Görüş Bildir
Haberler
Herkes Onları Konuşuyor: Kuzeydeki Kral İzlanda'nın Başarısının Sırları

Herkes Onları Konuşuyor: Kuzeydeki Kral İzlanda'nın Başarısının Sırları

EURO 2016'da İngiltere'yi mağlup ederek adını çeyrek finale yazdıran İzlanda, başarılması güç bir işe imza attı. Tarihinde Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk kez mücadele eden ve kimsenin şans tanımadığı İzlanda, zorlu kupada sürpriz yaparak ilerlemeye devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nın derlediği bilgilerle İzlanda'nın başarısının sırlarına göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) İngiltere'yi 2-1 yenen ve oynadığı oyunla futbol otoritelerinin beğenisini toplayan İzlanda, altyapısının meyvelerini topluyor.

Son dönemlerde aldığı başarılı sonuçlarla uluslararası futbol arenasında adından sıkça söz ettiren İzlanda, son olarak EURO 2016'da çeyrek finale kalarak büyük bir başarıya imza attı.

Fransa'daki şampiyonaya katılan Avrupa'nın en az nüfuslu (330 bin) ülkesi olmasına rağmen yeşil sahalardaki çıkışını sürdüren İzlanda, son 16 yıldır altyapısına verdiği önemin karşılığını alıyor.

Dört yıl önce FIFA'nın dünya sıralamasında 130'uncu sıralardayken uluslararası turnuvalarda üst üste kazandığı başarılarla 34'üncülüğe kadar yükselen İzlanda'da 21 bin 500 kayıtlı futbolcu bulunuyor.

Son yıllarda futbola önemli yatırımlar yapan İzlanda'da kışın soğuk hava şartlarından etkilenmeyen 20 futbol sahası ve çocukların oynaması için 150 küçük saha, 2000'li yıllardan itibaren inşa edildi. Ayrıca, içinde antrenman sahaları, soyunma odaları, sağlık tesisleri ve binlerce seyirciyi alan tribünlerin bulunduğu 'futbol evleri' adı verilen 11 yapı oluşturuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemlerde antrenör yetiştirmeye verilen önem, İzlanda futbolundaki çıkışın diğer önemli gerekçesi olarak öne çıkıyor.

Eski İzlandalı futbolcu Sigurdur Ragnar Eyjolfsson yönetiminde teknik adam yetiştirmeye önem veren Kuzey Avrupa ülkesinde son yıllarda yüzlerce uzman, UEFA'dan teknik direktörlük belgesi aldı.

Söz konusu eğitmenler tarafından son 16 yılda yetiştirilen oyuncular ise bugün ülke basınınca 'altın nesil' olarak değerlendirilen İzlanda Milli Takımı'nın iskeletini oluşturuyor.

Taraftar takımını destekliyor

Taraftar takımını destekliyor

Maçlarını 15 bin kişilik Laugardalsvöllur Stadı'nda oynayan İzlanda, küçük nüfusuna rağmen büyük bir taraftar desteğiyle maçlara çıkıyor. Kuzey Avrupa ülkesini desteklemek amacıyla Fransa'da yaklaşık 30 bin İzlandalı bulunuyor.

Fransa'ya gidemeyen İzlandalılar ise takımlarının maçlarını televizyondan takip ediyor. İzlanda ile Macaristan arasında oynanan grup maçı, İzlanda'da yüzde 98,6'lık izlenme oranıyla rekor kırdı.

Futbolcular Avrupa'nın önemli liglerinde forma giyiyor

Futbolcular Avrupa'nın önemli liglerinde forma giyiyor
Futbolcular Avrupa'nın önemli liglerinde forma giyiyor

İzlanda Milli Takımı'nın son yıllarda gösterdiği başarının ardından birçok milli oyuncusu da Avrupa'nın önemli liglerinde forma giymeye başladı.

İtalyan takımlarında Hördur Björgvin Magnusson (Juventus) ve Emil Hallfredsson (Udinese), İngiltere'de Gylfi Sigurosson (Swansea City), Aron Einar Gunnarsson (Cardiff City) ve Johann Berg Gudmundsson (Charlton), Fransa'da Kolbeinn Sigthorsson (Nantes), Almanya'da ise Jon Dadi Bödvarsson (Kaiserslautern) gibi İzlandalı milli oyuncular oynuyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın