Görüş Bildir
Haberler
Hedefe Giden Yolda Asla Umutsuzluğa Kapılmamanız Gerektiğini Kanıtlayan 15 Ünlü İsim

Hedefe Giden Yolda Asla Umutsuzluğa Kapılmamanız Gerektiğini Kanıtlayan 15 Ünlü İsim

cakyz
27.09.2015 - 10:18

İşler her zaman yolunda gitmeyebilir. Belki üniversiteden umduğunuz not ortalamasıyla mezun olamadınız, belki istediğiniz gibi bir iş bulamadınız, belki de artık hayallerinizin yalnızca hayal olarak kalacağından emin gibisiniz. İşte büyük ihtimalle bir zamanlar sizinkine benzer hisler yaşamış fakat azimli davranarak duvarı delmiş 15 ünlü:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Soichiro Honda (Honda'nın kurucusu)

1. Soichiro Honda (Honda'nın kurucusu)

2. Cihan Harbi'nin ardından Toyota'da mühendis olarak çalışmaya başlayan Honda, bu işte başarısız olduktan sonra kendi motorsikletlerini yapmaya başlıyor, bu uğraşı meyvelerini vermeye başlayınca bir şirket kuruyor ve bu şirket zamanla hepimizin bildiği otomotiv devine dönüşüyor. Ama Toyota'ya dönüp de 'Bu da size kapak olsun!' filan gibi terbiyesizlikler yapacak bir adam değil. 'Allahlarından bulsunlar' diyor...

2. Michael Jordan

Basketbol devi, üniversitenin ikinci senesinde okul takımına giremiyor. Sebebi ise boyunun kısa olduğunun düşünülmesi. (Jordan'ın boyu 1.98; bu da pek çok basketbolcuya göre kısa sayılıyor.)

3. Steven Spielberg

3. Steven Spielberg

Lise terk olan ünlü yönetmen, hayalindeki okul olan Güney California Üniversitesi'nden iki kez red cevabı aldıktan sonra, Universal stüdyolarında maaşsız stajyer olarak işe başlıyor. Yeteneklerinin keşfedildiği yer ise burası oluyor haliyle.

4. Ludwig van Beethoven

4. Ludwig van Beethoven

Anlatılanlara göre, Beethoven'a müzik öğretmeni başarısız bir besteci olduğunu söylüyor. Belli ki öğretmen Beethoven'ın trend yaratan bir besteci olacağını öngörememiş...

5. Charles Darwin

5. Charles Darwin

Darwin, istemeyerek de olsa, babasının izinden giderek tıp eğitimi almaya başlar. Ama aslında onun ilgisini cezbeden doğal hayattır;  buna sinirlenen babası ise onu papaz olması için uzak bir yere yollar. Ancak Darwin babasına karşı koyar, bildiği yolda ilerler ve muazzam bilimsel keşiflerin altına imzasını atar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Marilyn Monroe

Ünlü yıldız genç bir aktris adayıyken, 20th Century Fox ve Columbia Pictures filmlerinde küçük roller alır; ancak iki şirket de 6 ay sonrasında Monroe'nun kontratını yenilemeye gerek görmez.

7. Henry Ford

7. Henry Ford

Henry Ford, kurduğu ilk iki işte başarısız olduktan sonra, Ford firmasını kurar.

8. Masaru Ibuka ve Akio Morita (Sony'nin kurucuları)

8. Masaru Ibuka ve Akio Morita (Sony'nin kurucuları)

Ubuka ve Morita'nın satmayı denedikleri ilk ürünlerden biri işe yaradığı şüpheli bir elektrikli pilav yapma makinesidir. Makine, pirinçleri pişirmekten çok yakmış olsa da, bu üründen 100 adet satmayı başarırlar.  O günden bugüne ne kadar büyük yol kat ettikleri ise aşikar!

9. Abraham Lincoln

9. Abraham Lincoln

Lincoln'un 23 yaşındayken, bir ortağıyla birlkte satın aldığı market iflas eder. Daha sonra politikaya atılıp, Illinios Genel Meclisi'ne seçilmek için kampanya yürüten Lincoln, bunda da başarısız olur.

10. Vera Wang

10. Vera Wang

Vera Wang, ABD'nin artistik buz pateni olimpiyat takımına giremeyince, gözünü moda endüstrisine diker. Önce, Vogue dergisi için moda editörlüğü yapan Wang, daha sonra dünyanın en ünlü moda tasarımcılarından biri haline gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Walt Disney

11. Walt Disney

Walt Disney, ünlü çizgi filmlerini yaratmadan önce, bir gazetenin editörü tarafından hayalgücünün yetersiz olması ve yeterince iyi fikirlere sahip olmaması gerekçe gösterilerek kovulur.

12. Oprah Winfrey

Haber spikerliği görevinden 'televizyona uygun olmadığı' gerekçesiyle kovulan Oprah, kendi ismini taşıyan şovuyla televizyonun kraliçesi olur.

13. Charlie Chaplin

13. Charlie Chaplin

Kariyerinin başlarında, Chaplin, oyunculuğu sönük bulunduğu için yetkili kişiler tarafından kapının önüne koyulur.

14. Winston Churchill

14. Winston Churchill

Eski İngiltere başbakanı okul hayatında hiçbir zaman başarılı olamaz ve çocukken konuşma bozukluğundan muzdariptir. Başvurduğu her memuriyet işinden de red cevabı alır. Biraz daha zorlayın, hemen bırakmak olmaz sevgili okuyucular. :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0