Görüş Bildir
Haberler
Her Çalışan Annenin Aslında Bir Süper Kahraman Olduğunun 19 İşareti

Her Çalışan Annenin Aslında Bir Süper Kahraman Olduğunun 19 İşareti

diazepam
11.12.2015 - 13:35

Hah yine neler sallayacak diye bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacağım için üzgünüm, ama bu benim değil bizzat St. Louis Federal Bankası’nın yaptırmış olduğu bir araştırmanın ortaya koyduğu sonuç. Bu araştırmaya göre eğer iki çocuk annesi bir çalışansanız, diğer kadın iş arkadaşlarınızdan daha üretken, daha verimli ve kendini daha işe adamış biri oluyorsunuz. 

Hepimizin bunun aksini düşündüğünden eminim, ev ile iş arasından yüz parçaya bölünmüş bir anne nasıl oluyor da daha verimli, daha üretken ve daha adanmış bir çalışan olabiliyor? E başlıkta dedik işte; her çalışan anne bir süper kahraman çünkü!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. “Çok yönlülük” ifadesi çalışan annelerde vücut bulmuş bir ifadedir.

Birçok işi bir arada yapıp, her birine hak ettiği ilgiyi gösterebilmek bir çalışan anne geleneğidir. Ev işleri, çocuklar, ofis işleri, özel hayat derken sayısız parçaya bölünen çalışan kadınlar, her gün fire vermeden bütün bu işlerin altından kalkabilmesiyle bize çok yönlü nasıl olunur izah etmektedir.

2. Zaman yönetimi konusunda her biri birer dehadır.

Böyle olmak zorundadırlar çünkü. İşlerini yetiştirmek, çocuklarıyla ilgilenmek, eşiyle vakit geçirmek, kendine zaman ayırmak, evin işlerine yetişmek gibi her biri zaman gerektiren aktiviteleri şaşmaz bir mükemmellik ile yerine getiren bir kadın süper kahraman değilse nedir sorarım size?

3. “Empati” diye bir şey varsa çoğu bu kadınlardadır.

İş hayatında, aile hayatında, yüzleştiği sorunlarda, vs. kendisini sürekli başkasının yerine koymak durumunda olan bir çalışan annede empati duygusunun zirve yapmasından daha doğal bir şey olamaz. Çocuklarını anlar, eşini anlar, patronunu, müşterisini, iş arkadaşlarını anlar. İşin garibi anlamakla kalmaz onlara gereken ilgiyi ve özeni de elinden gelen en iyi şekilde gösterir.

4. Çalışan anneler daha mutlu ve hayattan daha fazla keyif alan kadınlardır.

Çünkü her şeyden önemlisi bağımsız insanlardır. Harika bir aileleri, yetiştirdikleri çocukları, anlayışlı bir eşleri vardır. Bütün bunları başarıyor olmanın getirdiği tatmin duygusu hiçbir şeyle kıyas götürmez.

5. Çocuklarından ayrı vakit geçiriyor olmak sanılanın aksine onları olumlu yönde etkiler.

İnsanın kendisine de vakit ayırması gerekli. Çalışan kadının anne olması her ne kadar bir zorluk olarak görülse de aslında “ev hanımı” kimliğinden sıyrılmak kadınları pozitif yönde etkiliyor. Rutinin dışına çıkmak, başka şeylerle ilgilenmek, çocuklarını özlemek onları hem ev hem de iş hayatında daha motive olmuş ve başarılı kimseler haline getiriyor. Çalışan bir anne değilseniz bunu anlamanız biraz zor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çalışan anneleri işlerine odaklanma konusunda daha başarılılar.

Nedenini bize yapılan çalışma söylüyor; çünkü çalışan anneler mesaiye kalma, haftasonları çalışma gibi şeylerden hoşlanmıyor ve işlerini özenli yapmak, vaktinde tamamlamak için daha motive bir şekilde çalışıyorlar. Yanlış diyebilir misiniz?

7. Çalışan anneler çocuklarına olumlu bir rol model olduklarının farkındadırlar.

Sadece bu bile onların başarıya ne kadar mecbur olduklarını anlamaya yeter. Çocuklarına kazandıracakları olumlu özellikler onları daha dikkatli olmaya itiyor. Özellikle kız çocuğu sahibi anneler, onun kendilerini örnek alacağını düşündükçe süper kahraman olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor.

8. Çalışan anneler, çalışmayan veya anne olmayan kadınlara göre depresyona daha az meyilliler.

Çok basit çünkü mutlular. Evde ve iş hayatında tatmin olan bir kadın haliyle depresyon gibi bir karanlığa gömülmüyor. Çocuk yetiştirmenin, hayatta bir yeri olduğunu bilmenin, bağımsızlığının verdiği pozitif motivasyon ile daha sağlıklı bir yaşam sürüyorlar.

9. Çalışan anneler, kendilerine her konuda “akıl veren” kişileri görmezden gelmeyi başaran kadınlardır.

Her anne, çocuklarına ayırdığı vakit konusunda zaten yeterince endişe içindedir. Ancak yakın arkadaşlar, akrabalar, vs. bu konuda kendisine akıl vermeye çok meraklıdır. Acaba iyi bir anne mi, çocuklarına yeterince vakit ayırıyor mu, çocuklar arada perişan mı oluyor, vs. çalışan anneler bütün bunları görmezden gelmeyi başararak bile büyük bir iş başarıyor.

10. Sanılanın aksine, çalışan annelerin çocuklarıyla geçirdiği vakit daha kalitelidir.

Çünkü planlanmış, düşünülmüş, ayarlanmış bir zaman dilimini paylaşıyorlar. İki tarafında keyif alacağı, açıklarını kapatacağı, daha sevgi dolu ve beklenen bir zaman dilimi çok daha kaliteli ve arzulu bir şekilde dolduruluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çalışan annelerin çocuklarında daha az davranış problemi görülür.

Bunu da ben söylemiyorum, 1960 yılından bu yana yapılan pek çok araştırma, endişe edilenin aksine çalışan anne çocuklarında daha az davranış problemi görüldüğünü kanıtlıyor.

12. Çalışan anneler “ilişkilerin gücünü” çok iyi bilir.

Bu özellikle çalışma hayatında kendilerini başarıya götüren bir unsur olsa da, aile hayatına yansıyan olumlu taraflarını görmemek de mümkün değil. Birebir ilişkilerin insan hayatındaki öneminin farkında olan bir çalışan anne mutluluğu ve tatmini yakalıyor.

13. Çalışan anneler yardım alması gerektiğinde bunu nasıl yapacağını çok iyi bilir.

Süper kahraman dediysek o kadar da değil, elbette çalışan annelerin de yardıma ihtiyacı oluyor. Onların farkıysa yardıma ihtiyaçları olduğunda bunu nasıl yapacaklarını çok iyi bilmeleri ve bundan asla çekinmemeleri.

14. Çalışan anneler “hayır” demesini çok iyi bilirler.

Anne olmanın onlara kazandırdığı bu eşsiz özellik iş hayatlarında da onların işine bir hayli yarar.

15. Çalışan anneler sorun odaklı değil, çözüm odaklı insanlardır.

Bu yönleriyle daima pozitif ve olumlu olmayı başarırlar. Karşılaştıkları sorunları nasıl çözebilecekleri konusunda kafa yorarlar. Sorunlar karşısında yılıp pes etmek yerine onları aşmanın peşine düşerler. Çünkü hem çalışmak hem de anne olmak bunu mecbur kılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mükemmel bir anne olmadıklarını bilirler.

Bunun süper olmakla alakası ne? diyebilirsiniz, ama öyle değil işte mükemmel olmadıklarını kabul etmeleri onların mutlu olmasındaki en önemli faktörlerdendir. Her şeyi kontrol edemeyeceklerini, her şeye yetişemeyeceklerini bildikleri için “acaba çocuklarımı ihmal mi ediyorum”, “çalışmasam mı?”, “anne mi olmasaydım?”, “ev mi kariyer mi?”, vb. şeyler arasında savrulup durmazlar.

17. Çalışan anneler hayatlarındaki dengeyi kurmayı başarmış kadınlardır.

Bu kadar şey arasında parçalanıp, bu kadar şeyin üstesinden gelmeyi başarabilmek bir ustalık işidir ve çalışan anneler birer üstattır. Balarda zorlanmış olsalar da hayatlarında bir denge oturtmayı başarmış kişilerdir.

18. Çalışan annelerin ofis dedikodusu, akşamdan kalmalık, vs. için vakitleri yoktur.

Bu da onların aranan eleman olduklarının en güzel işaretlerinden biridir. İş yerinde verimli, iç dünyalarında huzurlu kimseler olmasının en önemli sebeplerinden biridir.

19. Çalışan anneler daha iyi birer takım oyuncusudurlar.

Çünkü neredeyse tüm hayatları bir ekip içerisinde geçmektedir. İnsanlarla nasıl anlaşacakları, nasıl birlikte çalışacakları konusunda adeta birer dehadırlar. Bu onları iş yerlerinde iyi bir takım oyuncusu yaparken, evde de iyi bir oyun arkadaşı olmalarına yol açar.

Sonuç olarak Çalışan anneler birer süper kahramandır.

Hem evde hem işte başarılı, çocuklarına iyi bir rol model, iyi bir çalışan, kendisini diğer annelerle kıyaslamayan, verimli kimselerdir. İyi bir işçi, başarılı bir annedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
62
12
4
4
3
0