Görüş Bildir
Haberler
TBF Başkan Adaylığını Açıklayan Hidayet Sosyal Medyanın Gündeminde

TBF Başkan Adaylığını Açıklayan Hidayet Sosyal Medyanın Gündeminde

Enver K.
13.10.2016 - 11:11

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu başkan adaylığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkan adaylığını açıklayan Hidayet Türkoğlu kısa sürede sosyal medyanın gündemine de oturdu.

Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 'Hayatımı adadığım, hem sporcu hem de spor adamı olarak hizmet etmekten gurur duyduğum, ay-yıldızlı formasını yıllarca şerefle taşıdığım Türkiye basketbol camiasının yeni dönem yönetimine adaylığımızı açıklamaktan memnuniyet ve heyecan duyuyorum.' ifadelerini kullandı.

Türk basketbolunun ihtiyaç duyduğu yenilikleri yaparak, sporu daha büyük başarılara ve yurdun dört bir yanına taşımak için kulüplere, sporculara, antrenörlere, spor adamlarına, çocuklarını basketbol sevdası peşinde yalnız bırakmayan ailelere karşı sorumluluklarının farkında olduklarını belirten Türkoğlu, yönetim kurulu üyeliğine aday arkadaşlarıyla, hem Türkiye içinde hem de uluslararası platformlardaki birikimlerini ve vizyonlarını paylaşmak için yola çıktıklarını vurguladı.

https://twitter.com/hidoturkoglu15/status/786477526700875776

Türkoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

'Bu yolda basketbola gönül veren markalara, basın yayın kuruluşlarına ve eğitim kurumlarına yakınlığımız artacak, tüm kulüplerimizle şeffaflık ve ahenk içinde omuz omuza çalışacağız. Türkiye'nin tamamına yayılan spor kulüplerimizi güçlü şekilde ayakta kalabilmeleri için desteklemek, bununla beraber uluslararası arenada Türk basketbolunun temsilini geliştirmek, milli takımlarımızın ve kulüplerimizin gurur duyduğumuz başarılarını artırmak en büyük arzumuz. Basketbol ancak ülkemizde herkesin spor ve hareketliliği benimsediği, sağlıklı nesiller yetiştireceğimiz ve bu dönüşümde basketbolun başrolde olduğu bir yapı gerçekleştiğinde hak ettiği düzeye ulaşacaktır.

Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu bugünlerde, sporun birleştirici etkisinin çok daha fazla kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Olağan genel kurulumuzun federasyonumuza yakışır biçimde gerçekleşmesini ve sonuçlarının Türk basketbolu için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.'

Basketbol Federasyonunun Olağan Genel Kurulu, 26 Ekim Çarşamba günü Ankara'da yapılacak.

Hidayet Türkoğlu, NBA'de dopingden en çok ceza alan basketbolcu olmuştu

Hidayet Türkoğlu, NBA'de dopingden en çok ceza alan basketbolcu olmuştu

Bir dönem Orlando Magic'te forma giyen Hidayet Türkoğlu doping yaptığı gerekçesiyle 20 maç ceza aldı. NBA'de daha önce hiçbir oyuncuya yasak madde kullandığı için bu kadar uzun ceza verilmemişti.

Hidayet Türkoğlu aynı zamanda, NBA tarihinde yasaklı madde kullanımından ceza alan sekizinci oyuncu olmuştu.

Hidayet'in başkan olabilmesi için bir engel bulunuyor FIBA’dan aldığı 6 ay ceza

Hidayet'in başkan olabilmesi için bir engel bulunuyor FIBA’dan aldığı 6 ay ceza
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun sitesinden 23 Eylül tarihinde yayınlanan ‘Başkan adaylığı ile ilgili hususlar' başlıklı yazının c maddesinde şu yazıyor: Tahkim Kurulu, Genel Müdürlük ceza kurulları veya spor federasyonlarının ceza veya disiplin kurullarınca son beş yıl içerisinde bir defada üç ay veya toplam altı ay hak mahrumiyeti cezası almadığına dair beyanı.”

Bu madde, Hidayet Türkoğlu’nun başkan adayı olmasına engel teşkil ediyor.

FIBA da izin vermiyor

FIBA yönetmeliğine göre de, Hidayet Türkoğlu’nun 2013 yılında aldığı 6 aylık men cezası Basketbol Federasyonu Başkanlığına aday olmasına engel teşkil ediyor.

Sosyal medya tepkileri;

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
45
13
5
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
koray197206

Devir yalakaların devri. Büyüksün padişahım de, bütün kapılar açılsın.

fafatara

'Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'

freddyjasonmyers

Böyle yalaka ve adi insanların nefes aldığını bilmek bile insanı çıldırtmaya yetiyor.