Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Evinde Mutlaka Olan ve Doğru Şekilde Kullanmadığınızda Sağlığınıza Tehdit Oluşturacak Ürünler

Herkesin Evinde Mutlaka Olan ve Doğru Şekilde Kullanmadığınızda Sağlığınıza Tehdit Oluşturacak Ürünler

Nergis
13.03.2020 - 06:30

Aslında bu ürünlerin hepsi bütün evlerin vazgeçilmezi...😱

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alüminyum folyo:

1. Alüminyum folyo:

Her evin belki de olmazsa olmazı olan alüminyum folyolar yemeklerinize temas ettiğinde sağlığınız için zararlı hale gelebilir. Yapılan araştırmalara göre özellikle de pişirilmiş herhangi bir yemeği alüminyum folyoya sardığınızda pişirilmemiş bir yemeğe göre çok daha yüksek miktarda alüminyum ile temas etmiş olur. Bu kadar çok alüminyum ile temas etmek ise Crohn hastalığına neden olabilir ve işinize yarayan bu obje yanlış kullanıldığında aslında sağlığınız için çok zararlı olabilir.

2. Yapışmaz tava:

2. Yapışmaz tava:

Herkesin temizliğinin kolaylığından dolayı mutfağında mutlaka barındırmak istediği yapışmaz tavalar sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Poliflorokarbon kimyasalları (PFC) ile kaplanan bu tavalar ısıtıldığında zehirli gazlar yayarlar.  Bu yapışmaz tavalar yüzünden PFC'ler yemeğinize nüfus eder. Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre ise deneklerin %98'nin kanında PFC maddesi bulundu.

3. Fırın temizleyicisi:

3. Fırın temizleyicisi:

Fırın temizleyiciler kir tabakasını çıkartmak üzere tasarlandığından dolayı aslında içinde sağlığımız için çok zararlı maddeleri barındır. Korozif bazlar içeren bu ürünler deride uzun süre kaldığında deriyi yakabilir ve ayrıca zarar da verebilir. Bütün bunların dışında çok fazla solunduğunda ya da göz ile temas ettiğinde zehirli olabilir. Bunun nedeni ise içinde bulundurduğu sülfur trioksit ve sülfürik asit maddelerinin insan sağlığına zararlı olmasıdır.

4. Plastik saklama kapları:

4. Plastik saklama kapları:
www.instagram.com

İş yerine öğle yemeği götürmek ya da çocuğunuza beslenme hazırlamak için oldukça kullanışlı olan bu ürünler aslında içinde bulundurduğu zararlı kimyasallar ile insan sağlığını tehdit etmektedir. BPA adı verilen bu kimyasallar özellikle de ısıtıldığında oldukça zararlı hale geliyor ve kanser, kısırlık, diyabet ve obezite gibi hastalıkları da tetikliyor.

5. Oda spreyi:

5. Oda spreyi:

Hepimiz oda spreylerini seviyor ve çoğumuz da evimizde mutlaka bir tane barındırıyoruz. Ama yapılan araştırmalara göre bu spreyler çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalardan bir tanesinde bu spreylerin üremeyi etkilediği bulunmuş ve bir başkasında ise migren ve nefes darlığı gibi sorunlara neden olduğu ispatlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Naftalin:

6. Naftalin:
www.instagram.com

Kıyafetlerimizi temiz tutmak ve güvelerden korumak için hepimizin yıllardır kullandığı naftalinler de diğerleri gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. İçinde naftalin bulunduran bu ürün kırmızı kan hücrelerine zarar verebiliyor.  Naftalini uzun süre solumak ise katarakt ve akciğer hastalıklarına neden olabilir.

7. Lazer yazıcı:

7. Lazer yazıcı:

Birçok işyerinde mutlaka olan ve artık evlerimize de girmiş olan lazer yazıcılar aslında sağlığımız için çok zararlı olabilir. Aynı sigara dumanı gibi havaya partiküller yayan bu aletler, sağlığımız için çok zararlı olabilir. Eğer bir lazer yazıcı sahibiyseniz çıktı alırken mutlaka camları açmalısınız.

8. Bataryalar:

8. Bataryalar:

Piller ve bataryalar her ne kadar hayatımızı kurtarıyor olsa da yanlış kullanımı halinde sağlığımıza oldukça zararlı maddelerdir. İçinde barındırdığı sülfürik asit cildimize temas ettiğinde derimize zarar verir.

9. Çamaşır suyu:

9. Çamaşır suyu:

Neredeyse her evin belki de en vazgeçilmez ürünü ise çamaşır sularıdır. Evinizi adeta 'bal-dök-yala' kıvamında temizlemek için şart olan bu ürünlerin yanlış kullanımı körlük, yanma, ve nefes darlığı gibi problemlere neden olabilir. Aynı zamanda yapılan bazı araştırmalarda ise bu ürünlerin astıma da yol açtığı düşünülmektedir.

Peki sizin kullanmaktan çekindiğiniz böyle ürünler var mı? Yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
16
5
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın