Görüş Bildir
Haberler
Hazine ve Maliye Bakanlığı Açıklama Yaptı! Dolar ve Altında Düşüş Yaşandı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Açıklama Yaptı! Dolar ve Altında Düşüş Yaşandı...

Müge Kakşi
24.02.2022 - 21:17

Rusya ve Ukrayna arasında son zamanlarda yaşanan gerilim savaşa döndü. Bu sabah saatlerinden itibaren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Operasyonun ardından dolar ve altında fırlama yaşandı. Dolar ve altının yükselmesi vatandaşları endişelendirirken Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamanın ardından dolar ve altında gerileme oldu. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Ukrayna geriliminin artması tüm dünyayı etkiledi. Pek çok ülke Rusya'ya karşı çeşitli yaptırımlarda bulunurken Ukrayna ise ülkelerden destek bekledi. Öte yandan sabah saatlerinde Rusya tarafından askeri operasyonun başlatılması dolar ve altın seviyelerinde yükseliş görülmesi neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akşam saatlerinde gelen açıklaması sonrası ise dolar ve altında gerilme görüldü. İşte detaylar...

Dolar ve Altında Yükseliş Yaşanmıştı

Dolar ve Altında Yükseliş Yaşanmıştı

Dolar/TL , Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyon sonrasında küresel piyasalardaki endişelerle iki ay aradan sonra 14 TL'yi aşarak 14,63 TL'ye kadar yükseldi. Euro 16,3483 lira ve sterlin ise 19,3283 liraya kadar çıktı. Yatırımcıların güvenli liman arayışıyla beraber ONS tarafındaki yükseliş 2000 dolarlara çıkarken dolar tarafındaki yükselişle beraber Gram altın/TL'de 915 TL seviyeleri izlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Açıklaması Sonrası Dolar ve Altın Düşüşe Geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı Açıklaması Sonrası Dolar ve Altın Düşüşe Geçti

Piyasalardaki yükseliş sonrası Eusya ile Ukrayna arasında çıkan savaşa karşı finansal tedbirler alınacağını duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'Gereken tüm tedbirler kararlılıkla alınacaktır' açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan gelen açıklama kurdaki tansiyonu düşürürken dolar 14,10 TL seviyesine euro ise 15,67 seviyesine kadar geriledi.

Dolar kurunda yaşanan düşüşle beraber Gram Altın/TL'de 875 TL'ye kadar geri çekildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın