Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Bir Köşesinden Tuttuğu Temizlik İşinde Bilmeniz Gereken 15 Püf Noktası

Herkesin Bir Köşesinden Tuttuğu Temizlik İşinde Bilmeniz Gereken 15 Püf Noktası

mignon
08.08.2016 - 19:14

Temizlik hepimizin hayatında bir kere bile olsa yapmak zorunda kaldığı sıkıcı işlerden. Zaman zaman dip köşe temizlik yapmanız gerekir ama çok zor gelir. Hadi gelin bu minik ipuçları ile işimizi az biraz kolaylaştıralım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mikrodalga fırını temizlemek zor değil mi?

Nedense 2 kullanımdan sonra içeride bir şey ölmüş gibi kokuyor! Ama merak etmeyin bunun da çaresi basit! 

Bir kaseye su doldurun ve içerisine bir limonu sıkın ve kabuklarını atın. Mikrodalgada 1 dk döndürün. Sonrasında içerideki yumuşayan kirleri kolayca çıkarabilirsiniz.

2. Mangal mevsimi burada peki ya o ızgara?

Evet üst üste bin defa et pişiriyoruz ama temizlemeyi hiç düşünmüyoruz değil mi?

Izgarananın baş düşmanı soğan. Izgaranız yeni yeni ısınmaya başlarken soğanı sürerek istemediğiniz kirlerden kurtulabilirsiniz.

3. Evet o tıkanan duş başlığı insanı hayattan soğutur!

Duş başlığınız bazen tıkanır o duş bitmek bilmez. Hele saçlarınız uzunsa gerçekten hayatı sorgularsınız. Neyse ki bunun da kolayı var!

Düş başlığınızı bir buzdolabı poşetine geçirin ve içerisine sirke ve karbonat koyun. Bir gece bekletin ertesi güne pırıl pırıl bir duş başlığınız olacak!

4. Evcil hayvanınızı çok seviyorsunuz ama o tüyleri yok mu?!

Evet bütün koltuklar yataklar ve hatta kıyafetleriniz kedi ya da köpek tüyü dimi? Merak etmeyin bulaşık eldiveninin başka bir kullanım alanı da var! 

Bulaşık eldivenini elinize takın ve koltukları kolayca temizleyin.

5. Halıdakileri eldivenle toplamanızı beklemiyorum tabii ki de!

5. Halıdakileri eldivenle toplamanızı beklemiyorum tabii ki de!

Balkonu temizlemek için aldığınız çekçekleri halıdaki tüyleri temizlemek için kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Odanızın dağınık olduğunun farkındayım!

Evet herkes gibi sizin odanızda dağınık ama o dağınıklığın nereden geldiğini bilmiyorsunuz. Durun onu da söyleyeyim. O çöpe atmaya kıyamadığınız aman bir gün lazım olur diye sakladığınız ıvır zıvırdan geliyor. Alın elinize bir çöp poşeti ve vedalaşın odanızdaki çöplerle. Dışarıda satılıyor artık çoğu merak etmeyin işiniz düştüğünde kolayca ayakkabı kutusu bulabilirsiniz.

7. Blender temizlemek biraz zor olabilir!

Evet blenderın içinde biriken kirleri temizlemek biraz zordur ama onun da kolayı var! Blenderınızın içine su ve bulaşık deterjanı doldurun. Sonrasında çalıştırın. Bütün kirlere elveda diyeceksiniz.

8. Beton yüzeylerdeki lekeler en belasıdır!

Eğer garajınız varsa orası ya da evin giriş kısmı kısacası beton herhangi bir yer lekelerin en kalıcı olduğu yerdir. Ama burada da imdadınıza inanmazsınız kedi kumu yetişiyor! Kedi kumunun sert yapısı beton yüzeydeki lekeleri sökmeye birebir. Kumu dökün ve üzerinde biraz dans edin. 😂

9. Patatesleri bandırmadan önce bir düşünün ketçap daha fazla işe yarıyor!

İçerdiği sirke, domates ve şeker ile aslında kendisi mükemmel bir gümüş temizleyici. Evdeki takılarınızı biraz ketçap yardımı ile parıl parıl yapabilirsiniz.

10. Dikkatsizliktir olur öyle!

Evet dikkatsiz anlarımız olabiliyor bir bardağı tuzla buz edebiliyoruz. Bunun da kolayı var aslında. Bir makyaj süngerini ilk olarak kuru iken cam kırıklarına bastırın. Daha sonra ıslatıp işlemi tekrarlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bizim çöp kovalarından çıkacaklar bu kadar sevimli olmayabilir...

Evet maalesef evin en pis köşelerinden biri çöp kovası. Özellikle yaz aylarında akan o kavun karpuz suyu insanı hayattan soğutuyor. Ama bunun da bir kolayı var. Çöp kovanızın altına birkaç kat gazete koyun ve üzerine birkaç damla çamaşır suyu damlatın. Hem kötü kokulara elveda diyeceksiniz hem de bakterilere.

12. Size bir anlık bir korku hikayesi anlatacağım: Kusmuk!

Evet maalesef dünyanın en kötü durumlarından biri de bu! Halıya sinen kusmuk kokusu. Ama merak etmeyin bunun da kolayı var. İlk olarak kusulan halının üzerindeki fazlalıkları temizleyin sonrasında bol bol karbonat dökün ve 2-3 saat bekletin. Karbonatı elektrik süpürgesi ile çekin. Eğer koku devam ediyorsa birkaç kere tekrarlayın.

13. Mutfağınızda fark etmediğiniz yağlar mevcut!

13. Mutfağınızda fark etmediğiniz yağlar mevcut!

Evet yemek yaparken aklınıza gelmeyecek yerlere sıçrıyorlar mesela dolaplara. Oradaki yağları temizlemek sandığınızdan daha kolay! 

1 ölçü zeytinyağına 2 ölçü karbonat ekleyerek oluşturduğunuz karışımı diş fırçası ile dolaplara sürün ve temiz bir bez ile silin.

14. Toz almak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Evet özellikle yaz aylarında evin her yeri açık olduğu için her şeyin üzerini 2 günde toz bağlıyor. Gelin siz bu sefer mikrofiber bez ya da kurutma makinesi için özel olarak satılan bezlerden alın ve kolayca tozlardan kurtulun!

15. Ve son olarak buzdolabı!

Aslında çok basit bir yöntem var lütfen yemediklerinizi atın. Ama içinde bir canavar oluşmadan önce!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
34
33
23
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu tarz içerikler çok yararlı oluyor ancak ''aa bunu bildiğim iyi oldu yaparım artık.'' dediğim hiçbir şey aklımda kalmıyor mk

KOVALA NEJDET

hayatımı kurtardın mignon ^_^

Alperto

Varsın kirlensin ya çok zorunda olmadıktan sonra acayip üşeniyorum...

erkosanmustafa

https://www.fultemizlik.com