Görüş Bildir
Haberler
Her Kadının Kendine Vermesi ve Tutması Gereken 22 Değerli Söz

etiket Her Kadının Kendine Vermesi ve Tutması Gereken 22 Değerli Söz

Cosmic Latte
26.07.2014 - 16:56 Son Güncelleme: 07.01.2017 - 11:45

Daha çocukluktan, gençlikten bu yana cinsiyetçi toplumlar yüzünden yapmadığımız hatalar yüzünden yargılanmaya, suçlanmaya alıştık. Erkek ve kız çocuk için hayatın farklı olduğunu, kadın - erkek eşitsizliğinin her fırsatta gözümüze sokulacağını deneyimledik. Bazen görülüp, duyulup, yok sayılacağımıza, iş yerinde bile 'presentable' adı altında güzel olmanın zeki olmaktan daha önemli olduğuna şahit olduk.

Ve yolun bir noktasında, öğrendiklerimizin, toplumun bize öğrettiklerinin aslında ne kadar yanlış ve saygısızca olabileceğini fark ettik. 

Hak ettiğimiz şeyler için savaşmanın, bağıra bağıra kahkahalar atmanın, umutlu olmanın, pozitif olmanın hiçbir sakıncası olmadığını, bunların bizi güçlü kılacağını öğrendik.

O zaman hayal edelim, kendimize sözler verelim, ve özürler sıralamadan, bütün hayat heyecanını taşımanın zehirsiz keyfini sürelim...Çünkü herkes gibi en iyisini, en güzelini hak ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu bedeni sevmeye söz veriyorum.

İyi günde kötü günde, toplumun bize öğrettiğinin aksine, kıvrımlıyken ya da aşırı zayıfken, 'şişko' ya da 'sıska' diye nitelendirilirken, vücuduma kibar davranacağıma, onu olabildiğince iyi, sağlıklı besleyeceğime söz veriyorum.

2. Gördüğüm yerde, durup, çiçekleri koklayacağıma söz veriyorum.

Mükemmel doğanın kokusunu içime çekerken, sadece o an orada olacağıma,ve o anın daha iyi olamayacağını düşüneceğime söz veriyorum.

3. Olduğumdan başka biri gibi görünmeyeceğime söz veriyorum.

Çünkü ben buyum, böyle güçlüyüm, böyle güzelim. Bunu hiçbir şey değiştiremez.

4. İnsanların mükemmel olmayacağını kabul edeceğime söz veriyorum.

4. İnsanların mükemmel olmayacağını kabul edeceğime söz veriyorum.

Yanlış adamlarla çıkacağım, doğru adamlarla çıkacağım, geçmişte yaşayan adamlarla karşılaşacağım, 'bana göre olmayan' ama kendi nezdinde güzel adamlarla çıkacağım, ta ki gönlümün koşulsuz ve hatalarıyla sevdiği kişiyi bulana kadar. Bunda yanlış hiçbir şey yok.

5. Birçok hata yapacağıma söz veriyorum.

5. Birçok hata yapacağıma söz veriyorum.

Yaptığım hatalardan aldığım dersleri unutmayacağıma, sırf 'güvenli' hissetmek için kabuğumun içinde kalmayacağıma, dış dünyaya açılıp, hata yapmayı da kabulleneceğime söz veriyorum ve bununla barışığım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendime karşı bağışlayıcı olacağıma söz veriyorum.

Gençken, kızgınken, mutluyken, sarhoşken, ya da ruh halim bozukken yaptığım hataların yolumu tıkayıp, vicdanımı yeyip bitirmesine izin vermeyeceğim, bütün kalbimle kendimi affedeceğim.

7. Sesimin asla kesilmeyeceğine söz veriyorum.

Özellikle sesimin en çok duyulması gereken zamanlarda, öne çıkıp, haklı gerekçelerimi savunacağıma, haklı bulduğum her şey hakkında fikirlerimi sunacağıma, inandığım şeylerin arkasında duracağıma ve bunun için asla özür dilemeyeceğime söz veriyorum.

8. Bugün, yarın ve her gün "önce ben" olacağıma söz veriyorum.

8. Bugün, yarın ve her gün "önce ben" olacağıma söz veriyorum.

İstediğim şeyleri kovalayacağıma, kendi ihtiyaç ve isteklerimi herkesin üstüne koyacağıma çünkü sonuna kadar bunu hakettiğime inanıyorum.

9. Beni "sadece vücudum" veya "sadece aklım" için seven erkeği asla birbiriyle karıştırmayacağıma söz veriyorum.

Ve her ikisini, yani hem aklımı hem vücudumu seven bir erkekten daha azıyla, asla bir düzen kuramayacağıma eminim.

10. Beynime gereken değeri vereceğime söz veriyorum.

Onu değişik cümleler, kelimelerle, okuyarak zenginleştirip, geliştireceğime, filmlerle,yemek tarifleriyle vb. olabildiğince zihnimi ilerleteceğime söz veriyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Herkese bir şans vereceğime söz veriyorum.

Korkutucu, riskli, aptalca olsa bile, kendi kabuğumu kırıp, güven bölgemden dışarı adım atıp, insanlara içlerindeki cevheri kanıtlamaları için bir şans vereceğime söz veriyorum. Çünkü bir insana şans vermeden, nelere sahip olduğunu asla bilemezsiniz.

12. Kadın olmanın bana yeteceğine söz veriyorum.

Sırf cinsiyetim yüzünden asla limitlere boyun eğmeyeceğime, vücudumun cinsiyetçi toplumlar yüzünden nesnelleştirilmesine izin vermeyeceğime söz veriyorum.

13. Aileme vakit ayıracağıma söz veriyorum.

Çok yoğun günler geçirsem bile, tünele girmek üzere olsam bile, başımı kaşıyacak vaktim olmasa bile, günde bir kaç dakika ayırıp, onları arayıp, nasıl olduklarını, onları özlediğimi ve sevdiğimi hatırlatacağıma ve yanlarında olacağıma söz veriyorum.

14. Aşırıya kaçacağıma söz veriyorum.

Canım istiyorsa deliler gibi içeceğime, geç saatlerde uyuyacağıma hatta bazen sabahlayacağıma, canım acıyana kadar dans edeceğime, patlayana kadar yemek yiyeceğime söz veriyorum. Çünkü eğer canım abartmak istiyorsa, buna bile doyacağım.

15. Kat ettiğim yollardan gurur duyacağıma söz veriyorum.

Yol hala devam etse de, arkama dönüp baktığımda, üzülmek, 'keşke'lerle iç geçirmek yerine, yaşadıklarımdan aldığım derslere minnet edeceğim. Buraya kadar gelmek bile büyük bir başarı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Başıma gelen kötülükleri affedeceğime ama asla unutmayacağıma söz veriyorum.

Zamanın yaralarımı iyileştirmesine izin vereceğime, üzüntüde boğulmak yerine öğrendiklerimin yanıma kar kalıp, benimle taşınmasına izin vereceğime söz veriyorum.

Üzen eski sevgililere, kazık atmış eski dostlara beddua etmek yerine, ışık ve pozitif düşünceler dileyip, hayatıma devam edeceğim.

17. Ağlamaktan korkup, çekinmeyeceğime söz veriyorum.

17. Ağlamaktan korkup, çekinmeyeceğime söz veriyorum.

Kalbim her kırıldığında, aşka her küstüğümde, duygularım her yanıldığında, gerekirse sabahlara kadar, içimde zehir kalmayana kadar ağlayacağıma söz veriyorum.

18. İstediğim şeyleri giymekten asla çekinmeyeceğime söz veriyorum.

İnanılmaz yüksek topuklardan, kıpkırmızı rujlardan, kısa eteklerden asla çekinmeyeceğime ve toplumun bana sırf feminen olduğum için 'kaşar' ya da 'teşhirci' muamelesi yapmasına izin vermeyeceğime söz veriyorum.

19. İşler istediğim gibi gitmediğinde sabırlı olacağıma söz veriyorum.

Şöyle bir geri adım atıp, biraz 'oluruna' bırakacağıma, evren, allah ya da inandığım hangi güç varsa bana en hayırlısını göstereceğine, ve bu yolculuğun asla buhranla geçmesine izin vermeyeceğime söz veriyorum.

20. Kendime kıskançlık fırsatı vereceğime söz veriyorum.

Bunu bir handikap olarak görmeyeceğime, eğer kıskanıyorsam bunu saklamayacağıma, bunun beni büyütmesine izin vereceğime söz veriyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Yarın için, bugün için, 3 hafta sonrası için planlar yapacağıma söz veriyorum.

Ve bunları gerekirse bozmaktan çekinmeyeceğime.

22. Sevmekten vazgeçmeyeceğime söz veriyorum.

Sevgi almak, sevgi vermek. Karşındaki hak etmese bile bunu sürdürebilmek. Sırf kendi ruhun için. Benden büyük olan kalbimi kendime kanıtlamak için. Hatalarımı bile seveceğime, onları kucaklayacağıma ve sevgi enerjisinin üstümden akıp gitmesine izin vereceğime söz veriyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
881
430
69
30
18
16
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?