Görüş Bildir
Haberler
Her Yaptığı Mucizevi Olan Bal Arılarının Polenlerini Tüketmeniz İçin 10 Harika Sebep

Her Yaptığı Mucizevi Olan Bal Arılarının Polenlerini Tüketmeniz İçin 10 Harika Sebep

Balıyla hatta iğnesinden çıkan sıvıyla bile şifa kaynağı olduğu söylenen arının poleni de birçok besin değeri içeriyor ve sağlığa fayda sağlıyor. Siz de uzmana danışarak günlük beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Not: Tıbbi bir durumla ilgili sorularınız için ve herhangi bir diyet, egzersiz veya sağlıkla ilgili diğer programlardan önce doktorunuza veya konuyla ilgili uzmana danışınız.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arı poleni nasıl oluşur?

Arı poleni nasıl oluşur?

Arı poleni, arının gün boyunca kanatlarında biriktirdiği besinleri kovanında bir araya getirmesiyle ortaya çıkan polen türüdür ve genç bal arıları tarafından yapılır.

Arı poleni tam bir besindir ve hayvansal kökenli ürünlerin sahip olmadığı birçok elementi içerir.

İnsanların ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerdiği için doğanın en besleyici besinlerinden biri olarak kabul edilir.

Toplanan polenler proteinler (yaklaşık% 40 protein), serbest amino asitler, B-kompleksi ve folik asit de dahil olmak üzere vitamin bakımından zengindir.

Arı poleni, sığır eti; yumurta veya eşit ağırlıktaki peynirden daha fazla amino asit içerir.

Arı poleni, sığır eti; yumurta veya eşit ağırlıktaki peynirden daha fazla amino asit içerir.

Proteinin yaklaşık yarısı, doğrudan vücut tarafından kullanılmaya hazır olan serbest amino asitler biçimindedir.

Tüketilen polen tozunun yalnızca bir çay kaşığı bir arının bir ay boyunca günde sekiz saat çalışarak ürettiği bir dozdur.

Tüketilen polen tozunun yalnızca bir çay kaşığı bir arının bir ay boyunca günde sekiz saat çalışarak ürettiği bir dozdur.

Her arı polen topağı, iki milyondan fazla çiçek poleni taneciği ve bir çay kaşığı 2.5 milyardan fazla çiçek poleni içerir.

1. Enerji artırıcı:

Arı poleninin içinde bulunan besin maddesi aralığı, onu doğal bir 'enerji verici besini' haline getirir. Karbonhidratlar, protein ve B vitaminleri, dayanıklılığı artırarak ve yorgunluğu gidererek gün boyu enerjik kalmanıza yardımcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Cildi yatıştırır.

Arı poleni, enflamatuar durumları ve psöriyazis veya egzama gibi yaygın cilt tahrişlerini tedavi etmeyi amaçlayan topikal ürünlerde sıklıkla kullanılır. Amino asitler ve vitaminler cildi korur ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.

3. Akciğer sağlığında etkili.

Arı poleni, akciğerlerin dokuları üzerinde anti-enflamatuar etkisi olan ve astımın başlamasını önleyen yüksek miktarda antioksidan içerir.

4. Alerji tedavisi.

Polen, birçok alerjiyi iyileştirerek histaminin varlığını azaltır.  Bir raporda (Dr. Leo Conway) polenlerin oral beslenmesiyle tedavi edilen  hastaların 94'ünün alerji belirtilerinden tamamen arındığı açıklanmaktadır. Bu çalışmada, astımdan alerjilere, sinüs sorunlarına kadar her şeyin temizlendiği ve arı poleninin çok çeşitli solunum yolu hastalıklarına karşı harika bir etkiye sahip olduğu doğrulanıyor.

5. Sindirim sistemine yardımcı.

Sağlıklı vitaminler, mineraller ve proteinlere ek olarak, arı poleni sindirime yardımcı olabilecek enzimler içerir.Enzimler, yediğiniz yiyeceklerden ihtiyaç duyduğunuz tüm besinleri vücudunuza almanızda yardımcı olur.

6. Bağışıklık sistemini destekler.

Polen bağırsak florasına iyi gelir ve böylece bağışıklık sistemini destekler. Bütünsel sağlık uzmanı Dr. Joseph Mercola'ya göre, arı poleninin vücudu büzülme virüslerinden korumaya yardımcı olabilecek antibiyotik tipi özellikleri vardır. Ayrıca, hücreleri serbest radikallerin zararlı oksidasyonundan koruyan antioksidanlar açısından da zengindir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Bağımlılığı azaltır.

Bağımlılıkları iyileştirmek ve impulsları baskılayarak istekleri engellemek için bütünsel olarak kullanılır. Arı poleni iştahı bozduğu için, özellikle kilo yönetimi söz konusu olduğunda tüketmeden önce iyi bir araştırmaya ve mutlaka doktora danışmaya ihtiyaç vardır.

8. Kardiyovasküler sistemi destekler.

Arı poleni büyük miktarlarda Rutin içerir; kılcal damarları güçlendirmeye yardımcı olan bir antioksidan biyoflavonoid, kan damarları, dolaşım problemlerine yardımcı olur ve kolesterol seviyelerini düzeltir. Güçlü anti-pıhtılaşma güçleri kalp krizi ve inmeyi önlemeye yardımcı olabilir.

9. Prostatta rahatlama:

İyi huylu prostat hiperplazisinden muzdarip erkekler arı poleni kullanarak rahatlayabilirler. Arı poleni, sık idrara çıkmalarını önlemek için inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir.

10. Doğurganlığı artırır.

Arı poleni yumurtalık fonksiyonunu uyarır ve geri getirir, bu nedenle gebeliğin hızlandırılmasına yardımcı olmak için kullanılabilir. Hormonal güçlendirici olmanın yanı sıra, aynı zamanda büyük bir afrodizyaktır!

11. Nasıl tüketilmeli?

Arı poleni yemek zamanında alındığında daha hızlı ve etkili bir şekilde davranır ve özellikle meyve ile birlikte bağırsak florasının biraz temizlenmesini sağlar. Kahvaltıda bir kaşık, tercihen bir parça meyve ile alınır: meyve lifleri (ham hemiselüloz) taze polen aktivitesini güçlendirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yan etkileri olabilir!

Yan etkileri olabilir!

Bu yüzden öncelikle arı testini yaptırmış olmanız gerekmektedir. Ayrıca birlikte kullanılan ilaçlarla da farklı etkiler gösterebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
9
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?