele hele yazının girişinde bahsettiğim “yenilenme” ritüelini de yapmışsa! Bu dolunay sana en çok aşk getirecekmiş gibi duruyor, sevgili Oğlak. Başın bağlıysa, aşkın daha henüz tatmadığın seviyelerine çıkabilirsin. Sevgilinle çocuk yapma kararı alabilirsin örneğin! Yeni biriyle tanışmak, sevgiliyi sosyal çevrenle tanıştırmak ve daha neler neler! Eğer flörtün dahi yoksa, çık dışarı ve sosyalleş derim. 2019 yılı ilişkiler açısından senin için çok “karmak” gelişmeler getirecek -bu zaten daha önce konuşmuştuk. Hayatına girecek insana “Bu insan benim hem mükafatım, hem cezam; hem en zorlu sınavım, hem de en iyi dersim” gözüyle bakmak ve teslim olmak lazım. Off böyle yazınca kamyon arkası yazısı gibi oldu ama neyse :) Bence beni anladın. “Karmik”ten kastım bu işte; eninde sonunda bir şekilde birbirinizi bulacağınız, çarpışacağınız ya da birbirinize dolanacağınız, acı çekeceğiniz ya da çok mutlu olacağınız -ama sonuçta mutlaka çok şey öğrenip , değişeceğiniz insan. Kaçışı yok! Bakalım o insan sana 18’indeki dolunayda mı geliyor… 30 Mayıs ve 31 Mayıs tarihlerinde de bu gelen insanla (ya da yeniden aşık olacağın mevcut sevgilinle) son zamanların en tatlı, romantik vakitlerini mi geçiyorsunuz?!

Neyse ki bu aşklı, kendi ruhumuzla uğraştığımız tuhaf dönemi 21’inden itibaren inceden kapatmaya başlıyoruz ve kendimizi işimize gücümüze vermeye başlıyoruz. İşsizler için de, çalışanlar için de adeta motivasyon, enerji ve fırsatlar yükseliyor. Kendini çok iyi ifade edebileceğin bir dönemde olacaksın. Yeni fikirler bulabilir, yeni bağlantılar kurabilirsin. 

Çok güzel aşk var, iş fırsatları da ay sonuna geliyor dedim, her şeyi bu kadar iyi bir şekilde bitirir miyim? Elbette hayır. Şimdi bazı uyarılar: Ayın ilk iki haftası ev kazalarına dikkat etmek ve özellikle de keskin aletleri güvenli yerlerde saklamak, dikkatli kullanmak lazım. Ev sahibi gibi insanlarla gerginlikler yaşanabilir; hemen panikleme bu tarz durumlarda çünkü maddi durumun ay sonuna doğru biraz değişecek.

Liderlik ağır bir yük, Kova!

Sevgili Kova,

Seni motive etmeyi kendime misyon belledim adeta, bu ay yeni en az bir Yay kadar iyimser ve ateşli olmanı istiyorum. Çünkü bu ay, öyle bir ay ki; etkiler ortada, adeta kendin şekillendireceksin. 

Öncelikle ayın 4’ünü aradan çıkaralım, bu tarih biraz sert ve ilginç bir potansiyel barındırıyor çünkü. Öncelikli olarak bu ay boyunca bilgi güvenliğine çok çok çok dikkat etmeni rica ediyorum. Her türlü elektronik aletten tut not aldığın minik defterlere kadar, gizliliğine özen göstermelisin. Kardeşler ve kuzenler gibi şüpheliler söz konusu! :) Sosyal medyada “Kuzenim yazmış” utancına maruz kalmak istemiyorsan ayın 4’üne dikkat. Hatta 5’ine de… Ama neyse ki ayın 6’sında gündemimiz komple değişiyor.

Ayın 6’sında karalık gökyüzünü Boğa burcunda güzel bir yeni ay aydınlatmaya başlıyor. Bu öncelikli olarak aile hayatında bir yenilik niteliğinde. Taşınma, yeni bir ev, mülk satın alma yahut ailecek maddi anlamda bir değişimden geçme söz konusu. Elbette işin duygusal boyutu da var; evlilik vurgusunun göründüğü bu tarihlerde, evlilik aracılığıyla aileye katılan biri olabileceği gibi, evlilik kararı alan kişi de sen olabilirsin. İki anlamda da hayırlı olacağını düşünüyorum çünkü bu Boğa yeni ayı aynı zamanda Hıdırellez’i getiriyor bizlere. Dileğini çizerken “ev” temasını kullanırsan, Hızır Aleyhisselam sana birazcık daha ayrıcalıklı davranabilir :) Bu Hıdırellez ve yeni ay; her şeyden öte ruhani bir rahatlama, dertlerden kurtulma, ferahlama işareti veriyor. Geçmişe dair seni rahatsız eden düşüncelerden, kötü anılardan kurtulmak için bir meditasyon yapmak isteyebilirsin. Kendine yeni bir sayfa aç, sevgili Kova. Bol bol da dilek tut! Varsa içinde öfkeyi kini bir kenara at, yeşil rengi kullan, takılar tak, güzel kokulu ve tatlı şeyler tüket - ikram et… Kısacası Boğa semboliklerini Hıdırellez gecesi gerçekleştir derim. Boğa, toprak Venüs’ü olduğundan, dilekleri gül ağacının altına yazmak/ dalına asmak tam Hıdırellez’in dilinden konuşmak demek :) 

Bu güzel ve ferah 5-6-7 tarihlerini güzelce yenilenerek atlattıktan sonra, hayatın ritmi 8-14-16 tarihlerinde yükselmeye başlıyor. Bu tarihlerde özellikle aşk anlamında güzel gelişmeler yaşayabilirsin ve eğer hayatında biri varsa, ilişkinizde bazı duygusal bariyerleri aştığınızı hissedebilirsin. Bir gece karşılıklı oturup saatlerce çocukluk anılarınızdan, derin acılarınızdan, büyük hayallerinizden bahsedebilirsiniz örneğin. Hayatına yeni alacağın insanlar için ise her şeyden önce ayın 21’ini bekle derim. Ayın 21’ine kadar yakınlaştığımız kişileri sadece tanımaya çalışmak ve hemen büyük sözler vermemek, hayatımıza dahil etmemek lazım. 21’inden sonra ise her şey serbest! :) Hem başı bağlılar için, hem bekarlar için en güzel dönem ayın sonundan başlıyor ve Haziran boyunca da sürüyor.

Ayrıca ayın 16’sını, eğer özellikle aile içerisinde söz konusuysa, küslükleri bitirmek için kullanabilirsin. Sana gönül koyan ebeveynleri aramak, bir ziyaret edip mutlu etmek ruhuna sandığından daha iyi gelebilir. Elbette bu sadece kan bağı aile ile alakalı olmak zorunda değil. Örneğin ev arkadaşınla da kırıcı olmak adına konuşmaktan kaçındığın konuları gündeme getirebilirsin. Yine de para konularında ayın 15’i çok buğulu olacak, ona göre… 

Ayın 18’indeki dolunay ise Akrep burcunda gerçekleşiyor ve sana bir senedir defalarca defalarca defalarca açtığım konuyu yeniden gündeme getiriyor. Anahtar kelime: Güç.

Sevgili Kova, sadece kariyer anlamında değil, genel hayat duruşun ile ilgili; seni tanımlayacak, kimliğinin bir parçası haline getireceğin ünvanları, çıkacağın statüyü ve elde edeceğin gücü sorgulayacağın bir süreç geliyor. Benzer bir süreci geçtiğimiz yıllarda yaşamış ve profesyonel anlamda; toplum karşısında hangi kimlikle bilinmek, hangi standartlarda yaşamak ve hiyerarşinin neresinde olmak istediğine dair konularda aşağı yukarı bir fikir oluşturmaya başlamıştın. İşte şimdi, bu dolunayda yaşanacak bazı olaylar, bazı çekişmeler yeniden bu düşüncelerini tetikleyebilir. Bu süreci “güç ve otorite” kavramını sorgulayarak, içsel bir hesaplaşma ile kendi faydana da çevirebilirsin; ya da basit ve seviyesiz bir güç savaşına “sen bana emir veremezsin!! Sen kimsin!!!” tadında yüzeysel bir şekilde de geçirebilirsin… Karar sana kalmış.

Açmamız ve detaylandırmamız gerekirse: bu dolunay özellikle baba-öğretmen-patron gibi insanlarla ilişkilerini ciddi anlamda zorlayabilir. Gerek iş yerinde, gerek de arkadaş grubunda kararları veren, insanları ve seni yöneten insanlarla ego temelli zıtlaşmalar yaşayabilirsin. Sana daha önce de bahsettiğim “liderlik” konusunda içsel yolculuğunun en önemli dönemeçlerinden birinde olacaksın. Bu noktada sana ancak kendine iki soru sormanı önerebilirim: 

-Hayatının bazı alanlarında ya da belli konularda kontrol sağlayan, yön veren bu liderin varlığından neden rahatsızsın? Samimi olarak yanlış kararlar verdiğini mi / işini doğru yapamadığını mı düşünüyorsun yoksa bu lider sadece varlığıyla sana kendini değersiz mi hissettiriyor? Eğer öyleyse, kendine verdiğin değer kaç insanı yönettiğine ya da birilerinden “emir” alıyor olmana bağlı olmamalı sanki… Bu konu üzerine düşünmek isteyebilirsin. Bazen tevazuyu öğretmek, gerçek öz sevgiyi göstermek ve bizleri kibirimizden arındırıp terbiye etmek için insanlar giriyor işte hayatımıza… Eğer egon/gururun birinin iş yerinde senden daha üst düzeyde olmasıyla ya da arkadaş grubunda gidilecek yerleri daima tek kelimesiyle belirlemesiyle kırılıp zedelenecekse; bırak paramparça olsun. Olsun ki yepyeni ve sağlıklı bir benlik oluştur kendine. Neyse… Konuyu yine çok yaydım ama sanıyorum ki beni anladın. Bu “lider” uyarlamasını farklı farklı rollerde hayatında görebilirsin ve belki de daha farklı bir yaklaşımla bu sinir bozucu durumu kendi faydana çevirebilirsin.

-Fanilerin sıkıcı ilişkilerinden ve kurallardan haz etmeyen bir Kova olarak bir diğer ihtimal de: Lider olmaktan korkuyor olabilir misin acaba? Liderliğin gerektirdiklerini ta içinde hissetmene rağmen, sorumluluğu taşıyacak gücü bulamıyor olabilir misin? Aslında o projede öne çıkabilecek ve grubu başarıyla yönlendirebilecek her şeye sahip olmana rağmen; proje tamamlandığında patrondan azar yeme riskinden dolayı kendini geri çekiyor olabilir misin? Dolayısıyla belki de öfke duyduğun insan liderlik taslayan, çok konuşan o gıcıktan öte kendinsindir :) Bunlar hep ihtimaller tabi… Kısacası bu dolunay sana kişisel gelişim anlamında büyük dersler vermeye geliyor yani. Kapıları çarpıp çıkıp, atar gider yapıp o dersleri kaçırmazsın umarım. Kaçırırsan da öğretene kadar bu dersleri karşına çıkarmaktan sıkılmayacaklardır emin ol.

Seni “Liderlik, güç, statü, ego” gibi konularda düşündürecek -daha da önemlisi düşündürecek olaylar yaşatacak olan bu dolunayı kolay atlatacağını düşünüyorum çünkü hemen ardından, şu 21 Mayıs’ta bahsettiğim etki geliyor. Aşk! “Gelecek planları, kariyer, kişisel gelişim” gibi son derece sıkıcı olan meseleleri bu defa GERÇEKTEN rafa kaldırıyorsun. 30 ve 31’inde alev alev iyice hissetmeye başlayacağın zevk-i sefa süreci Haziran’a değin yayılıyor :)

Kuklacı gibisin, Balık!

Sevgili Balık,

Senin gibi bir Jüpiter çocuğu olan rahmetli Bruce Lee’den bahsedeceğim bugün sana. Biliyorsun ki kendisi dövüşçülüğünün yanında çok da spiritüel bir insandı. Nasıl da “su gibi” olmamız gerektiğini söylüyordu. Lee’nin sözlerinden öte; yaşantısından, daha doğrusu varoluşundan ilham alınası tarafları var. Örneğin; bir bacağı, diğerinden az da olsa daha kısaydı -bu onu durdurmadı ve muazzam tekme teknikleri çalışarak dezavantajı, avantaja çevirdi. Gözleri, biraz ilerisindeki rakibini göremeyecek derecede ileri seviyede miyoptu; bu sebepten vazgeçmek yerine yakın dövüş sanatlarına merak saldı ve sonunda kendi tekniğini dahi geliştirerek bir efsane oldu.

Şimdi ben bunları neden anlatıyorum? 

Balık burcunun lanetiymiş gibi anlatılan “Empati yeteceği çok gelişmiş, çok anlayışlı, çok duygusal” özelliklerini bu ay resmen Lee’nin kısa bacağı gibi avantaja çevirebilirsin. Elbette sadece bu ay değil, genel hayatın boyunca yapabileceğin, insanları adeta kukla gibi oynatmana bile olanak sağlayabilecek bir güç bu. İnsanların ne istediklerini anlayabilmek, korkularını ve arzularını görebilmek; biz faniler için nasıl da zor, nasıl da imkansız, bir bilsen! Oysa sen kuzu gibi resmedilsen de insanların adeta ruhlarını görebiliyorsun. Bu pek çok şeyi öyle kolaylaştırır ki… Neden çok büyük kitleleri fena şekilde manipüle eden insanlar hep Balık sanıyorsun :) Elbette sana sinsi bir kötü ol demiyorum ama bu ay, Balık sezgilerini ve o gözlerini insanların üzerine birazcık aklını çalıştırarak diksen iyi olur. Çünkü yılın en meşgul, en hareketli senesine giriyorsun. İletişim trafiği çok hızlı olacak, ayrıca ayın 5’inden itibaren son derece şaşırtıcı haberler alacaksın. Bu akışı manipüle etmek demeyelim ama kontrol etmek adına birazcık çevrene dikkat kesilmen gereken bir dönem. Sende akışı kontrol etmenin de, insanları anlamanın ve onları tatlı bir şekilde ikna etmenin de formülü var. Hadi başlayalım.

Ayın 5’inde simsiyah gökyüzünü Boğa burcunda güzel bir yeni ay aydınlatıyor ve bununla beraber sana bir takım haberler geliyor, sevgili Balık. Eğitim ve kısa yolculukların da dahil olduğu bu gündemde, bazı yakın dostlarından destek alabilirsin. Örneğin kuzeninin kocası bilmemde şirketinde pozisyon açıldığını sana haber verirken, bir taraftan da ilkokul arkadaşın sana Çince kursuna gitmeye başladığını söyleyebilir. Böyle bir gündemin içinde Hıdırellez kutlamayı unutma çünkü sen de Hızır Aleyhisselam’ın kıyak geçeceği insanlardansın bu sene! 7 Mayıs tarihi de romantik ilişkiler açısından azıcık zorlu olsa da; yeni başlangıçlar için çok bereketli, hayırlı etkiler getirecek bir gün… Kısacası 5-6-7 Mayıs evrenin sana kuzeninin kocası aracılığıyla dahi fısıldadığı her şeyi pür dikkat dinleme ve daha da önemlisi dileklerini yerine getirme vakti. Bir Balık olarak bu sene özellikle kariyer açısından ateşe, motivasyona ihtiyaç duyacaksın. Bu yüzden Hıdırellez ateşinden kendine birazcık almanı, dileklerini de hedef haline getirmek amaçlı mutlaka yazmanı öneririm. En azından kendine yol belirlemiş, hedeflerini netleştirmiş ve motive olmuş olursun :) 

İş görüşmeleri, toplantılar, mülakatlar, ve benzeri her türlü ciddiyet gerektiren konuşmalar için 11 ve 13 Mayıs çok iyi. Mesela patronunla maaşına zam istemek için mi görüşeceksin, ya da kalıcı bir alım-satım işi mi var? Bu tarihleri mutlaka değerlendir. 16 Mayıs da öyle!

Ayın 14 ve 15’i, özellikle Şubat Balıkları için büyülü romantik saatler getiriyor. Adeta duyguların feci yükseleceği, kalplerin açılacağı günler… Ama 15 Mayıs’ta açılan tek şey kalpler olsun ve cüzdanlar olmasın lütfen. 15 Mayıs’ta öyle sisli bir etki var ki; bir bankaya girerseniz ya da büyük alışverişler yapmaya kalkarsanız, üzülürsünüz.

Gelelim Akrep dolunayına… Ayrı ayrı ikisinin ismi dahi nasıl da güçlü, değil mi? Hem dolunay, hem de Akrep’te :) Ayın 18’inde gerçekleşecek olan Akrep dolunayı; gelecek planlarını ciddi anlamda değiştirecek haberler getiriyor, sevgili Balık. Eğer şu an çalışıyorsan ya da okuyorsan -ilerlediğin ya da ilerlemeye niyetlendiğin yönü gerçekten isteyip istemediğini kendince sorguluyor olabilirsin. İşte tüm bu şüphelerin içerisinde bu Akrep dolunayının karşına getireceği fırsatlar ciddi anlamda kafanı karıştırabilir. Risk almayı da gerektirecek gibi duran bu kariyere yönelik gelişmede, yurt dışı ya da yeni bir eğitim hayatı gündeme gelebilir. Sana tavsiyem kesinlikle yaşlı, statü sahibi ya da tecrübeli birinden akıl alman! Zaten ayın 21’inden itibaren biraz içine çekileceksin ve karar vermek için zamanın olacak. Ailenden de maddi anlamda destek görebilirsin. Yani şöyle; pek de mutlu olmadığın bir bölümde ya da meslekte devam ederken, aniden gelen bir fırsat-teklif ile ikilemde kalmak gibi… Bu elbette ki ihtimallerden sadece biri. Bir diğer ihtimal ise aşka dair olacak gibi duruyor; sevgili Balık, hiç beklemediğin bir şekilde ilişkini uzun vadeli ciddi bir ilişkiye çevirebilir ve evlilik planları yapmaya başlayabilirsin. Eğer bekarsan, uzak mesafeli aşklar kapını tıklatıyor.

Ayın 30’u ve 31’inde tek kelimeyle harika vakitler var; hepsi de dostluklara ve flörtlere dair…

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
677
343
101
81
51
51
35
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mnsgkc

yaaa bunlar nasi tatli yorumlar, keske bestfriendim olsan sbsjsjsjsksk

poncikcik11

Bir koç ve yükselenim kova olarak bugün resmen evin içi bomba gibiydi bende patladım saol canım burcum sinirden ve baş ağrısından ölüyorum keşke sabah okusay... Devamını Gör

Solucanlı Gübre

bogayim okuduklarima cok sevindim 😍😍😍