Görüş Bildir
Haberler
Her Yerde Bulunmayan Bulunsa da Alınamayan Mangoyu Size Daha Sempatik Gösterecek 17 Neden

Her Yerde Bulunmayan Bulunsa da Alınamayan Mangoyu Size Daha Sempatik Gösterecek 17 Neden

Her mevsim lezzetli ve sulu mangoların tadına baktığınızda, bir ısırıkla gelen muazzam sağlık yararlarını muhtemelen hiç düşünmüyorsunuzdur. Mango, meyvelerin kralı olarak bilinir. Mango, tatlı lezzetinin ötesinde, optimum sağlığı garanti altına alacak birtakım vitamin, mineral ve antioksidanları da içerir. Fiyatına bakınca satın almada biraz çekingen davransak da faydalarını öğrenince düzenli olarak tüketmek isteyebilirsiniz. Uzmana danışarak beslenme listenize ekleyebilirsiniz.

Kaynak: 1, 2

1. Kanserle şavaşır.

1. Kanserle şavaşır.

Mango'da bulunan quercetin, izokerkitrin, astragalin, fisetin, galik asit ve metilgallat gibi antioksidanlar vücudun kolon, göğüs, lösemi ve prostat kanserlerine karşı korunmasını sağlar.

2. Kolesterolü kontrol altında tutar.

2. Kolesterolü kontrol altında tutar.

Mango, serum kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olan C vitamini, pektin ve liflerin yüksek seviyesine sahiptir. Taze mango, kalp hızı ve kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olan hücre ve vücut sıvılarının önemli bir bileşeni olan potasyumun zengin bir kaynağıdır.

3. Cildi temizler.

Mango, gözenekleri açmada ve yüzünüze tazelik katmada yardımcı olur. Sivilceye neden olan açık ve tıkanmış gözenekleri temizler. Bir mangoyu ince parçalara ayırın ve 10-15 dakika boyunca yüzünüzde tutun. Daha sonra yüzünüzü yıkayın.

4. Alkali özelliği vardır.

4. Alkali özelliği vardır.

Mango tartarik asit, malik asit ve sitrik asitce zengindir ve doğal olarak vücudun alkali rezervini korumaya yardımcı olur.

5. Kilo vermede yardımcı.

5. Kilo vermede yardımcı.

Mango birçok vitamin ve besleyici maddeye sahiptir. Ayrıca, lifli meyve kilo vermeye yardımcı olup ek kalorileri yakarak vücudun sindirim işlevini artırır.

6. Diyabeti düzenleyebilir.

6. Diyabeti düzenleyebilir.

Mangoların sadece meyvesi değil yaprakları da sağlıklıdır. Şeker hastalığı olan insanlar için, bir cezvede 5-6 mango yaprağını kaynatın, bir gece boyunca bekletin ve sabahları yapraklarını süzerek suyunu için. Bu, insülin düzeylerinizi düzenlemede yardımcı olabilir. 

Mango'nun düşük bir glisemik indeksi (41-60) var, bu yüzden uzmana danışarak aldığınız doğru miktardaki tüketimi şeker seviyenizi artırmayacaktır.

7. Afrodizyak etkili!

7. Afrodizyak etkili!

Mango afrodizyak özelliklere sahiptir ve buna 'aşk meyvesi' denir. Erkeklerde cinsel gücü artırabilir. Mangoda bol miktarda bulunan E vitamini, hormonları düzenlemede yardımcı olur ve cinsel gücü arttırır.

8. Göz sağlığında etkili.

8. Göz sağlığında etkili.

Mangonun A vitamini bakımından zengin olduğunu biliyor muydunuz? Dilimlenmiş bir bardak mango, günlük A vitamini gereksiniminizin %25'ine eşittir. Mango gözlerin iyi görülebilmesine yardımcı olur, kuru gözlerle savaşır ve aynı zamanda gece körlüğünü önleyebilir.

9. Sindirimi düzenler.

Mango protein parçalanmasına yardımcı enzimler içerir. Lifli yapısı, sindirim ve eliminasyona yardımcı olur. Prebiotik diyet lifi, vitaminler ve mineraller açısından zengindir.

10. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

10. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

C vitamini, A vitamini ve 25 farklı karotenoid kombinasyonu bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutar.

11. Güneş çarpmalarını önleyebilir.

11. Güneş çarpmalarını önleyebilir.

Yaz aylarında güneş sizi yakmaya başladığında, suyunu sıkın, biraz su ve bir çorba kaşığı şekersiz bal ekleyin. Bu meyve suyu sizi hemen serinletecek ve güneş çarpmasını önleyecektir.

12. Duş jeli olarak kullanabilirsiniz.

12. Duş jeli olarak kullanabilirsiniz.

Ezilmiş mango, bal ve sütü iyice karıştırın ve vücut şampuanı olarak kullanın. Cildinizin hassas ve pürüzsüz olduğunu hissedeceksiniz.

13. Konsantrasyonu artırır.

13. Konsantrasyonu artırır.

Bu meyve, konsantrasyon ve hafıza için önemli bir protein olan glutamin asit açısından zengindir. Çalışmalarına konsantre olmakta zorlanan çocuklara mango yedirebilirsiniz.

14. Kadınlara yüksek demir sağlar.

Mango demir bakımından zengindir, bu nedenle anemiden muzdarip insanlar için  doğal bir çözümdür. Menapoza girmiş ve hamile kadınlar, demir ve kalsiyum düzeylerini artıracağından doğru miktarda olmak koşuluyla mango tüketebilirler.

15. Böbrek taşı riskini azaltabiliyor.

Çin tıbbında mango, serinletici etkisiyle böbrek taşı oluşum riskini azaltabilen tatlı ve ekşi bir meyve olarak görülüyor.

16. İyi bir atıştırmalık.

Sağlıksız atıştırmalıklar ve tatlılar yerine mango dilimlerini tüketebilirsiniz.

17. Mide toniği.

Yatmadan önce ılık suya yaklaşık 10 veya 15 mango yaprağı koyun ve kapağını kapatın. Ertesi sabah suyunu süzüp için. Düzenli olarak yaptığınızda mideniz sürekli olarak uyarılacak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
18
4
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
MD

Hep duş jeli yemek istemişimdir