Görüş Bildir
Haberler
Her Çiftin Hayalindeki Evliliğe Kavuşabilmesi İçin Evlenmeden Önce Mutlaka Konuşması Gereken 15 Önemli Konu

Her Çiftin Hayalindeki Evliliğe Kavuşabilmesi İçin Evlenmeden Önce Mutlaka Konuşması Gereken 15 Önemli Konu

Nafakaaa
18.06.2022 - 13:07

Evlilik oldukça ciddi bir mesele ve bu adımda doğru kararlar vermek oldukça önemli... İşte evlilikte huzursuzluklara yer vermemek için konuşmanız gereken 15 konu. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayalinizdeki ev

1. Hayalinizdeki ev

Müstakil bir evde mi oturmak istiyorsunuz yoksa apartmanda mı? Kirada mı oturacaksınız yoksa ev mi satın alacaksınız? Çocuklarınız için bahçeli bir ev mi istiyorsunuz yoksa sürekli seyahat edeceğiniz için size küçük bir ev yeter mi? Böyle böyle soru cevap şeklinde ilerleyebilirsiniz, cevaplarınız beraber yaşayacağınız yuvanızı şekillendirecektir.

2. Kaç çocuk planlıyorsunuz ve onları nasıl yetiştireceksiniz?

2. Kaç çocuk planlıyorsunuz ve onları nasıl yetiştireceksiniz?

Birlikteliğinizin bu aşamasında partnerinizin çocuk fikrine nasıl baktığını tabii biliyorsunuzdur ama çocuk fikrine olumlu bakıyorsa kaç çocuk istiyorsunuz bunu konuşabilirsiniz. Kaç çocuk istediğinizden daha da önemlisi ise onlara neler aşılayacağınız ve nasıl yetiştireceğiniz oldukça önemli. Kendi yetiştirilme tarzınız nasıl ebeveynler olacağınızı etkiler aslında. Benzer ailelerde mi büyüdünüz yoksa aileleriniz arasında uçurumlar mı var? İleride bunlar size sorun çıkarmasın diye her şeyi konuşup bu konuları açıklığa kavuşturmanız ve ortak bir noktada buluşmanız lazım.

3. Maddiyat

3. Maddiyat

Günümüzde her şey para, özellikle de her gün gelen zamlardan sonra para konuşmadan geçen günü olan var mı sanmam. Hayatınızı tam anlamıyla birleştirdiğinizde mesela faturaları yarı yarıya mı ödeyeceksiniz, büyük harcamaları birbirinize danışarak mı yapacaksınız? Maaşlarınızı ortak bir hesapta mı tutacaksınız, keseleriniz ayrı mı olacak? Bunları önceden konuşup halletmek iyi olacaktır.

4. Din

4. Din

Din; hayatımızı, değerlerimizi, sosyal yaşantımızı, aile dinamiklerimizi ve hatta çocuklarımızı nasıl yetiştirdiğimizi bile tümüyle etkiler. Birbirinizin dünyaya bakışını anlamak, ona saygı duymak ve bunları önceden konuşmak ileride karşılaşacağınız olası problemleri önleyecektir.

5. Siyaset

5. Siyaset

Dinden sonra konuşacağınız en önemli konulardan birisi siyaset olabilir. Yıl 2022 ve içinde yaşadığımız ülkeyi göz önünde bulundurursak, siyaset her zamankinden daha bölücü olabiliyor. Ayrıca bazı düşünceler eskiden olduğundan daha fazla açıkta ama siyasi düşünceler çatışmalara neden olabileceğinden çok da konuşmamakta fayda var. Ancak, siyasi düşünceleriniz farklıysa hayata bakış açılarınızın da farklı olma ihtimali çok yüksektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cinsellik

6. Cinsellik

Evlenmeyi düşünüyorsanız muhtemelen aranızda ten uyumu vardır fakat yine de hayatlarınızı birleştirdiğinizde işler şu anki gibi gitmeyebilir. Hatta evlilik sonrası cinsel hayattaki heyecanın azaldığı konusunda söylentiler olduğunu duymuşsunuzdur. Peki bunlar gerçekten birer söylenti mi yoksa aslı var mı? İstekleriniz, ihtiyaçlarınız, arzularınız ve beklentileriniz hakkında partnerinizle açık açık konuşmak ikiniz için de iyi olacaktır.

7. Ailelerinizin sağlık geçmişi.

7. Ailelerinizin sağlık geçmişi.

Bunu konuşmak biraz rahatsız edici olsa da bu konuşmayı yapmanız oldukça önemli.  Ailelerinizin sağlık geçmişini bilmek gelecekte meydana gelebilecek hastalıkların bilincinde olup, kendinizi psikolojik olarak hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Tabii ki genetiklerimiz bir sürü şeyi belirler ama herkes bilir ki insanlar birbirinden farklıdır ve gelecek tam olarak genlere bakılsa da öngörülebilir değildir ancak yine de bunların çoğunu genler belirler. Bu yüzden de ailelerinizin sağlık geçmişini konuşmanız sizin için iyi olacaktır.

8. Ev işlerindeki iş bölümlerinizi konuşun.

8. Ev işlerindeki iş bölümlerinizi konuşun.

Kim neyi ne zaman yapacak? Kim hangi ev işinde daha iyi? Kim hangi işi yapmaktan hoşlanıyor? Sen eşinden daha fazla çalışıyorsun ve bu yüzden ondan daha mı az ev işi yapacaksın? Bunların hepsi evlenmeden önce konuşulsa iyi olacak konular.

9. Borç ve kredi

9. Borç ve kredi

Birbirinizin kredilerinden, borçlarından, ödemelerinden haberdar olmalısınız. Bir gün biriniz diğerinin karşısına bir borçla gelirse hoş şeyler olmaz.

10. Aile bağları

10. Aile bağları

Hani bir söz vardır ya, evlenirken aslında sadece eşinizle değil eşinizin ailesiyle de evlenirsiniz diye… Aslında tam olarak olay böyle. Eğer aile bağlarınız güçlüyse bayramlar seyranlar derken sürekli bir bahaneyle kalabalıklar bir araya gelir, el öpmeler, selamlaşmalar havada uçuşur. Bazıları bu kalabalıktan hoşlanırken bazıları buna ters bakar. Aile dinamikleri, zaten var olan geleneklerle kendi gelenekleriniz arasındaki dengeyi bulmakla ilgilidir aslında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Partnerinizle birlikte yeni bir hayata atılıyorsunuz ama aynı zamanda köklerinize sadık kalmaya da çalışıyorsunuz. Peki bu dengeyi nasıl kurabilirsiniz?

Partnerinizle birlikte yeni bir hayata atılıyorsunuz ama aynı zamanda köklerinize sadık kalmaya da çalışıyorsunuz. Peki bu dengeyi nasıl kurabilirsiniz?

Beklentilerinizi ve ailenize karşı sorumluluklarınızı nasıl yöneteceğinizi konuşarak bunun üstesinden gelebilirsiniz. İlişkinizi tabii ki eşinizin ailesiyle değil eşinizle yaşıyorsunuz fakat şu da bir gerçek ki birbirinden çok farklı aileleriniz varsa ve dünya görüşleri birbirinden çok uzaksa iki aileyi bir araya getirmek zor olabilir. Tabii aileleriniz açık fikirli, her koşulda sonsuz sevgiyle sizlerin destekçisi olduğu sürece bu olumsuzluklar ortaya çıkmayacaktır.

11. Yaşam tarzı ve kişisel gelişim

11. Yaşam tarzı ve kişisel gelişim

Kişisel gelişim tek taraflı değil de iki taraflı olmalı, yoksa biri gelişirken diğer kişi yerinde sayar ve ilişkide eşitsizlikler meydana gelir. Sağlık, yeme alışkanlıkları, egzersiz, günlük aktivite, kişisel farkındalık ve yaşam tarzı gibi şeyler söz konusu olduğunda aranızda büyük bir uçurum varsa, bu ikiniz için de iyi olmayacaktır.

12. Sosyallik

12. Sosyallik

Sosyal aktivitelere ne kadar öncelik verdiğiniz önemlidir. Sık sık davet etmekten hoşlandığınız büyük arkadaş gruplarınız var mı? Konserleri, etkinlikleri ya da partilerden hoşlanır mısınız? Yoksa tüm bunlardan uzak, hafta sonlarınızı yataktan çıkmayıp dizi izleyerek geçirmeyi mi tercih edersiniz? Kesinlikle ikisi arasında sağlıklı bir denge olmalı, ikiniz de sürekli çok farklı yönlere eğilim göstermemelisiniz.

13. Geçmiş ilişki deneyimleriniz ve travmalarınız.

13. Geçmiş ilişki deneyimleriniz ve travmalarınız.

Bunu konuşmak iki tarafa da kendini biraz garip hissettirebilir ama bunların bir noktada konuşulması gerekir. Bazen konuşmaktan kaçındığımız şeyler ileride önümüze problem olarak çıkabilir. Birinin nereden geldiğini ve başından neler geçtiğini bilmek, neden böyle davrandığını anlamak için önemlidir. Ayrıca karşınızdakinin geçmişini bilmek size karşı bazı davranışları kişisel algılamamanızı sağlar. Bu sırları birbirinizle paylaşmak birbirinize güven ve karşılıklı saygı göstergesidir.

14. Hedefler

14. Hedefler

Hayalinizdeki kariyer için çaba gösteriyor musunuz? Bu kariyer planlarınızın arasında yurt dışında çalışmak gibi şeyler varsa eşi onu destekliyor mu? Birbirinizin kısa ve uzun vadeli planlarını anlamak, çok da öngörülemez olsalar bile gelecekte atılacak adımların kafanızda bir taslağı olmasına yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sevgi ve sadakat

15. Sevgi ve sadakat

Evlilik; güven, sadakat, saygı, aşk gibi önemli şeylere dayanır. Partnerinize karşı duyduğunuz hisleri ona açık açık hissettirmeniz, birlikte bir hayat kurmak için verdiğiniz kararda kendilerini rahat hissetmelerine, akıllarında hiçbir soru işareti kalmamasına yardımcı olur. O imzaları atmaya hazır olduğunuzda akıllarınızda hiçbir şüphe veya tereddüt olmamalıdır. Eşinizin duygularını sorgulamamalı, şüphe duymamalısınız. İyi bir çift olmak istiyorsanız ilişkinizi hayatlarınızın merkezine koymalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın