Görüş Bildir
Haberler
HDP Neden "Kılıçdaroğlu'nu Destekliyoruz" Demedi?

HDP Neden "Kılıçdaroğlu'nu Destekliyoruz" Demedi?

Emre Ordu
23.03.2023 - 15:59 Son Güncelleme: 23.03.2023 - 16:47

HDP'nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını duyurdu. Ancak kararın bildirildiği konuşmada Kılıçdaroğlu'nun adının geçmemesi dikkat çekti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü TBMM'de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. HDP'nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük ittifakı bu görüşmenin ardından adaylık konusunu ele aldı.

Dün HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını duyurdu. Ancak açıklamada Kılıçdaroğlu'nun ismi zikredilmedi.

Detaylar👇

Demirtaş: "Kararı doğru buluyorum"

Demirtaş: "Kararı doğru buluyorum"

Halktv.com.tr yazarı Şirin Payzın'ın konuyla ilgili görüşlerini sorduğu Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Emek Özgürlük İttifakı aday çıkarmama kararıyla bir adım atmış oldu ama Cumhurbaşkanı adaylarından kimi destekleyeceğini açıklamadı. Gelişmelere göre belki böyle bir karar da alırlar ama şimdilik isim belirtmemeyi tercih ettiler, buna saygı duymak lazım. Ben de bu kararı doğru buluyorum' dedi.

Buldan: "Halkımız en demokrat adayın kim olduğunu biliyor"

Buldan: "Halkımız en demokrat adayın kim olduğunu biliyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında ‘Depreme Yönelik Tespitler ve Çözümler Tutum Belgesi’ni açıkladı. 

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, 'Seçimlerde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu mu desteklenecek?' sorusuna 'Evet bir isim açıklamadık ancak biz Türkiye’de bir değişimden bir dönüşümden yanayız. Biz demokrasinin kazanmasını istiyoruz. Bu anlamda cumhurbaşkanı adayları içerisinde buna en uygun olan ismi destekleyeceğimizi önümüzdeki günlerde isim bazında da ifade ederek kararımızı açıklayacağız. Şu an en demokrat aday hangisi ise bence halkımız onu biliyor' yanıtını verdi.

"Kılıçdaroğlu adının söylenmeyeceğini biliyordu"

"Kılıçdaroğlu adının söylenmeyeceğini biliyordu"

Öte yandan Murat Sabuncu'nun bugün T24'teki yazısında aktardığına göre, Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin adaylık için ismini doğrudan işaret etmeyeceğini biliyordu. Sabuncu şunları kaydetti:

'Bu arada Emek ve Özgürlük İttifakı aday göstermeyeceğini açıklarken, Kılıçdaroğlu’nun adının açıklanmaması Millet İttifakı’nda, CHP’de nasıl karşılandı.. Şu bilgiyi paylaşayım: CHP de HDP de içeride ne konuştuysa dışarıdaki basın açıklamasında şeffaf bir şekilde bunu aktardı. CHP liderinin doğrudan isminin en azından şimdiki süreçte açıklanmayacağı bilgisinden haberi, daha doğrusu karşılıklı mutabakat vardı. Ancak politik tavrı-anlayışı en yüksek seçmenlerden oluşan HDP süreci doğal olarak değerlendirip isim verilmese de Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek. Gerçi bir yandan kapatma endişesi nedeniyle Yeşil Sol Parti adını alması bir yandan doğrudan isim anılmaması akılları karıştırabilir. Ama HDP bunu anlatacaktır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
14
11
6
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Neremizle gülelim bu soruya. Şaka maka ağlanacak haldeyiz. Demirtaşıda çıkarırsınız apo nun heykelin ide dikmek istersiniz.Karşılığını elbet alırsınız.

Emre Öztürk

bende istemiyorum demirtaşın çıkmasını çürüsün içerde ama neden çıkarılsın dediğinin sebebi biliyor musun ? heykel meykel de apo'nun çıkması bunları da bırak... Devamını Gör

mamamia

demokratik, adaletin işlediği bir düzene ihtiyacımız var. sayın kılıçdaroğlu'nu genel merkezimizi ziyarete, tüm bu konuları konuşmak üzere bekliyoruz. demokr... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

HDPKK nın isteklerini sıralıyorum, tabi bunlar medyaya yansımayan şeyler. Türkiye Suriyenin kuzeyine operasyonları kessin, Suriyeden çekilsin. 2.apo bulunduğ... Devamını Gör

101

he aq oğlu he