Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Banyo Yapmaya Başlarsanız Ne Olur?

Her Gün Banyo Yapmaya Başlarsanız Ne Olur?

Vücudumuzun %60'ı su olduğundan su dolu bir küvette vakit geçirmemizin sağlıklı olması doğaldır.  Banyo yapmanın fiziksel ve zihinsel avantajları vardır. Eğer alerjik bir durumunuz yoksa haftada 2-3 kez küvete girmek faydalıdır. Sağlığımız için olumlu etkilerini içerikte bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha rahat nefes almanızı sağlayabilir.

1. Daha rahat nefes almanızı sağlayabilir.

Banyoda vakit geçirmek ciğerleriniz ve ne kadar oksijen aldığınız yönünde olumlu etkisi olur. Ilık suyun göğsünüze uyguladığı basınç rahatlatır. Buhar, yollarınızı ve sinüslerinizi temizler ve sonuç olarak nefes almanız kolaylaşır.

2. Depresyona yardımcı olabilir.

2. Depresyona yardımcı olabilir.

Modern dünyada depresyonu tedavi etmenin birçok yolu olmasına rağmen, standart yollardan yardım alma şansı daha düşüktür ve bazı yan etkileri olabilir. Bundan dolayı alternatif yollar denemek akıllıca olacaktır. Sadece 5 ılık banyodan sonra bile daha iyi hissetmeye başlayabilirsiniz.

3. Daha genç görünmenizi sağlayabilir.

3. Daha genç görünmenizi sağlayabilir.

Cildinizin yeterince yağlı olmadığı için kuru olduğunu düşünebilirsiniz ancak durum öyle değil. Cildiniz özellikle soğuk aylarda suyu korumanın yollarını arar, banyo yapmak cildin nemi emmesine yardımcı olur. Banyo yapmak sadece kuru cildin nemini kazanmasını sağlamakla kalmaz aynı zamanda cildin elastikiyetini iyileştirme, pürüzsüzleştirme ve yüzünüzde kırışıklık, çizgi oluşma olasılığını azaltma gibi yaşlanma karşıtı özelliklere de sahiptir.

4. Daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

4. Daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

Yatmadan 1 veya 2 saat önce alınan duş, özellikle uykusuzlukla mücadele eden insanlarda ve yaşlı kişilerin uykusunu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Kaygıdan dolayı uykusuzluk yaşıyorsanız sıcak bir banyo rahatlamanıza ve daha az stresli hissetmenizi sağlayabilir. Araştırmalar banyodayken müzik dinlemenin nefesinizi yavaşlattığını ve kan basıncınızı düşürdüğünü gösteriyor.

5. Ağrıyan kasları rahatlatabilir.

5. Ağrıyan kasları rahatlatabilir.

Ağrıyan kaslarınızı rahatlatmanın tek yolunun buz banyosu yapmak olduğunu düşünebilirsiniz ancak ılık bir banyo yapmak da işe yarayabilir. Kaslarınız ağrıyorken ısıya maruz bırakmak ve Epsom tuzu eklemek rahatlamanızı sağlayabilir. Ilık banyolar egzersiz sonrası toparlanmanızı sağlayabilir ancak bunu esneme ve yavaş bir  egzersize değişmemek gerekir. Ilık banyoyu ek destek olarak görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sizi dikkatli olmaya teşvik edebilir.

6. Sizi dikkatli olmaya teşvik edebilir.

Dikkatli olmak, tamamen farkında olmak, rahatlamak ve sahip olduğunuz tüm sorunlardan düşüncelerinizi temizlemek anlamına gelir. Banyolar bu anda kalabilme sürecinde ve problemlerinizi çözmede size yardımcı olabilir.

7. Neler yapabilirsiniz?

7. Neler yapabilirsiniz?

Banyonuzda loş bir aydınlatma kullanabilirsiniz. Gözlerinizi kapatıp derin bir nefes alıp, negatif düşünceleri görmezden gelebilirsiniz. Küvette 20 dakikadan fazla kalabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

arkadaşlar bizde küvet yok ben elendim siz devam edin ben bi duş alıp çıkarım

Atakan Aydın

yada kira değerinde su faturası ödeyebilirsiniz