Görüş Bildir
Haberler
Her Biri Adeta Sanat Eseri: Farklı Görsel Tarzlarıyla Aklınızı Uçuracak 11 Oyun

Her Biri Adeta Sanat Eseri: Farklı Görsel Tarzlarıyla Aklınızı Uçuracak 11 Oyun

İlginç oynanış mekanikleri ve birbirinden büyüleyici görsellikleriyle adeta birer sanat eseri olan oyunları listeledik. Oyunlarda alıştığımız klasik görselliği kendine has tarzlarıyla yıkan bu yapımlar sizi kendilerine hayran bırakacak.

İşte kimi modern sanat müzesinden çıkmış, kimiyle pastel boyayla tasarlanmış gibi gözüken birbirinden güzel 10 oyun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Artful Escape

1. The Artful Escape

Yayıncı koltuğunda Annapurna Interactive'in oturduğu The Artful Escape oyuncuları sanat ve müzik içerisinde coşkuyla dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Çeşitli ünlü seslere de yer veren oyun heyecanlı yapısı ve oyuncuyu keyiflendiren mekanikleriyle pek eğlenceli bir deneyim vadediyor. Oyunun kendine has grafikleri ve çizgi filme benzer sanat anlayışı da oyunculardan geçer not almayı başardı.

2. Genshin Impact

2. Genshin Impact

MiHoYo'nun çıkış yaptığı dönem dünyayı etkisi altına alan ücretsiz oyunu Genshin Impact rengarenk ve sevimli dünyasıyla sizi bir Studio Ghibli filminin içinde hissettiriyor.

Teyvat adındaki fantastik bir dünyaya yolculuk ettiğimiz oyun coşkun anime efektleri ve tatlı animasyonlarla dolu.

3. Journey

3. Journey

Her yönüyle adeta bir başyapıt olan Journey oyuncuları içinde tek kelimenin bile yer almadığı büyüleyici bir hikayeye davet ediyor. Grafikleriyle adeta görsel bir şölen sunan yapım kısa oynanış süresine rağmen uzun yıllar unutmayacağınız nefis bir deneyim sunuyor.

Unutulmuş bir masalın parçalarını birleştirircesine oynadığınız Journey'i çok sevecek, oyunun kendine has tarzına hayran kalacaksınız.

4. Maquette

4. Maquette

Yine Annapurna'nın yayıncılığını üstlendiği bir diğer bulmaca oyunu Maquette ise algılarınızı bozacak yapısıyla öne çıkıyor. Keyifli puzzle oyunu kafa karıştırıcı oynanış mekaniklerine ve antik vazolardaki çizimleri andıran bir sanat tasarımına sahip.

Oynadığınız her an 'ne oluyor şu anda' dedirtecek oyun karışık incelemeler alsa da görsel tarzıyla beğenimizi kazanmayı bildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. ABZU

5. ABZU

Denizin altında nefis bir yolculuğa çıktığımız ABZU ise sadece birkaç saat içerisinde sizi kendine hayran bırakacak. Okyanusun altını etkileyici bir şekilde ekranlara taşıyan oyun, atmosferik müziği ve müthiş sanat tasarımıyla gönlünüzde özel bir yer edinecek.

Rengarenk yosunlar ve masmavi denizin altında geçireceğiniz vakitten sonra başka bir oyun oynamak istemeyebilirsiniz.

6. Hades

6. Hades

Geçtiğimiz yıl kendine ödüllerden ödül beğenen Hades ise başarılı izometrik yapısıyla destansı bir maceraya kapı açıyor. Karakter tasarımları, müthiş seviye detayları ve akıcı animasyonlarıyla eşsiz bir görsellik sunan oyun kalbimizi çalmayı başardı.

Hızlı oynanış mekanikleriyle kendisini defalarca kez oynatan oyunun her bölümü üzerine saatlerce çalışılmış illüstrasyon eserleri gibi görünüyor.

7. Narita Boy

7. Narita Boy

Platform türündeki Narita Boy ise tamamen elle tasarlanmış piksel sanat dünyasıyla 80'lere saygı duruşunda bulunuyor. 8bit retro oyunları andıran görselliğini nefis animasyonlar ile birleştiren oyun, oyuncuları dijital bir krallığı kurtarmaya çağırıyor.

8. Apotheon

8. Apotheon

Antik Yunan kabartmalarının anlattığı hikayeler her tarihseverin ilgisini çekmiş ve 'acaba ne anlatıyor' sorusu akıllarını kurcalamıştır. Apotheon ise bu sorulara cevap niteliğinde bir macera oyunu olarak öne çıkıyor. 

Aksiyon macera türündeki yapımda antik dönemin yılmaz kahramanlarından birine hayat veriyor ve kabartmalardaki tasarımlara benzer bir macerayı ilk elden deneyim ediyoruz.

9. SUPERHOT

9. SUPERHOT

Sadece üç renkten oluşan dünyasıyla SUPERHOT, sizi ilginç çatışma arenalarıyla yarım kalmış bir simülasyonun içine hapsedecek. Zamanın sadece siz hareket ettiğinizde aktığı oyunda her hamlenizin canına mal olabileceğini unutmamanız gerekiyor.

Siyah bibloları andıran düşmanları, birbirinden minimal görünümlere sahip silahları ve kuvars arenalarıyla SUPERHOT kesinlikle oynamanız gereken oyunlar arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cuphead

10. Cuphead

Cuphead ise televizyon tarihinin ilk çizgi filmlerini andıran görselliğiyle öne çıkıyor. Oyun kolu kırdıran zorlayıcı yapısıyla oyuncuların gönlünde taht kuran Cuphead, birbirinden başarılı animasyonları ve fevkalade karakter tasarımlarıyla sizi nostaljik bir animasyon dizisinin tam ortasına bırakacak.

Sabır sınayan bölüm sonu canavarları ve keyifli oynanış mekanikleriyle Cuphead'i kesinlikle deneyim edilmesi gereken bir oyun olarak listemize ekliyoruz.

11. Disco Elysium

11. Disco Elysium

Görselliğiyle çok yetenekli bir ressamın elinden çıkmış gibi gözüken Disco Elysium, yakın tarihin en başarılı RPG oyunlarının başında geliyor. Muazzam hikayesi ve kuvvetli anlatım diliyle aklımızı başımızdan alan yapım, belirsiz renklerin hakim olduğu görsel tasarımıyla da bizden geçer not almayı başardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
6
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aaa

apetheon mukemmel bir oyundur yillar once oynadim hala tadi damagimdadir

Rafael Nağıyev

Genshin impact benim sevdiyim tür açık dünya, keşif, karakter tasarlama oyunudur. Ama ne yazıkki çok fazla yer kaplıyor. Bu yüzden indirilmesini beklemeğe sa... Devamını Gör