Görüş Bildir
Haberler
Hidayet Türkoğlu, TBF'de Göreve Başladı

Hidayet Türkoğlu, TBF'de Göreve Başladı

Batuhan
16.11.2015 - 13:36

Türk Basketbolu’nun iki önemli ismi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile NBA’de ülkemizi uzun yıllar başarı ile temsil eden milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, basın toplantısında bir araya geldi.Toplantıda, Hidayet Türkoğlu’nun yeni görevi açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taksim Grand Hyatt Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında TBF Başkanı Harun Erdenay, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, TBF Başkan Vekilleri, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Basketbol Federasyonu görevlileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Başkanı Harun Erdenay, öncelikle basın toplantısına katılan herkese teşekkür etti. Erdenay konuşmasında şunları söyledi:

“Hidayet Türkoğlu ile yapacağımız birlikteliğin basın toplantısına hoş geldiniz. Hidayet, zaten hepimizin yakından tanıdığı bir isim. Seçimi geride bırakalı 6 aylık bir süre oldu. Bu süreç içerisinde ben ve arkadaşlarım iyi işler yaptık. Spor Toto ile anlaşmayı tamamladık. TRT, Kadınlar Basketbol Süper Ligi için yayınlarına başladı. Oradan takımlarımız ciddi bir gelir elde edecek. Daha önce Kadınlar Süper Ligi için böyle bir organizasyon yapılmamıştı.”

“TBF’ye Yeni Bir Vizyon Katacağını Düşünüyorum”

“TBF’ye Yeni Bir Vizyon Katacağını Düşünüyorum”

“Milli Takımlarımızda Olimpiyat Elemeleri ve 2017 Avrupa Şampiyonası için dosyalarımızı verdik. Ev sahipliklerini almayı umuyoruz. Hidayet Türkoğlu’na gelince; NBA’de oynayan oyuncular arasında milli takımlara en çok hizmet etmiş oyuncudur. 1998-2013 yılları arasında milli takımlarımıza hizmet etti. Sadece 2006 yazında sakatlığı nedeniyle aramızda olamadı. 14 yaz sezonu boyunca milli takımlarımızda görev aldı. Çok değerli ve değişik bir vizyonu var. Federasyona bu değeri katmaya karar verdik. TBF’ye yeni bir vizyon katacağını düşünüyorum.”

“Oyuncular 18-20 yaş arasında kayboluyorlar. Bir pilot takım kurup, bu oyuncuları alıp, aynı liglerde oynatmak, belki de yabancı oyuncu almadan, 18-19 yaşındaki oyuncuların birinci ligde oynayabileceklerini düşünüyorum. İnşallah bu projeyi hayata geçirebiliriz. Bu oyuncuları sonrasında kulüplerine verebiliriz. 18 yaşını geçen oyuncuların kaybolmalarını engelleyebiliriz. Bu konuyu Yönetim Kuruluyla tartışacağız.”

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0