Görüş Bildir
Haberler
Aramızdan Ayrılalı 1 Yıl Oldu! Hepimizin Hayatına ve Hastalık Sürecine Çok Yakından Şahit Olduğu Demir Kadın: Neslican Tay

etiket Aramızdan Ayrılalı 1 Yıl Oldu! Hepimizin Hayatına ve Hastalık Sürecine Çok Yakından Şahit Olduğu Demir Kadın: Neslican Tay

Aburoski
21.09.2019 - 01:00 Son Güncelleme: 20.09.2020 - 10:37

Ah be Demir Kadın...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neslican Tay... Onu maalesef 4. kez yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle cennete uğurladık. "Belki öleceğim ama savaşarak öleceğim" diyen kocaman yüreği olan gencecik bir kız kardeşimizdi.

Henüz daha 18 yaşındayken üniversite sınavına girmeden 2 hafta önce kansere yakalandığını öğrenmişti. Öğrendiği ilk günden beri kanserle sonuna kadar savaşma kararı almıştı.

Ağır kemoterapiler almaya başlamıştı fakat sonuç alınamayınca sol bacağını kaybetmişti. Kaybedişine ve dayanılmayacak ağrılarına rağmen o "Üzülme lüksüm yok" diyerek hayata sımsıkı tutunmuştu.

Bu videoyla da onu hepimiz tanımaya başlamıştık. Güzel olan biziz saçlarımız değil diyerek diğer hastaların da umudu olmuştu. Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen kendisini sevmekten hiçbir zaman vazgeçmemişti.

Kanser oldu, sol bacağını kaybetti diye eve kapanmayacaktı ya? O, kanser illetine prim vermeyerek hayatı dolu dolu yaşamayı seçmişti. Çünkü kansere prim vermezse kendisini asla yenemeyeceğini düşünüyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çeşitli projelerde yer alarak, kendisi ve mücadelesi hayatlarımıza misafir oldu. Artık Türkiye'nin bir savaşçısı vardı.

Protez bacağına kavuştuğunda da sevincini en tatlı haliyle bizlerle paylaşmıştı. Oturduğumuz yerde onun kadar biz de sevinmiştik.

1 kere de değil, tam 4 kere kansere yakalanmıştı ve 3 kere bu illetin hayatını kontrol etmesine izin vermemişti.

"Ben bir bacaktan ibaret değilim" diyerek kanserle nasıl başa çıktığını TEDx konuşmasında da bizimle paylaşmıştı. Dileyenler, konuşmayı bu videodan izleyebilir.

Kendisini hırpalamak, üzmek ya da neden ben'lere sığınmak yerine yaşama tutunmayı seçen Neslican birçok kanser hastasına da umut ışığı olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

E demir protez bacak takılınca da kendisine "Iron Woman" ismini takmıştı. O artık bundan sonra bizim Demir Kadın'ımızdı!

Bu Demir Kadın, koyu bir Fenerbahçe taraftarıydı da. Fırsatını buldukça takımını desteklemeyi de ihmal etmezdi.

Yüzü gibi kalbi de güzel olan Neslican, engelli vatandaşlar için de birçok gönüllü projeye destek vermiş, katılmıştı.

Kanser hastası çocukların da hep yanında olmuştu. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmıyordu.

Bunca ameliyatın ve ağrının arasında o ertelemek zorunda kaldığı sınava girmiş ve psikoloji bölümünü kazanmıştı. Bu okul onu ayakta tutan nedenlerden biri olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuşmayı çok sevdiği için de YouTube kanalı açmış hayatını oradan da paylaşmaya başlamıştı.

Yaşadığı bu süreçleri bizlerle paylaştığı için bazı hadsizler tarafından da şovcu ilan edilmişti. Tanındığı günden beri bu yorumlara hep maruz kalmıştı.

Ciddi anlamda böyle düşünen insanlar vardı. Kim bu acılardan memnun kalırdı ki? Bu gencecik kadının hiçbir derdi yokmuş gibi bir de bu saçma sapan düşüncelerle meşgul etmişlerdi.

Yediği linçlere de aldırış etmeden böyle cevaplar veriyordu. :) Çünkü o kendisinden çoook emindi.

Bu arada da Twitter hesabından kitap yazmaya başladığını duyurmuştu. Fakat o kitabı bitiremeden onu cennete uğurladık.

Bu arada da Twitter hesabından kitap yazmaya başladığını duyurmuştu. Fakat o kitabı bitiremeden onu cennete uğurladık.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce yoğun bakıma alındığını, durumunun ağır olduğunu, 20 Eylül'de ise çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybettiğini duyduk.

Bu kısacık ömrüne çok şey sığdırdın sen Demir Kadın! Mücadelen çok güzeldi. Işıklar yoldaşın olsun...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2298
676
344
23
16
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?