Görüş Bildir
Haberler
Herkese Döve Döve İzletilmesi Gereken Belgeseller

Herkese Döve Döve İzletilmesi Gereken Belgeseller

Zeitgeist

Zeitgeist

Zeitgeist, the Movie 2007 yılı yapımı, din, para ve banka ile 9/11 olayını anlatan bir belgeseldir.

Belgeselin devam olan Zeitgeist: Addendum ise yeni teknoloji temelli sosyal sistemi ve Jacque Fresco' nun fikirlerini ve Venüs Projesini anlatır. Dövülerek izletilmesi gereken belgeseller serisinin en başında yer alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BlackFısh

BlackFısh

Okyanus hayvanlarının okyanuslardan alınıp insanları eğlendirmek amaçlı hapsedildiği  ve Ticari amaçla tutsak tutulan bir katil balinanın hikayesini konu eden muhteşem belgesel.

Human Planet

Human Planet

inanılmaz görüntüler eşliğinde, farklı coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren insanların anlatıldığı şahane belgesel...

belgesele konu olan insanların yemek bulabilmek için giriştiği mücadeleleri izledikten sonra hayatını sorgulamadan edemiyor insan.

onlarca çeşit arasından ne yesek diye düşündüğümde, şımarıklıkla ziyan ettiğimiz - yenmediği için bozulmuş yemekleri çöpe dökerken gözümün önüne geliyor belgeseldeki görüntüler...

Home

Home

Ülkenin havadan görüntüleriyle dünyanın sorunlarını birbirine bağlayan muhteşem bir belgesel.

Fahrenheit 9/11, Michael Moore tarafından çekilmiş bir siyasi taşlama/belgeseldir.[2] Taşlamanın odağında ise Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George W. Bushvar.[3] Bu siyasi taşlama sadece ABD halkının üzerinde oynanan oyunlar değil aynı zaman da dünya üzerinde çevrilen karanlık işleri açık bir biçimde dile getirmektedir. Bu filmi asıl değerli kılan da hiçbir iddianın delilsiz olmaması.

Michael Moore siyasi, karanlık ilişkileri ele alırken bunu da kendi tarzında biraz muzip bir dille sentezliyor.[4] Bugüne kadar 11 Eylül saldırıları ve Irak Savaşı üzerine birçok şey yazıldı duruldu ancak Fahrenheit 9/11 bu dokümanlar içerisinde en saygınlarından biri. Her ne kadar belgesel türü bir film olsa da filmde anlatılanlar bize 'ancak bunlar bir senaryoda olur' dedirttirecek türden.[5] Yapım, Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ve FIPRESCI ile ödüllendirilmiştir[6] .

Microcosmos

Microcosmos

Mikrokozmoz: Çayırın Sakinleri) Claude Nuridsany ve Marie Pérennou tarafından hazırlanan ve Jacques Perrin'in yapımcılığını üstlendiği belgeseldir. Bu belgesel Bruno Coulais'nin müzikleriyle beraber böceklerin interaksiyonlarını detaylı şekilde göstermektedir.

Filmden bazı sahneler The Philosopher Kings grubunun Famous, Rich and Beautiful albümünün 'You Don't Love Me (Like You Used to Do)' singlenın video klibinde kullanılmıştır.

1996 Cannes Film Festivalinde gösterilmiştir .[1]

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0